Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Manika34

Tabletki Antykoncepcyjne .. bardzo proszę o pomoc!

Polecane posty

Gość Manika34

Czytam czytam ale nigdzie nie wyczytam 100 % tego co bym chciała.. Mam do Was pytanie! Zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne Yasminelle (pierwsze opakowanie, pierwszą tabletkę wzięłam 3.02.2010 - drugi dzień cyklu) W pierwszym tygodniu doszło do stosunku.(czy jest możliwe zapłodnienie ze wzgledu na nie wzięcie tabaletki z pierwszym dniem? ) Przez cały ten okres mam plamienia i inne efekty uboczne. Przedwczoraj czyli piątek wieczór doszło do stosunku tabletkę wzięłam w piątek o godz.16 (4 godziny wcześniej niż zwykle) Zapomniałam o wczorajszej tabletce. Co mam teraz zrobić? Jakie jest prawdopodobieństwo że doszło do zapłodnienia?

Gość moniczka28
Musisz tabletki zarzywac o stalej porze a jerzeli zapomnialas tabletki w danym dniu tygodnia to powinnas sie zabespieczyc sodatkowo a plamienia mogom byc

Gość oojjjjjjjj
moniczka--> specjalnie tak napisałaś? bo aż mnie oczy zabolały... autorko-- w ulotce masz pewnie napisana, żeby zabezpieczać się dodatkowo przez tydzień jeśli zaczniesz w 2-5 dniu okresu. zastosowałaś się? wcześniejsze o 4 godziny łyknięcie nie obniża zabezpieczenia (tylko następną musisz wziąć nie później niż 36 godzin po tej) zapomniana tabletka to lipa. szanse masz, co z tego będzie- nie wiadomo