Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kawa z marmoladąąą

dlaczego wiekszosc Polskich banków nie jest polskie???

Polecane posty

Gość kawa z marmoladąąą

i wy chcecie rozwój gospodarczy ??

Gość Lukas bank na pewno jest
yebani zdiercy majacy w doopie wszystkich. na kurrewski przelew kredytu czekam kurrwa 5 dzien, ja pierrdole 😡 te haslo' tak powinno byc w kazdym banku' jest kurrwa zywa kpina

Gość kawa z marmoladąąą
rozumiem twoje rozgoryczenie tak sie skałda ze lukas w 75% to francuski Crédit Agricole

Gość niemcy na sojej encyklopedi
maja ze pomorze slazk Gdańsk sa niemieckie pod tymczasowa administracja polski

Gość nie dziekuj
niemcy na sojej encyklopedi maja ze pomorze slazk Gdańsk sa niemieckie pod tymczasowa administracja polski ] napiszmy w swojej ze CALE miency sa polskie tylko pod tymczasowa administracja niemiec :D :P

zaraz ktoś napisze że wszystko zabierają nam Żydzi....bleeee, wynocha , wspierać jakiegoś leppera i jemu podobnych

Gość kawa z marmoladąąą
niemcy na sojej encyklopedi- to sa jakies marginalne sprawy neofaszystów w normalnym podreczniku nie moze tak byc tutaj rozmawiamy o kapitale "polskich " banków

Gość kawa z marmoladąąą
germanotta- nie popieram zadnego leppera, i wclae nie sade ze Zydzi maja wszytskie banki mówie tylko ze wiekszosc tych psuedopolskich banków to banki zagraniczne pod inna nazwa, ale w kapitał w zadecydowanej wieksozsci innego banku jest moze 2-3 banki z polksim kapitałem reszta niemiecki, holenderksi, fancuski, włoski- nie mamy zadnego sekstora bankowego skoro obcy kapitał nas wykupił

Gość niemcy na sojej encyklopedi
a ten co sie reklamuje skok to jes polski

nie było wyjścia....polskie banki były zacofane i nie miały na inwestycje w czasach przemian ustrojowych.....chyba tak to się odbyło. to jest normalne , teraz waściwie nie ma państw tylko megafirmy..mapy świata finansów nie przebiegają zgodnie z mapami geograficznymi...

Gość kawa z marmoladąąą
nie ejstem ekonomista ale to co mówiesz to bzdura - co znaczy polskie banki były zacofane kredyt bank był zacofany sprzedał sie i stał sie nowoczesny pekao sa był zacofany i stał sie nowoczesny Lukas sprzedał sie i stał sie nowoczesny kobieto w cywylizowanych krajach 70% komercyjnego sektora bankowego nie ejst w obcych rekach . zapytaj sie niemców czy francuzów ile % to kapita obcy w ich sektorze bankowym

Gość nie chce wam burzyc
dyskusji ale 90% banków w Polsce należy do polskich inwestorow :) Zapominacie o bankach spoldzielczych :P Jest ich 579 (wszystkie maja polski kapital), a bankow komercyjnych jest 52 (polski kapital 20 bankow).

ty jesteś dziwna.... przeciez to kraje które od lat mają zdrowe kapitalistyczne systemy bankowe, nigdy nie miały komuny i to one miały pieniądze na inwestycje w krajach rozwijających się czyli u nas...chyba trudno żeby francuskie albo niemieckie banki były własnością polskich banków...pomyśl trochę

ach no spółdzielcze... zapomniałam , byłam kiebyś w takim banku, moja matka miała tam konto...masakra , to dla starszych ludzi z prowincji ,może i dobre

Gość kawa z marmoladąąą
povzytaj o historii PEKAo SA tego z uzbrem - przeciez to co zrobili z rym bankiem to jest jawna sprzedaz na zlecenie i nie ceregiel mi farmazonów

widzę że sie wkurzyłaś he he , może wypowie się jakiś ekonomista bo ja tak dokładnie nie znam historii systemu bankowego w polsce , po prostu napisałam co wiem na ten temat , takie jest moje zdanie , nie chce mi się czytać historii banku

Gość w Polsce juz wiekszosc
nie jest polska, nie tylko banki...