Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaicev

zmiana imienia

Polecane posty

Gość zaicev

Witam, mam na imie Władyslaw xD ://// mam 16 lat . Chcialbym zmienic imie . Wiem ze trzeba udac sie do USC ale nie wiem czy w tym wieku moge to zrobic ? jaki mozna podac powod ? bo imie to w zasadzie nie jest obrzliwe . Moze zmienial ktos sobie imie ? albo slyszal o takiej sytuacji ? Pomozcie !! z gory Dz :]

Gość sylwia wawa
ja myslalam nad zmiana imienia.Po1.musisz miec 18lat po2.mozesz zmienin na imie pod ktorym jestes bardziej znany,dlatego popros znajomych,zeby mowili na Ciebie np.Antoni.

Gość zaicev
a za zgoda rodzicow nie mozna ?

Gość serio to cie rodzice skrzyw
skrzywdzili *:D:D:D Wladek :D hehe napenwo bedziesz musial miec 18 lat , no a czy ci zmienia ? nie wiadomo bo obrazliwe nie jest :D:D ale idz do usc i zapytaj , nic nie kosztuje :) :D:D:D:D:DD:D:D:D::D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Gość zaicev
tyle to ja wiem ze mnie skrzywdzili xD musi sie dac jakos w tym wieku zmienic moze lapowa jakas ^^ xD

nie no ale jak przeczytalam twoj post hehe to humor poprawil mi sie o 180 stopni :D nie wiem , porozmawiaj z rodzicami , idzcie do usc , badz teraz wyklupaj google i usc zmiana imienia czy cos tam ;)

a jak bedziesz chcial zmienic to na jakie ? masz juz wybrane ? iiiii dlaczego akurat rodzice nawzali cie Wladyslawem :D?:)

Gość zaicev
prawdopodobnie moi starzy tez mieli dobry humor jak dawali mi to imie xD wpisywalem ale raz pisza ze trzeba miec 18 a raz ze mozna wczesniej za zgoda rodzicow ? ja pierdole :D

Gość zaicev
nie wiem ? moze Jakub albo John xD moze masz jakas propozycje ? xD

jeżeli jest uzasadniony ważnymi względami Ważne względy zachodzą w szczególności, gdy imię jest: ośmieszające albo nielicujące z godnością człowieka, o brzmieniu niepolskim, pragnie zmienić swoje imię na imię, którego używa, lub powraca do imienia, które zostało zmienione W sprawach rozstrzyga, w drodze decyzji administracyjnej, kierownik urzędu stanu cywilnego właściwy ze względu na miejsce pobytu stałego wnioskodawcy, a w przypadku braku takiego miejsca -- kierownik urzędu stanu cywilnego właściwy ze względu na ostatnie miejsce pobytu stałego.

o Bartek bardzo fajnie :) zmien chlopie z tego wladka heheh :D:D

idz do urzedu i porozmawiaj i bedziesz wszytsko wiedzial co i jak :) a imie Wladyslaw zaliczylabym jako osmieszajace :D:D wiec moze sie uda ;)

Gość zaicev
to jest nadzieja xD nawet nie zdajecie sobie sprawy jaki jest wstyd sie komus przedstawic :D :D w sumie masz racje Wladyslaw to oszmieszajace imie xD

no nic ide spac , juz zdan skleic nie potrafie zrozumialych :D:D wiec poprawiam : wladek imie bylo ok , ale przed 40-50 latami * mialam sie nazywac TERESA ,ale chwala bogu nadali mi calkiem inne normalniejsze imie :classic_cool: * dobranoc i powodzenia bys zmienil :) papa

Gość zaicev
jak ty mnie doskonale rozumiesz :D nawet jak obecnosc czytaja to mi sie smiac chce jak slysze swoje imie xD

Gość zaicev
dzieki branoc :D

Gość zaicev
moze jeszcze jakies rady ?

Gość banany i grejfruty są pycha
a macie drugie imię? moja mama miała inaczej wpisane w urzędzie, inaczej ją chrzcili a jeszcze inaczej całe życie na nią mówią :O

Gość zaicev
mnie nikt wlasciwie nie obraza za to imie ale ja sie po prostu zle z nim czuje. Jak tu z takim imieniem zagadac do jakiejs dziewczyny ? ;P

Gość zaicev
no wlasnie nie mam drugiego a szkoda ;/

a masz drugie pytam?

Prawda jest taka, że zależy gdzie mieszkasz. Są miasta gdzie trzymają się archaicznych przepisów, a są takie gdzie zatwierdzają wszystkie wnioski jak leci. No może jakbyś chciał zmienić imię na Penis to by Ci odrzucili...

Gość
ojjj tm wladek jest k :) teraz wracaja takie imiona :D

Gość zaicev
to w koncu moge w tym wieku zmienic to imie czy nie ?

achaaa