Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ma-wiki

POMOCY ból zęba po wypełnieniu kanałów

Polecane posty

Gość ma-wiki

We wtorek byłam u stomatologa z leczoną kanałowo od 6 m-cy prawą dolna szóstka. W między czasie miałam kilka wizyt kontrolnych na których oczyszczano mi kanały. Ząb miał się dobrze, nie bolał mnie. Jednak po wtorkowej wizycie na której dentysta wypełnił mi kanały ból jest nieznośny- boli mnie szczęka po prawej stronie. Zostałam uprzedzona, że może boleć ale szczerze martwię się że coś jest ne tak bo to już końcowa faza leczenia. Jestem w 17 tyg ciąży więc zdjęcie rtg odpada. Tabletki przeciwbólowe też. Mam dość tego zęba i najchętniej bym go wyrwała ale w moim stanie są przeciwwskazania. POMOCY. Co mam o tym wszystkim myśleć ??? Czy prawdą jest, że po wypełnieniu kanałów może boleć i powinno przejść. Czy istnieją jakieś zagrożenia zakażenia innych zębów????? MOŻE KTOŚ BYŁ W PODOBNEJ SYTUACJI, PROSZĘ O RADY

Gość youandme
myślę,że gdyby były jakiekolwiek przeciwskazania to by nie zrobił ci tego leczenia, a po za tym odczuwas przecież tylko ból miejscowy a nie,że coś się dzieje z dzieckiem:), więc spokojnie... ja dzisiaj własnie leczyłam sobie zeba kanałowo, dobrze,ze to już mną;/:D

Gość 2metylo
Może boleć i to nawet ponad tydzień. Ja tak miałam. Możliwości ulżenia w twojej sytuacji nie masz zbyt wielu ale staraj się nie nagrzewać tej strony. A tak swoją drogą to pewność, że kanały zęba dobrze się wypełniły możesz mieć dopiero po zdjęciu RTG czyli po porodzie.

Gość ma-wiki
ból ustępuje. Jak dla mnie dziwna sprawa, mam nadzieję że ząb jest dobrze wyleczony i nie powstanie zgorzel.