Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podstawka

imię Madlena-ładne?

Polecane posty

Gość gość
madlen to jeszczxe ale madlena strasznie..i wcale nie musi kończyć sie na a...

Nie musi się kończyć na a, jest całkiem dużo dziewczyn które mają na imię Noemi, trafia się też Inez, Agnes, a z innej beczki słyszałem o starszej pani która nosi imię jakie wpisano jej w metryce za czasów okupacji: Waltraut (dla znajomych Trauta) ;)

taaa... I całe życie będą ją pisali Magdalena albo Marlena. Po kiego grzyba tak wymyślać?

Gość gość
francuskie Madeline...ale w Polsce? przesada

Gość gość
kojarzy mi sie z ta zaginiona dziewczynka i dlatego mowie NIE

Gość gość
mi sie bardzo podoba Magdalena, jak juz ktos pisal. Ladne, kobiece, wcale nie takie oklepane. Wszystkie Magdaleny ktore znam sa OK :)

Gość gość
Takie imie nie istnieje :) kolejny wymysl zakompleksionej mamuski na wybicie sie z szarego tlumu :) madlena : D prawie jak maGdalena :) I prawie tak jak z francuskiego czyta sie Madeleine :) czemu nie majlisa albo ofelia :)

Gość gość
samo slowo kojarzy mi sie z "wsciekla" lena ;)

Gość Eosia
mi się podoba Madlena, Magdalena to zupełnie inaczej brzmiące imię i oklepane, choć z niego istotnie wzięła się Madlena nie pomyliłoby mi się też takie imię z Marleną w każdym kraju to imię ma inną pisownie, spotyka się takie: MADAILÉIN - irlandzka MADALENA - portugalska MĂDĂLINA - rumuńska MADALYN; - angielska MADDALENA, - włoska MADDIE - angielska MADDY - angielska MADELAINE - angielska (rzadka) MADELEINE - francuska, angielska MADELINA - angielska (rzadka) MADELINE - angielska, francuska MADELYN - angielska MADILYN - angielska MADLENKA - czeska MADLYN - angielska MADOLINE - angielska (rzadka) Madlena - skrócona forma imienia Magdalena; Występowało w takim brzmieniu już w średniowieczu (1485). Obecnie nie jest imieniem popularnym w Polsce, częściej spotykane na Węgrzech. Madlena imieniny obchodzi: 15 maja.

Gość gość
jak urośnie to cię przeklnie za to imię. To się ma kiedyś dziecku podobać, a nie twoja fanaberia. tak to możesz kota nazwać bo nic nie powie.

Gość gość
Sama jestem Magdalena i podoba mi się moje imię, ale jakbym miała na imię Madlena to bym rodziców chyba przeklęła ://// jak to w ogóle brzmi.

Gość gość
Imie swietne :-) ja sie zastanawiam nad Madlena lub Matylda dla corki

Gość gość
My też się wachaliśmy między Madleną a Matyldą :). W końcu wybraliśmy Madlenę. Znamy jedną i wiemy, że uwielbia swoje imię. A na drugie będzie miała Pola, w razie gdyby w przyszłości bardzo chciała sobie zmienić to będzie miała na co.

Gość gość
" mad-Lena"To dopiero hit dla znajacych angielski ! :D :D

Gość gość
Straszne !!!

Gość gość
bardzo nieciekawe...

Gość gość
Mam 26 lat jestem Madlena i uwielbiam swoje imię :) nigdy bym go nie zamieniła, a na pewno nie na Magdalena..... Nie ma z nim żadnych problemów, przyjaciele mówią do mnie Madi :)

Gość Guczuu
Dnia 28.10.2018 o 23:43, Gość gość napisał:

Mam 26 lat jestem Madlena i uwielbiam swoje imię 🙂 nigdy bym go nie zamieniła, a na pewno nie na Magdalena..... Nie ma z nim żadnych problemów, przyjaciele mówią do mnie Madi 🙂

Mi też się podoba to imię ale czy nie ma problemów z wymowa go ponieważ niedźwięczne  D łączy się z niedzwięcznym L .... inaczej jest w przypadku Marleny gdzie R i L się łączy ..Pozdrawiam , ale b.podoba mi się Madlenka 😀 brzmi tak po czesku

Gość Monika

Bardzo ladne :)

Ale przy kazdym przedstawianiu (w urzedzie, prywatnie) bedzie tak :

- Magdalena?

- Nie, Madlena?

- jak?

- MA-DLE-NA

:D