Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

julietta20

Wszystko o Bebilon Pepti- mam kilka pytań.

Polecane posty

Już od 3 tyg moja córka jest na preparacie mlekozastępczym "BEBILON PEPTI 1". Czy zanjdzie się jakaś osoba, która podaje to mleko swojemu maleństwu???? Dostaliśmy to mleko, ponieważ mojej córce bardzo się ulewalo, co spowodowało jej anemię. Teraz jest znaczna poprawa, bo prawie wogóle jej się nie ulewa, zdaża się, ale bardzo rzadko. Czy mogę swojemu dziecku rozszerzać dietę jeśli ma ponad 4 miesiące i jest na Bebilon Pepti? Jeśli tak to co jej podawać do jedzenia ( z jakich warzyw i owoców)? I czy mogę zagęścić to mleko kleikiem ryżowym? Chciałabym zaznaczyć, że moja córka nie ma skazy białkowej!!!

Gość mój synek jest alergikiem
i jest na bebilonie pepti od 6 tyg. życia ( teraz ma niecałe 11 m-cy). Jeśli Twoja córka nie ma alergii na białko tylko problemem są ulewania to nie powinna spożywać BP. Dla dzieci ze skłonnością do ulewań są mleka z przyrostkiem AR. Każda marka ma aki typ mleka. A to pediatra zaordynował BP Twojemu dziecku?

mozesz rozszerzac diete normalnie wedlug zalecen zywieniowych, ja na pepti robilam wszystko, kleik, wszystkie kaszki, oczywscie te juz bezmleczne,

Gość malaaa miii
my wczoraj bylismy z nasza malutka u pediatry. od tygodnia dostaje BP i wczoraj pani doktor powiedziala ze mozna juz podawac zupe jarzynowa- ziemniak+ marchewka bez zadnych przypraw. z czasem dodawac pol lyzeczki kaszy mannej zeby mala przyzwyczajac do glutenu. mała ma m-ce i tydzien,

Byłam z moją córeczką u gastrologa dziecięcego i to on mi przepisał Bebilon Pepti. Kazał podawać jej przez 14 dni i zobaczyć jaka będzie jej reakcja. Jeżeli pomoże to podawać dalej, jeżeli ulewania się nie zmniejszą to właśnie spróbować Bebilon AR. Córce po pepti ulewania znacznie się zmniejszyły. Spróbowałam też Bebilon AR i taka sama bya reakcja jak na pepti. A z racji tego, że na pepti mam 50% zniżki to jej podaje papti, a nie AR. AR nie jest na receptę, i kosztuje 29,99zl, a ta puszka starcza na 3 dni. Więc podaje jej pepti i lekarz nic mi nie powiedział, że nie powinnam podawać małej Bebilon pepti. Dodaję jej kleiku ryżowego do mleka, ale on nie rozpuszcza się z mlekiem tylko pozostaje na spodzie:(( Zawsze tak się dzieje na tym Bebilonie Pepti??? Bo jak podawałam Bebiko to tak nie miałam kleik rozpuszczał się razem z mlekiem i nic się nie osadzało na dnie. Podaje mojej córce soczki, i tartą marchewkę z jabłkiem. Bardzo jej to smakuje. Zastanawiam sie teraz nad marchewką z ryżem i marchewką z ziemniaczkiem???

Gość julek26
jezu ja to nie rozumiem tych lekarzy. bebilon pepti jest na skaze. dziecko co nie ma skazy, dostaje recepte bez problemu, a ja co synus był cały obsypany , nachodziłam sie jak głupia kretynka, zrobiłam testy i jeszcze mi nie chcieli dać. toż to paranoja jakaś.

Gość julek26
nie zebym miała do autorki pretensje, ale szlag mnie trafia jak słysze takie historie:)