Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezimienna987123

1 czy 2 imiona dla dziecka?

Polecane posty

Gość bezimienna987123

co jest praktyczniejsze jedno czy dwa imiona dla dziecka? jak uważacie? jak to jest u Was? macie jedno czy dwa imiona?

Gość jedno tylko lepiej

Gość dcnjkcbnlkdsv
jedno, bo długie, nazwisko też długie.

Gość Kleonilda
ja mam dwa, a moje dzieci po jednym

Gość lepiej jedno
po co te 2? tylko problem . w ogóle nie wiem skąd się wzięła ta głupia tradycja nadawania 2 imion:O

Lepiej jedno.Potem bywają problemy w szkole,urzędach bo przekręcą kolejność.

Gość bezimienna987123
a co jeśli jest kilkoro ludzi o tym samym imieniu i nazwisku nie powoduje to nieporozumień? jakie macie argumenty za 1 imieniem?

Gość lepiej jedno
e tam, z tym 2 więcej problemów, w papierach, urzędach itd. po co sobie utrudniac życie? i tak używa się 1 imienia, to 2 jest nieużywane-po prostu zbędne

ależ ideologie podpinacie :O - mam dwa imiona i ani razu mi się nie zdarzyło, zebym miała z tym jakikolwiek, najmniejszy problem. Wpisuję po prostu o 5 liter więcej i tyle. Ot , cały wieeeeelki problem :P

Gość bezimienna987123
ja mam dwa imiona i nie uważam za zbędne to drugie aczkolwiek rzdako używam, za to po mężu mam baardzo popularne nazwisko i boję się, że dzicku będzie źle z 1 imieniem, które też mu chcę dać popularne imię więc mam obawy... mnie np. zawsze w banku pytają o drugie imię i do niedawna nie wiedziałam, że można go nie mieć :)

Gość lepiej jedno
jak tak bardzo chcesz to daj 2, moim zdaniem coś czego się nie używa jest zbędne. ja nie mam 2 imienia, mój facet też i większosc moich znajomych także. dzisiaj zresztą zauważyłam, ze się odchodzi od drugiego imienia (z tego co widzę mało kto daje). rób jak chcesz:)

Gość zigzaczka
Zdecydowanie jedno!! Ja mialam problemy z dwona. Babka na swiadectwie ukonczenia szkoly wypisala mi dwa imiona mimo ze ja wczesnie uprzedzalam,ze drugie mam ze chrztu ale nie jest uwzglednione w papierach A ta swoje...potem musiala latac i poprawiac bo byly problemy, na dowodzie tak, a na swiadectwie inaczej;/

Gość Herbata z rumem
Ja dałam córce 2, a to dlatego ze u mnie w rodzinie : mama mamy miała na drugie Maria moja mama ma na drugie Maria, ja mam na drugie Maria i chcę podtrzymac tradycje, wiec tez tak samo dałam córce:)

Gość gbkjhkj
mój maluch ma 2 pierwsze takie które wybraliśmy a drugie po ojcu a jak będzie 2 dziewczynka będzie miała też 2 imiona pierwsze wybrane przez nas a drugie po mnie