Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mJoasia

Czemu tak sie dzieje

Polecane posty

Gość mJoasia

Witam mam 19 lat. ostatni stosunek z zabezpieczeniem miałam 4-5 tygodni temu. Od 15 dni niemam okresu. W 8 , 12 i 14 dniu bez okresu zrobiłam trzy testy i wszystkie wyniki były negatywne. W jakim czasie po zapłodnieniu test pokazuje wynik pozytywny??? trzy testy chyba nie mogły sie pomylić prawda?? Więc co może mi byc??? dodam że ostani miesiac zyłam troche w stresie zaliczania w sql itp. prosze mi poradzic i mnie pocieszyc :) bo to ze to nie ciaza tylko jakies zaburzenia uwierzyłam :) podpowiedzcie mi

Gość moze sprobuj
dostac sie do ginekologa. Nie kazda z nas ma tu wieksze pojecie na ten temat :/ Lepiej pytac swojego lekarza, co moze byc przyczyna :) test wykrywa ciaze 4 tygodniowa, ale po terminie spodziewanej miesiaczkik juz dawno powinnas wiedziec czy ciaza jest czy jej nie ma. Mysle, ze to jakies zaburzenia, ale sprawdz lepiej u lekarza :)

Gość mJoasia
Czyli nawet jak miesiac temu sie ostatnio kochałam to termin okresu minął dwa tygodnie temu czyli 2 tygodnie od domniemanego zapłodnienia to te testy tak czy siak by wykazały ciąze tprawda??

Gość mJoasia
Wytłumacze jescze raz ostatni raz miałam z chlopakiem 17 stycznia. Okres powinnam dostac 29 stycznia. teraz mamy 14 lutego. Pierwszy test zrobiłam 5 lutego drugi 7 a trzeci 10. Czyli jesli od stosunku do pierwszego dnia spodziewanej miesiaczki mienly dwa tygodnie to nie musza mijac 4 tygodnie zeby otrzymac wiarygodny wynik tylko obojetnie ile by nie mineło czasu pomiedzy stosunkiem a pierwszym dniem okresu zawsze po dniu okresu który minął wynik bedzie wiarygodny tak ???? odpiszcie prosze :/

Gość byłby wiarygodny
masz jakies zaburzenia hormonalne ityle

Gość mJoasia
Ale powiedzcie mi czy w dobrym czaasie robiłam testy???

Gość mJoasia
No dobrze jesli np miałam okres bezowulacyjny lub poprzez jakies zaburzenia i nastepny okres powinnam dostac 25 lutego to sam on powinien przyjsc?? czy trzeba go wywolywac jakos??

Gość a ja Ci powiem tak..
odrazu powiem ze jestem w ciąży (zaplanowanej) ale jeśli chodzi o testy... ostatni okres miałam 23 listopada i kochałam się z mężem w dni płodne.. okres się zaczął spóźniać więc zrobiłam test - wynik negatywny.. jednak okresu dalej nie było więc zrobiłam kolejny 31 grudnia (przed sylwestrem bo chciałam wiedzieć czy mogę pić alkohol na imprezie) wynik również negatywny. Myślałam że coś jest nie tak bo okres już dawno powinien się pojawić. Po tygodniu zrobiłam kolejny test i był w końcu pozytywny :) byłam w 5 tygodniu ciąży tak powiedziała ginekolog. Więc moja droga z tymi testami to różnie bywa. Najlepiej zrób test zaraz rano jak wstaniesz. Jeśli dalej bedzie negatywny idź do gina.

Gość mJoasia
Bożee... przeczytalam ostatni post i znów mi ręce opadły :/ myślałam ze jes ok a tutaj zowu załamka :( a gina mam dopiero w piątek :( nie wytrzymam tyle czasu :( aż płakać znów mi się chce :(

Gość mJoasia
Niewytrzymałam i zrobiłam dzis 4 test :) i znow wynik negatywny