Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trioxal

Trioxal w ciąży

Polecane posty

Gość trioxal

Lekarz przepisał mi lek trioxal w razie gdyby wystąpiła u mnie grzybica.W ulotce jest napisane że w ciąży nie można stosować chyba że jest zagrożenie życia matki.Czy któraś z mam stosowała ten lek w okresie ciąży?

hm... ja miałm grzyba ale nie brałam żadnych doustnych leków przeciwgrzybicznych troche bym się bała tego leku a co learz ci powiedział

Gość trioxal
Że spokojnie moge sobie brać.Ale jak przeczytałam ulotke to mnie zaniepokoiło i dlatego się boje tego zażyć żeby maluchowi nie zaszkodzić.

hm... może idz do odólnego i spytaj albo do przychodni gdzie jest gin i spytaj bo ja bym nie zaryzykowała albo jak na ulotce infolinia to zadzwon

Gość 111111111111111111111111111
absolutnie nie wolno!!!! Boże co za lekarz!! Ja tez brałam ten lek, ale lekarz powiedział, że kategorycznie nie wolno mi zajść w ciąże podczas kuracji, a trwała prawie miesiąc. Zmień lekarza, niech ci przepisze lek, który jest bezpieczniejszy w ciązy. Przecież w ulotce jest napisane jak byk, żeby stosować skuteczne zabezpieczenie przed ciążą w trakcie kuracji. Ach ci lekarze :O

Gość nie wolno

Gość gość
a co byście zrobiły na moim miejscu. Za 6 dni mam mieć miesiączkę, a po niej w dni płodne zamierzam starać się o dziecko. Brać jutro rano ten Trioxal czy nie ? Są 2 tabletki rano i 2 wieczorem. Nie wiem czy ten lek zostaje w organiźmie mając potem na coś wpływ czy nie ? Nic nie wiem.