Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolciaaewqq

ZEZ ROZBIERZNY - u dziecka

Polecane posty

Gość karolciaaewqq

Jestem załamana, czy jest może na forum rodzic który boryka sie z tym problemem? Czy jesteście przed zabiegiem? czy da sie to wyleczyć? prosze o odpowiedzi mamy które przechodzą to co ja:(

Gość yyyyyyyrt
nikogo nima

moje dziecko ma zeza rozbierznego da sie skorygowac odpowiednim doborem szkiel z tym,ze u mojego syna rozpoznali w wieku 8lat:O Od 2 roku zycia systematycznie byl badany okulistycznie

Gość karolcia......g
ale córa nie ma wady, to nie wiem co w takiej sytuacji ? czym sie koryguje?

moj tez nia mial wady wzroku tylko wlasnie zeza rozbieznego rozpoznali dopiero w wieku 8 lat zalezy jaki jest kat nachylenia-czyu jakos tak im wczesniej skorygujesz tym wieksza mozliwosc ustawienia oczka:) W jakim wieku jest corcia?

Gość karolcia.....
córeczka ma 1, 5 roku, zez rozbiezny odrazu został rozpoznany bo jak sie zamysli oczko idzie sobie w bok, mysle ze kat tez jest duży. nie ma go cały czas ale jak ogląda cos daleko to oczko ucieka i ma naprzemiennie z drugim. Ja juz powoli gotuje sie do zabiegu duchowo:( bo nie chce zeby ja to szpeciło.i nie tylko słyszalam ze moze wzrok tez sie pogorszyc jak oczo nie bedzie pracowalo dobrze. Znasz moze jakiegos okuliste dobrego?

Gość karolcia.....
widocznie Twój synek nie mial tak dużego skoro nie zauważyli oni ani Ty. Bo u mojej widać jak byk.

Gość karolciaaaare
niezle,wszedzie pisze ze zeza nieda sie wyleczyc tylko cwiczeniami

Gość karolciaaaare
a jak teraz jest lepiej?bo u dzieci jest latwiej ponocz,

Gość Brzydzia30 w pomaranczy
Oko nadal mu ucieka Nie ma tez tego kata widzenia czy jakos tzn.raz patrzy jednym taz drugim okiem troche cwiczylismy ale wiadomo im wczesniej sie zacznie tym lepiej okulistka mi powiedziala,ze po takiej operacji moze byc podwojne widzenie:O ile Twoje dziecko ma lat?

Gość karolcia....yuj
moja córa ma 1,5 roku. eee tam co za okulistka, podwójne tak są to komplikacje które moga być lecz nie muszą, gdzy by tak było to nikt by sobie nie robił zabiegu na zeza, pocieszajace jest to ze czytalam opinje osob ktore robia sobie te zabiegi po 4 5 razy, podchodza do tego tak jak ja do malowania paznokci, trochy mnie to pocieszylo ze widocznie nie jest tak zle:) a zezika tak nie zostawie poco ma ja szpecic skoro mozna tego dziada pozegnac:)?