Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz wszystko wiem

Śmierdzi mi w domu

Polecane posty

Gość juz wszystko wiem

Od jakiegos miesiaca szukalam w necie rozwiazania na pozbycie sie dziwnego zapachu, zeby nie powiedziec smrodu z mieszkania. Pisalam 2 razy tutaj ale nie moge znależć teraz tych tematów, wiec pisze w nowym co bylo tego przyczyna, bo ludzie tutaj starali mi sie pomoc, wiec moze teraz ja komus cos podpowiem. Ten zapach pojawil sie tak znikad w lecie, kiedy wietrzylam regularnie mieszkanie, a potem kiedy nastala zima, to zapach taki tępy, suchy sie tylko potęgowal, az prawie szczypal w jezyk. Żrodla tego zapachu poprostu z nikąd nie bylo, a w domu idealny porzadek, nawet poodsuwalam meble w kuchni. Kanalizacje potraktowalam kretem, ale kompletnie nic to nie pomoglo i w koncu z desperacji jak przyjechala przyjaciolka i przyszla do mnie zapytalam ja o ten smrod, ktory juz od drzwi dawal po nosie ostro. Wstyd mi bylo drzwi otwierac komukolwiek. Spoldzielnia mieszkaniowa byla 2 razy i powiedzieli tylko, ze mam za bardzo szczelne mieszkanie! a to, ze wietrzylam po 12 godzin i zapach nadal byl, to dla nich nie bylo zadna wskazowka, za szczelne mieszkanie i juz! Dopiero przyjaciolka na moja prosbe pogadala z chlopakiem i on mowi krotko i na temat - wilgoc! I faktycznie, niby nowy blok, niby porzadek, no ale ja oszczedna postanowilam nie grzac w zimie, bo przeciez jak sie ruszam, to mi cieplo, a potem mi zwroca za ogrzewanie! No i tym sposobem urzadzilam sobie mieszkanie. Teraz juz grzeje i wietrze i ten zapach powoli schodzi, jeszcze sie sciany grzyba nie nabawily cale szczescie. No i madry polak po szkodzie ehh chytry 2 razy traci.

Gość w pewnym sensie ma
wiesz co, są takie urządzonka, co ściągają parę. kosztują niecałą stówę, a nie musiałabyś tak grzać, jak nie lubisz. no i coś z grzybem trzeba zrobić jeśli już się pojawił.

Gość zebym miala w zimnie siedziec
bo mi 1000 zlotych zwroca to bym chyba toba byc musiala!co za glupia baba!

Gość w pewnym sensie ma
dlaczego w zimnie? tylko dlatego że nie masz 40 stopni w domu to znaczy że mróz tak? :O ja rozumiem, że jak temp. na zewnątrz jest -30 to trzeba coś podgrzać, ale tak normalnie to np jak ma się szczelne okna to nie trzeba tak grzać. mi troch e wieje a nie mam ciagle kaloryfera na full (chyba ze mroziło na maksa). nie każdy jest tak ciepłolubny

Gość juz wszystko wiem
w pewnym sensie ma - a czy moglbys zebym miala napisac cos wiecej o tym urzadzeniu do sciagania pary? Grzyba chyba jeszcze nie ma, albo nie wyszedl. Stawiam na to pierwsze, bo takim zagrzybionym mieszkaniem to jeszcze nie smierdzialo, no ale do konca nie wiem. zebym miala w zimnie siedziec - nie wyzywaj mnie kobieto, skad wiesz jak czesto jestem w tym mieszkaniu. Moze zwyczajnie nie opacalo mi sie grzac pustego mieszkania? A po drugie zwrocili mi 700 zl. Nie bylo mi zimno, bo lubie bardziej taki umiarkowany chlód niz taki gorac jak teraz 21 stopni, to dla mnie az nadto, ale teraz tak musi grzac.

Gość juz wszystko wiem
Przepraszam, klawiatura mi sama przestawia wyrazy.

Gość Ktoś z 2016
Kto z 2016?