Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czas raczkowania

Dzieci 6-10 miesięcy-jak przybieraja na wadze wasze pociechy

Polecane posty

Gość czas raczkowania

Zwazylam dzisiaj synka (prawie 9 miesiecy) i wazy dokladnie tyle samo co miesiac temu.Nie przybral nic.Przez 3 miesiace przybral 1.5 kg.Nie zwiekszalam ilosci jedzenia a raczej zmniejszylam,zeby nie utuczyc dziecka.Czy to znaczy,ze nie rosnie??? Ciuchy nosi te same co miesiac temu.Mierzy gdzies 80 cm i wazy 10.5 kg.Rusza sie caly czas i intensywnie.Jak wyglada przybieranie waszych dzieci w okresie zwiekszonej aktywnosci??? Czy mam zwiekszyc ilosc pokarmow???

Gość czas raczkowania
nikt mi nie napisze :( ide spac

moja ma 9 mies. i wazy 9 ,5 na wadze tez nie przybiera za to rosnie i juz z bobasa w dzieciaka sie zamienia powoli :) je jak ma apet raz wiecej raz mniej

Z czasem dzieci przybierają na wadze coraz mniej i nic w tym dziwnego :-) Starszy syn na pół roku miał 8 kg,a do roczku przybrał 2kg. Młodszy ma teraz 9 miesiecy i waży jakieś 9 kg,a na pół roku miał 8100

Gość czas raczkowania
dzieki dziewczyny.Tak sie wystraszylam,ze nie ruszyl nawet o 10 dkg przez miesiac.Caly czas mysle co zrobic.Pozdrawiam

nic nie rób niech je ile potrzebuje w sumie dziecko na rok powinno potroić wage urodzeniową po co masz mu wciskac dodatkowo jedzenie jak nie ma z tym problemu :) to juz taki czas ze maluchy nie tylko leza ale sie pzremieszczaja wiec wiecej spalaja

Gość czas raczkowania
on zje wszystko co mu dam.Ma ogromny apetyt.Mojemu dziecku nie zapala sie swiatelko stopu :)

to faktycznie musisz uwazac a upomina sie o jedzenie b. czesto ? bo wtedy to mozesz wiecej owocowych deserkow dawac czy cos takiego ... moja w sumie normalnie czasem ciut wiecej a czasem ma dzien jak dzis ze tylko wode pije i troszke mleka zje ale ona tak ma od urodzenia

Gość NIESPOKOJNA żMIJA
MOJA W WIEKU OD 7 MIESIECY DO TERAZ CZYL;I DO ROKU PRZYBRAłA ZALEDWIE 500G

Gość czas raczkowania
Ciezko powiedziec czy sie domaga czesto jak je co 3 godziny.Karmie na godziny nie na zadanie.Dzieki za wpisy.Zobacze jak bedzie dalej

Gość nawet nie wyobrazam
moj synek ma 7 miesiecy i mierzy 80 cm i wazy 10 kg ale bardzo szybko rosnie od samego poczatku, a ze jeszcze nie raczkuje, to sobie pozwala na zwiekszanie wagi ;))

Gość czas raczkowania
ja sie zastanawiam czy dobrze zrobilam.Syn jak mial 6-8 miesiecy dostawal o 180 ml mleka wiecej niz dzisiaj.Zabralam mu porcje,bo stwierdzilam,ze koniec obzarstwa i zaczynamy sie ruszac.Myslalam,ze za malo sie rusza jak na swoj wiek.Syn jak sie rozbrykal to szok.Poprostu przyszla na to pora.Podsumuwujac je mniej a rusza sie 80 % wiecej.Teraz sie boje ,ze za malo je, bo matce sie tak wymyslilo.

Gość czas raczkowania
Teraz je 3 x 180 ml mleka, 1 x kaszka (na oko w miseczce -5-6 lyzeczek na wode),1x zupa ok 125 g, 1 x owoce swieze jako deser.Wczesniej jadl: 5x mleko 180 ml, 1x zupa ok 125 g, 1x pół sloika gotowego deserka.