Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niepelnosrawna ma problem

zus chce mi zabrac nalezna pensje

Polecane posty

witam jestem osoba niepelnosprawna ktora ne moze przekroczyc mc zarobkow powyzej 800 zl w grudmiu trzymalam pensje z pupu za mc listopad i grudzien (ktore mi sie nalezaly) a teraz zus twierdzi ze w grudniu otrzymalam nieslusznie pensje za jeden mc i zadaja zwrotu odwolalam sie z uzasadnieniem ze to pup przelal mi pieniazki mc wczesniej (bo powinien za mc grudzien przelac w styczniu) ale oni to maja gdzies;(

nikt nie pomoze;(

Trudno cos pomoc w tej sprawie,poprostu musisz cierpliwie poczekac na decyzje po Twoim odwolaniu,ale mysle ,ze powinna byc przychylna bo to w koncu nie byla Twoja wina,ktos zajmujacy sie tymi sprawami w urzedzie bierze za to pensje,wiec ta osoba powinna tego pilnowac a nie Ty.

Gość przykra sprawa
i nie licz na jej pozytywne rozwiązanie,oczywiście złóż odwołanie od tej decyzji,ale szczerze to wątpię żeby zus poszedł na rękę, według nich przekroczyłaś limit i tyle a że to nie Twoja wina to ich to tyle obchodzi co nic.

Gość jak nie trzeba to sie wszyscy
madrza ale jak trzeba pomoc to sa takie odpowiedzi.ja sie na takich sprawach nie znam...szkoda ze nie moge ci pomoc

dzis dostalam pismo w spr odwloania ze je odrzucaja i ze mam zaplacic;((((( nie wiem co robic dalej;(

Gość no nie moggggggggggggggggge
To jest jawne bezprawie co jest bardzo częste w Polsce... A jak napisałaś odwołanie kochana?

Gość magdamagda333
wez z tego pabu piemne zaswiadczenie, ze to wynagrodzenie zostalo przelane wczesniej z uwagi na okres swiateczny i zanies do zus moze to uwzglednia

Gość przykra sprawa
jak może być odrzucone pismo? może być rozpatrzone niekorzystnie ale odrzucone? to jakaś ściema....

jak pisaam odwolanie to poszlam do pupu zeby napisali pismo ze to z ich winy dostalam 2 wynagrodzenia w jednym mc a oni na mnie z "ryjem" ze nic mi takiego nie napisza itd walczylam 3 dni o to pismo!! wreszcie zastraszeni paragrafami powiedzili ze mi dadza ich prawnicy z pupu siedzieli kolejny tydz nad tym pismem i szukali haka na mnie ze to z mojej winy mi to wyplacili ale sie nie doszukali i napisali ze wyplacili 2 pensje z dwoch roznych mc w jednym czasie a zus mimo to, to olal;(

dostalam pismo, ze sad pracy "odrzuca" moje odwolanie sad pracy w gliwicach

Gość no nie moggggggggggggggggge
To musisz zgłosić to telewizji. Mówie poważnie, że od razu się tym zainteresuje telewizja.

do przykra sprawa--chciaabym aby to byla sciema! niestety nie jest;(((( a ja nie wiem co robic;( odwolanie pomagala mi pisac osoba z urzedu gminy (w ktorej mieszkam--bo zna sie troszke na przepisach )

do no0 nie moggggggggggeeee to raczej nie wchodzi w gre, bo musialabym sie upublicznic.. szukałam na necie jakis forum z podobnym problemem ale ne znalazlam;(

pytalam sie pupu czy jak oddam te pieniazki, to czy pup mi je zwroci to mnie wysmiali i powiedzieli ze to moj problem

ale urzedu wojewodzkiego--czyli sadu pracy w gliwicach?? bo tam wlasnie pisalam

bytom (woj śląskie)

Mozesz jeszcze wystapic z prosba wyjasniajaca do prezesa ZUS-u,wejdz na strone ZUS w Twojej miejscowosci,znajdziesz z pewnoscia pomocne informacje. Ja wiem,ze w mojej miejscowosci,prezes zusu pomogl wielu osobom,ktore znalazly sie w klopotliwych sytuacjach,prezesi maja pewne ,,furtki"pootwierane i moga z cala pewnoscia pomoc,wystarczy troche dobrej woli. Powtarzam raz jeszcze,ze najlepiej znajdz strone Twojego zusu,tam sie dowiesz np.w jakich dniach przyjmuje ,czy istnieje mozliwosc emeilowego zalatwienia spraw itp itd.

hm,to wydaje mi sie,ze musisz sie udac do śląskiego urzędu wojewódzkiego w Katowicach,(czy wysłąć odwołanie) wlasnie do dzialu prawa i polityki spolecznej

joaska dziekuje!

czerwona pomarancza!! dziekuje!

Gość a moze jeszcze ktos pomoez

Gość skontaktuj się z nimi
Stowarzyszenie Obywatele Przeciw Bezprawiu 48-304 Nysa, ul. Pródnicka 3, Janusz Sanocki e-mail: januszsanocki@nowinynyskie.com.pl tel. kom. 602 397 455 Stowarzyszenie Obrony Pokrzywdzonych 41 - 400 Mysłowice, ul. Bytomska 7a w godz. 16 - 18, tel. 0511 311 481 i 41 - 946 Piekary Śląskie Mariusz Cysewski tel. 032 767 2559, e-mail. mariusz_cysewski@poczta.onet.pl Może cos ci doradzą :)

Gość dziekuje bardzo