Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meeeeeeeg

PROSZE O POMOC. TO WAZNE.

Polecane posty

Gość meeeeeeeg

wlasnie koncze drugie opakowanie tabletek YAZ. caly cykl bralam je prawidlowo. a teraz gdy mam wziasc 2 nieaktywna tabletke nie wystapilo jeszcze zadne krwawienie. przy pierwszym opakowaniu wszystko bylo ok. mam sie o co martwic?

Gość krwawienie ma wystąpic
w czasie przerwy, kiedy to sprawa indywidualna. Jesli nie wystapi do czasu wzięcia normalnej tabletki wtedy mozesz się martwic dopiero

Gość meeeeeeeg
aha. czyli teoretycznie mam 4 dni aby wystapilo krwawienie?

Gość meeeeeeeg
jeszcze jedna kwestia. podczas pierwszego opakowania w jeden dzien musialam zarzyc 2 tabletki (po po jednej wymiotowalkam). tym sposobem moj cykl to bylo 23+4 a nie 24+4. czy to moglo miec jakies znaczenie? potem od razu zarzylam 2 opakowanie, wszystko dawkowalam normalnie, teraz czekam tylko na to krwawienie:/

Gość Do autorki...
Nie wiem, czy ma znaczenie, ale w takich przypadkach powinnaś zawsze pod ręką mieć zapasowe opakowanie tabletek, na wypadek właśnie takich sytuacji. Bo zawsze może się zdarzyć niestrawność/biegunka, zgubienie tabletki, etc. Znaczenie ma połączenie 1szego i drugiego opakowania. Bo to nieco rozregulowuje hormony. Tak czy siak - nawet jeśli nie dostaniesz plamienia, to kontynuuj branie leku, ale udaj się wówczas do lekarza. Najwyżej w razie czego - lekarz każe Ci odstawić. Pozdrawiam

Gość meeeeeeeg
a ja slyszalam, ze ponoc polaczenie 1 opakowania z 2 nie ma wiekszego znaczenia poniewaz, niektorzy specialnie biora dluzej rozowe tabletki, zeby uniknac krwawienia itd. !?

Gość dalej nie masz
krwawienia??

Gość meeeeeeg
nazwalabym to raczej drobnym plamieniem. ale podobno na krawienie ma sie czas od 1-4 tabletki bialej. a czasem zdarza sie nawet na tych rozowych z nowego blistra i to normalne...

Gość tzn ze juz
dostalas???i rozumiem wpolzyjesz do konca???

Gość meeeeg
to jest tak jak napisalam takie drobne plamienie. mialam wczoraj troche. tak, do konca. dlaczego pytasz?

Gość a tak tylko
bo dużo osób które znam biorą tabletki już dlugi czas i ani razu partner w nich nei konczyl:PP