Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama zakochana

Pościel-lepiej w zestawie, czy osobno?

Polecane posty

Gość mama 2 dzieci
do 1 roku życia dzieci nie powinny spać pod kołdrą tylko w śpiworku, rożku i zazwyczaj tak śpią bo jest wygodnie. Nie naciągają sobie kołdry na główkę, nie ma ryzyka uduszenia się, nie odkopują się. po 2 ten baldachim jest zupełnie zbędny, a nawet przeszkadza bo zasłania dziecko widok i dziecko się denerwuje i nie chce leżeć w łóżeczku. W baldachimie zbiera się kurz, który moze drażnić drogi oddechowe dziecka i nawet spowodować u niego takie choroby jak alergie na roztocza czy też astma. Żeby tego uniknąć należałoby prać baldachim średnio raz w tygodniu, albo i czesciej więc musisz mieć dwa na zmiane a pozatym przy malym dziecku jest wystarczająco dużo prania i nie trzeba sobie urozmaicać życia dodatkowym kawałkiem szmaty. po 3 małe dziecko nie powinno leżeć na poduszce tylko tą poduszkę mozesz włożyć pod materac, zeby powstał lekki skos. Biorac to pod uwagę wynika z tego, ze taki zestaw ładnie wygląda tylko na aukcji na allegro. Kiedy dziecko bedzie starsze, będzie ciągnęło za materiał i próbowało go urwać. Sama się dałam na to naciągnąć i potem plułam sobie w brodę. Na poczetek trzeba kupić podkład, 3 przescieradła- najlepiej frotte i dwa śpiworki jakby dziecko przesikało. Potem dokupujesz pościel i dwa, trzy zestawy zwyklych poszewek (najlepiej jeszcze z kory zeby nie prasować) i to w zasadzie wszytsko co jest konieczne.

uppp

o dziękuję, zastanowię się może jeszcze.

Ja zamówiłam taki sam zestaw również 13 elementowy seledyn serce. Pościel jest bardzo dobrze wykonana gatunkowo!!! I Gdybyś miała kupować osobno wszystko wyszło by Ci o wiele więcej tym bardziej że ten wzór jest bardzo ładny!!! I nie zawsze dokupisz np przybornik lub prześcieradło z falbaną a tu masz wszystko a moskitiera jest cudowna w dotyku!!! Także jak mówie ja mam i jestem zadowolona zresztą zobacz sobie na komentarze... Polecam... :)

mama 2 dzieci strasznie przesadza!!! Wiadomo że moskitiery nie musisz od razu zakładać ale też jest przydatna a z tym kurzem to przesada chyba się jej nie chce prać!!! A podusia jest płaska jak już coś...

Śliczne komplety, widziałam już je wcześniej na forum i pokusiłam się na zakup tyle że w sklepie nie na allegro, dostał w prezencie mój chrzesniak, teraz ma już 2 miesiące i podobno dobrze mu służy.

Gość mama 2 dzieci
asiu a masz dziecko? Bo jak Ci się urodzi to sama zobaczysz. Ja moją małą przykrywałam kocykiem tak długo jak raz znalazłam ją w rogu łóżeczka z główką pod kocykiem. Też myślałam, ze to przesada. Poczytaj sobie opinie ekspertów, pediatrów. Kołdra i podusia (nawet plaska) po 1 roku życia. I proszę Cię nie obrażaj mnie, ze mi się prać nie chce bo nie w tym rzecz. Po prostu jest to wyrzucenie pieniędzy w błoto, ale młode mamy tego nie pojmą. Bo ja też nie słuchałam jak mi dobrze radzili.

ja tam miałam wizje na Kubusia Puchatka - no i w ciąży sama sobie uszyłam baldachim i ochraniacze, i co? - i po pół roku od urodzenia dziecka to wszystko wywaliłam :P fakt że baldachim mi się podobał ale Synkowi chyba nie bardzo bo z uporem maniaka mi za niego szarpał to się poddałam. wg mnie to bardziej cieszy oko..

Gość mama 2 dzieci
"wiadomo, ze moskitiery nie musisz od razu zakładać ale też jest przydatna" a do czego? Polecam kupić siatki na okno przeciwko komarom i sprawdza się zdecydowanie lepiej niż ta moskitiera. Ja wiem o co wam chodzi. Takie łóżeczko po prostu wygląda ślicznie, kojarzy się z pokoikiem dla dzieci urządzonym w amerykańskim stylu. Ja temu nie przeczę. Wygląda ślicznie, jest urocze ale głównie przeszkadza, a moim zdaniem akcesoria dla dziecka powinny ułatwiać życie mamie i dziecku a nie narażać ich na niebezpieczeństwa.

Tak mam córke!!! Spała pod pościelą w dzień a w nocy ze mną albo w śpiworku. A za pare dni bede miała synka i jemu zakupiłam ten komplet,,, córka miała baldachimek i jakoś nie przeszkadzał jej a w tym zestawie jest moskitiera która jest bardziej przydatna moim zdaniem... Zresztą wystarczy spojrzeć ile osób non stop kupuje u tego allegrowicza ta pościel...to chyba mówi za siebie...

To już wyraziłaś soją opinie i to wszystko...:) nie musi Ci się podobać!!!

Gość mama 2 dzieci
Ja nie przeczę ze ludzie to kupują. Sama kupilam, a potem po kilku tygodniach zrobiłam to co blondyna czyli zdejęłam wypralam i schowałam, a nastepnie sprzedałam na allero innej mamie która chciala mieć piekne łóżeczko. Przejrzyj sobie allegro. Ludzie kupują różne dziwne rzeczy, które sa do nieczego nie potrzebne jak np termometr do wody czy też termometr na butelkę albo pudełeczko na smoczek itd. Gadżetomania w dziale "dla dzieci" jest szeroko rozwinięta i tam wszystko się sprzedaje w dużej ilosci. Niekoniecznie jest to potrzebne i funkcjonalne.

Gość mama 2 dzieci
Asiu strasznie się bulwersujesz. Ty swoją również wyraziłaś a jak widać nadal dyskutujesz więc nie rozumiem twojego argumentu.

Gość yguuuuyu
baldachim czy moskitiera to wyrzucanie pieniędzy w błoto,a te falbanki.. naprawde to tylko zbieranina kurzu!!!

Ja tylko napisałam co o tym sądzę i kupiłam po raz drugi ponieważ wiem ze ta posciel jest najbardziej rozchwytywana:) i najładniejsza:) i nie bulwersuję się jak już coś... Jedno dziecko bedzie wiadomo ciągnęło za baldachimek drugie znowu (znam przypadek-synek mojej kolezanki) nie potrafi usnąć bez swojego baldachimu a ma już połtora roczku także kto co woli... Zresztą czy ta dziewczyna to kiedyś np.odsprzeda to jej sprawa bo ona kupi jak będzie chciała ja tylko napsiałam że mam taki sam komplet i jest super. Pozdrawiam

Gość yguuuuyu
Asia ten komplet jest tylko super dla Twojego oka,na pewno nie dla dziecka

Jak ktoś jest zazdrosny bo może go nie stać nie musi od razu tak pisać jak ty moim zdaniem wystarczyło napisać krótko i zwięźle ;)

Gość yguuuuyu
Zazdrosny? ojej,nie przesadzaj,miałam baldachim i reszte gratów,zalega wszystko w szafie

no to tobie zalega innym nie bo znam takie osoby i po sprawie ale masz problem... w dodatku podszywasz sie pod kogos innego zal...

Gość yguuuuyu
do autorki- kup dwa prześcieradła,najlepsze są z froty(moim zdaniem),śpiworek,pod główkę pieluszka,i to naprawdę wszystko

Gość mama 2 dzieci
Ale o co tu być zazdrosnym? Ja również już przechodziłam przez takie zestawy i na prawdę nie widzę tu powodu do zazdrości. Wolałabym za te pieniądze kupić dla swojego dziecka leżaczek lub huśtawkę bo sporo z niej korzystałam .

Gość yguuuuyu
pod kogo się podszywam,bo nie rozumiem?

Gość mama 2 dzieci
Asia kto się pod kogo podszywa? Ja i koleżanka to dwie różne osoby. Ty masz chyba dziś na prawdę zły dzień dziewczyno.

Gość yguuuuyu
mama 2 dzieci,zgadzam się w zupełności,po raz 300zł to dużo a za to można naprawdę dziecku coś pożytecznego kupić

To nie było do ciebie... Nie macie wiekszych problemów tylko pościel??? Bo juz mi sie nie chce po raz ktorys pisać ze zalezy kto co lubi (mam na mysli dzieci) A autorka jak będzie chciała to kupi nie to nie kupi problem wielki...

Gość yguuuuyu
ja się pod kogoś podszywam? więc oświeć mnie pod kogo? przeglądałam inne tematy i wszędzie wchodzisz ludziom humor psuć,także żegnamy

kobieto skoro ktos pisze głupoty to odpisuje i jak na razie to tylko tobie psuje humor to jest forum przypominam... Jak masz jakiś problem to nie czytaj...

Gość matka 2 dzieci
To temat o pościeli wiec o tym tutaj piszemy. Jak ty masz "lepsze tematy" to nie wiem co tu jeszcze robisz. Oj ok ja już wyraziłam swoje zdanie i zegnam. Nie będę się kłóciła zwłaszcza z kobietą w ciąży. Tłumacze to sobie działaniem hormonów. Lekkiego porodu życzę.

Nie stresuj sie tak;)hihi tez sie nie chce kłócić tak wyszło:)