Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podróżniczkaAAA

Do podrózujących PKP osobowy

Polecane posty

Gość podróżniczkaAAA

jakie warunki panują w osobówkach w zimie ?? a konkretniej połaczenia SKM... czy jest ogrzewanie ?? - bo o to mi głównie chodzi... czy jednak nIE warto wywalac pieniędzy i wybrać TLK

Gość hoohoo
normalnie ogrzewanie jest we wszystkich pociagach.. no chyba ze akurat cos sie zepsuje:p ale to moze sie zdarzyć w każdym pociagu

wywalac pieniadze na skm? to raczej na tlk wywalisz pieniadze, bilet jest sporo drozszy ;) ogrzewanie to kwestia dyskusyjna. jechalam ostatnio SKM-ka na dluzszej trasie i nie byla ogrzewana, choc zwykle jest. jechalam rowniez TLK na duzo dluzszej trasie i podobno pociag byl ogrzewany, ale akurat nie moj wagon :O

Gość woda się cofa
to wygląda tak , na małych dworcach PKP są wypożyczalnie desek do odśnieżania za opłatą i każdy pasażer przed wejściem do pociągu taką deskę musi mieć , gdy w szczerym polu pociąg się zatrzymuje w zaspie to pasażerowie są obowiązani aby przed pociągiem tory odśnieżać i na ten temat możesz sobie przeczytać w regulaminie PKP :)

Gość pozdróżniczkaAAA
jasne ze taniej, ale jak mam dostać zapalenia płuc to nie wiem, czy nie lepiej nieco dołozyc i jechac w sensownych warunkach...pytam bo doszly mnie sluchy ze niedawno to zadne pociagi osobowe nie byly ogrzewane, ze byla normalnie kostnica..

z pkp trzeba niestety liczyc na lut szczescia. i w osobowkach i w IC moze sie zdarzyc nieogrzewany sklad. wybierz wg swojego uznania, najwyzej w pociagu zapytaj konduktora do ktorego wagonu najlepiej wsiasc zeby bylo cieplo.

Gość pozdróżniczkaAAA
dzieki za odpowiedzi, pozdrawiam