Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czydodajecieeee

dodajecie do rosołu kostki lub wegete?

Polecane posty

Gość czydodajecieeee

czy samą solą doprawiacie? ja nie mogę obyć się bez wegety, kostek wołowych z kury czy warzywnych i jeszcze ziarenka smaku. Samą solą przyprawiany rosół mi nie smakuje.

Gość serce nie sługa
no własnie, ja ziarenka smaku, ale to chyba dlatego ,że dzisiaj już nie są to te kurczaki co kiedyś nie mówiąc już o rosole z prawdziej kury:P

Gość ja dodaje
jest lepszy

Gość asgfjdfklj
ja dodaję,chociaż teraz jak są dzieci to już staram się mniej,żeby nie pakować w nie tego, no ale co zrobić,też bardziej mi smakuje przyprawione vegetą czy kostką ;)

Gość ja też dodaje bo w smaku
jest lepszy, do innych zup zawsze daje wegete

Ja w ogole nie uzywam soli do gotowania(oprocz ziemniakow),do wszystkiego uzywam kucharka.

Gość kucharek to
sól między innymi

Gość ja dodaje
w telewizji jest taka reklama chyba kostek bez soli kupowałyście to?

Gość hshshdssd
czyli trujemy się wszyscy:) z lenistwa bo można zrobić smaczny rosół bez tej chemii, przyprawić można warzywami suszonycmi, grzybkiem, solą pieprzem, lubczykiem, ziołami czosnkiem

A vegeta albo kostki to nie sol? Pewnie,ze baza wszystkich tych przypraw jest sol,ja osobiscie nie uzywam bialej soli,wole ta bardziej aromatyczna. Kiedys uzywalo sie zwyklej soli ale warzywa byly tak aromatyczne,ze rosol czy zupy byly smaczne.

Gość alomapalopma
Ja dzisiaj zrobilam rosoł na 3 dorosłe osoby zatakich naturalbnych produktow: 6 udek z kurczaka 60 dag wołowiny z koscią 4 marchewki 4 pietruszki duzy seler por 2 cebule liscie laurowe ziele angielskie pieprz czarny ziarnisty Rosoł przepyszny,zdrwoy,naturalny. Sol do smaku tez jest Nie rozumiem dlaczego co niektorzy uzywaja chemii do zup,a w szczegolnosci do rosołu. Rozumiem ,ze biedni ludzie wiecej chemii laduja do garnka,ale zeby osoby ktore stac na zdrowe,naturalne posiłki chemią doprawiało jedzenie.