Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*BLE BLE*

ile macie wzrostu

Polecane posty

A jak się zakocha ? ;) To co, rzuci faceta, bo dzieciaki będą niskie ?

A właśnie ! To prawda, że po dziadkach :D Ja mam 1.68 cm, jestem wyższa od mojego ojca i matki ;) Brat tak samo . A to dlatego, że nasi dziadkowie byli wysocy ;)

eeeeeeehhhheeee moi rodzice konusy po 160 ja 180 chyba sasiada jestem??

BNB - klasyka dziedziczenia, geny recesywne, etc etc. Inaczej w mojej rodzinie w moim pokoleniu każdy powinien mieć niebieskie oczy, tymczasem są piwne, brązowe, zielone, szare i niebieskie. Nie mówię, że tylko i wyłącznie po dziadkach, ale też nie przesadzaj, że tylko i wyłącznie geny mają na to wpływ. Wiadomo, że to zalezy nawet od sposobu karmienia dziecka

"Krótko mówiąc: działanie genów dominujących ujawniania się w fizycznym wyglądzie danej osoby, nawet jeśli występuje pojedynczo. Geny recesywne, aby się ujawnić, muszą tymczasem występować w parze – czyli po jednym musi przekazać dziecku każdy z rodziców."

Jest rodzicowi przekazywany przez dziadka. Na litość, czy tylko ja chodziłam na biologię :O Nie mówię o stuprocentowej pewności, że dziecko odziedziczy cechy po dziadkach, a nie po rodzicach, ale weź pod uwagę, że choćby skłonność do raka jest przekazywana co drugie pokolenie.

Nie mam siły. Wiem, że Mendel sfałszował wszystkie wyniki badań, ale proszę, poczytajcie, skoro już koniecznie musicie się o to kłócić ;). nnnoo - nigdy nie należy wykluczać czynnika X :D

pies go tracal gozej ze z jego corka mialem do czynienia