Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość werczika

Zmienic okulistke czy nie ?

Polecane posty

Gość werczika

Chodze do niby najlepszej okulistki w powiecie ... jednak ostatnio poszłam do niej bo wydawalo mi sie ze pogorszyl mi sie wzrok ;/ Niestety pani dr powiedziala ze jak na moja wade (-10D) widze bardzo dobrze i nie bedziemy zmieniac szkiel. No ale jak tu nie zmnieniac szkiel kiedy: będac na uczelni siedzac na auli 30-rzedowej w 5 rzedzie nie widze nic na tablicy ;/ Jadac samochodem rozpoznaje znak z odleglosci 10 metrow (mam malo czasu na reakcje:(), ostatnio na sesji nie widzialam co kolezanka pisze na swojej kartce, sciagnac nawet nie moglam ;/ Albo schizuje, ale okulistka sie myli. Do osob ktore maja duza wade. Jak widzicie w okularach ?

Gość w okularach zle
jakie by nie były, tylko soczewki daja widzenie jak zdrowy czlowiek , uwierz mi wiem co mwoie ,dziescia lat nosilam okulary, od roku soczewki , boze nie wiedziałam ze świat moze byc taki piekny, nigdy nie widzialam tak naprawde normalnie cudownie wsyztsko widziec

Gość werczika
Niestety moje oko nie toleruje soczewek ;/

Gość w okularach zle
no to masz przejebane:/

Gość werczika
Dlaczego ? W okularach jest mi lepiej niz bez :) Poza tym mam pocieniane szkla i nie wygladaja strasznie grubo :)

Gość w okularach zle
bo w okularach nie widzi sie nawet jednej setnej tego co w soczewkach ...

Gość nie przesadzaj że
w okularach nie widzi się nawet jednej setnej tego co w soczewkach. Owszem widzi sie dużo więcej i lepiej, ale nie aż tak dobrze. No chyba że ktoś ma źle okulary dobrane. A co do autorki, zawsze warto zapytać innego okuliste o zdanie. Niestety ale zdarzają się beznadziejni lekarze. Ja bym poszła jednak do innego lekarza, najlepiej takiego którego znajomi polecaja. Sprawdx tez w rangingu na znanylekarz. pl

Gość w okularach zle
nie przesadzam nosilam okulary cale zycie, dopieor od roku widze jaka jest nieporownywalna roznica, meidzy okularami a szkłami , miałam dobrze dobrane, u najlepszych okulistow bywałam i nic , nie ma zadnego porownania do ostrosci i jakosci widzenia w okularach a soczewkach

Gość nie przesadzaj że
dziwne, bo ja noszę soczewki od 7 lat od 10 okulary i owszem widzi się w soczewkach dużo lepiej i sama w nich chodzę na codzień, okulary zakładam rano i wieczorem i w weekendy i nie powiedziałabym aby aż tak wielka róznica była. Na pewno nie 1/100. Powiedzmy że widzi się 25%-50% lepiej, ale nie 99...

Gość w okularach zle
ja mam wade wzroku -5,5 i nsoze okulary 18 lat , a soczewki rok ..