Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ludwika16sta

Język Elficki

Polecane posty

Ostatnio interesuje mnie ten jezyk. Chciałabym nauczyć sie kilku zwrotów. Dokładnie chodzi mi o Starszą Mowę- Sapkowskiego. Czy ktos mógłby cos zaproponować? Chodzi mi o pisownię i wymowę...

Gość loopain
i co? wpiszesz to sobie potem do cv?

Gość loopain
artefakt, jakie synchro :D

Nie:D Ogladałam ostatnio Wiedźmina i tak mi sie spodobało:D "Elaine blath, Feainnewedd Dearme aen a'caelme tedd Eigean evelienn deireadh Que'n esse, va en esseath Feainnewedd, elaine blath!"

Piękny kwiatku, Słońca dziecię Śnij, gdy pokój jest na świecie Lecz czas każdy żywot zmąca Co trwa jeszcze, czeka końca Piękny kwiatku, dziecię Słońca! Znalazłam to na grono.net, ale mi chodzi o zwroty, zna ktos?

Ja znalazłam juz słownik, ale mi chodzi o gotowe zwroty.... Hmm.. myslałam ze to bedzie łatwiejsze

!!quenya była z Tolkiena. Sapkowski stworzył chyba 1/1000 tego co Tolkien i nie ma ani gramatyki ani solidnego słownika. Ludwika- sięgnij sobie do mistrza (czyli Tolkiena)- genialny lingwista, stworzył kompletny język. O niebo ładniejszy niż ten u Sapka, który jest ledwie nędznym zlepkiem kilku języków.\

Tak, ja czytałam ze Sapkowski zapozyczył słówka z innych jezyków i tak powstał ten jego... Narazie bym chciała poznac ten a jak sie juz całkiem wkręcę to może pójde za twoje radą... dzięki:D

Nie wiem dlaczego tak sie dzieje, że jak pojawia się normalny temat do obgadania to nikt nie bierze w nim udziału, ale za to na innych każdy ma coś do powiedzenia:O Cały czas buszuję po necie i takich ciekawskich jak ja jest bardzo dużo, czy na kafe nie ma nikogo z takim zaiteresowaniem?

Ar tindóme lómenen tope lenwe olvar Aiya Alassë, tinwë ainiron, lótë mandosion lairion A lammel laston mi thloss e-nenath dhadhiriel I tym pieknym akcentem zamykam temat....Szkoda bo myslałam ze bedzie ciekwie, ale jak wolicie ogladac foty penisów niz pobawic ię jezykiem to trudno....🖐️