Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mJoasia

testy, ciąza, okres

Polecane posty

Gość mJoasia

Witam mam 20 lat. 29 stycznia powinnam dostać okres. Nie mam go do tej pory. Zrobiłam 4 testy i wszystkie wynik negatywny. a kochałam sie z chłopakiem ostatnio 4-5 tygodni temu. Niemam zadnych objawów ciazy ani okresu.Ostatni tes zrobiłam dzisiaj czyli 16 dni po spodziewanym okresie i tak jak mowie 4 lub 5 tygodni po ostatnim stosunku.Co o tym sadzicie??? w piatek ide do gin. Jak ginekolog przeprowadza testy u siebie?? jak wyglada badanie na obecnosc tak wzesnej ciązy???? Aha i jescze jedno test krwi BetaHCG moze wykonac lekarz?? i od jakiego czasu od zapłodnienia taki test jest wiarygodny???

Może po prostu przesunął ci się cykl. Testy mogą zakłamywać wynik ale dzieje się tak bardzo sporadycznie... Wynik z krwi jest zawsze wiarygodny. Lekarz sam nie wykonuje tego badania. Musisz je zobić w laboratorium. Gdybyś rzeczywiście była w ciąży to wyhdzie to w badaniu krwi oraz może już coś być widać na USG (np. pecherzyk), Lekarz może też w czasie badania ginekologocznego zaobserwować zasinienie szyjki macicy. Test BetaHCG można robić nawet na 2-3 dni przed sopdziewanym terminem okresu.

Gość Alexa...
Test Beta daje 100% pewnosci juz tydzien po zaplodnieniu:D Na Twoim miejscu nie bawilabym sie w zadne testy domowe bo to jest lipa:P Idz nawet jutro zrob test z krwi i bedziesz wiedziala czy jestes w ciazy.

Gość ja ci odpowiem na pytanie
pytasz jak ginekolog przeprowadza testy u siebie? Ano siadasz, daje ankietę do wypełnienia i zaznaczasz odpowiedzi... tylko lekarz ma klucz do tych odpowiedzi i po sprawdzeniu będzie wiedział co ci dolega :O

Gość mJoasia
No tak :) to prosze mi powiedzieć po jakim czasie od zaplodnienia wiarygodny jest TEST Z KRWI.???? wynik dam radę sama odczytać????

Gość mJoasia
A i jescze jedno na test z krwi mam mieć skierowanie czy poprostu idę robią mi i na drugi dzień mam wynik??

Daj sobie spokój teraz z testami normalnie idz do lekarza on zrobi ci usg i bedzie widział czy jesteś w ciąży, jeśli nie to napewno Ci wytłumaczy dlaczego nie masz okresu jak Cie zbada... A może żle wykonujesz testy albo masz niski poziom hcg w moczu dlatego testy nie wykazują ciąży jeszcze... Pójdziesz to się dowiesz...

Gość WEJDŹ TUTAJ
badanie z krwi robi się bez skierowania i nazywa się BETAhcg i powturz go po dwuch, trzech dniach żeby sprawdzic czy hormon prawidłowo przyrasta

Gość WEJDŹ TUTAJ
badanie z krwi robi się bez skierowania i nazywa się BETAhcg i powturz go po dwuch, trzech dniach żeby sprawdzic czy hormon prawidłowo przyrasta

Gość mJoasia
Dzieki:) ale mi pocieszenie jest potrzebne bo nie chcę dziecka jescze bo to znaczenie za wcześnie :/

Gość mJoasia
Kurde dzieki za porady ale ja juz niewiem kogo mam słuchać. jedna dziewczyna mi pisze że to normalne że coś się przestawilo, druga jakaś 40 latka pisze mi o rodzeniu dzieci ( chyba wogóle niezrozumiała mojego tematu i problemu ) Niewiem kogo mam słuchać już, chodzeę jak struta a do piątku jescze tyle czasu :/ zdecydowanie za dużo .... niewiem co robic. a i jescze słysze "testt z krwi jest w 100% pewny " za chwile znowu ktoś pisze żeby zrobić i powtarzać co jakiś czas. Ludzie krew mnie zalewa jak czytam takie porady. Nieznacie się to niedołujcie ludzi. Lepiej wogóle się niewypowiadać jak niewiadomo o co chodzi :?

Gość kalalalala
Sluchaj jesli zrobisz jeden test z krwi to od razu bedziesz wiedziala czy jestes w ciazy czy nie. Drugi test sie robi po to zeby sprawdzic czy rosnie beta jesli jestes w ciazy rozumiesz?? Choc mi sie wydaje ze poprostu spoznia ci sie okres i dostaniesz cos na wywolanie.

Gość mJoasia
Boże jak ja też bym chciała żeby to bylo tylko spóźnienie ale to już 2,5 tygodnia :( Te 4 testy dają mi dużą pewność , chłopak mnie uspokaja ale ten cały czas czekania i niepewności już zrobił swoje w mojej głowie. To chyba naj trudniejszy czas w moim życiu :/ Ale to byłby już 4 lub 5 tydzień więc testy tak czy siak by musialy coś wykazać i objawy ciąży też musiałabym mieć :/ a tu na całe szczęście nic , ale niepewność nadal jest ogromna :(

Gość kalalalala
Najlepiej isc na badanie krwi i wtedy wszystko jest jasne :)

Gość mJoasia
A na tym badaniu krwi to trzeba byc od rana tak?? na czczo?? na wybik dlugo się czeka??

Oj jeżeli nawet byłabyś w ciąży to objawy nie występują tak wcześnie... czasami bóle piersi to wszystko ale naprawde dużo kobiet przez pierwsze 2 miesiące nie ma żadnych objawów...

Gość mJoasia
Postaw się w mojej sytucaji . to zobaczsz jak to jest. Co powiedza to człowiek sie boii wszystkiego tto jest strach przed niechciana ciązą L:/

Joasia moim zdaniem nie jesteś w ciąży już robiłaś tyle testów że któryś na pewno by ją wykazał a stes który teraz przechodzisz jeszcze bardziej opóźnia ci okres

Gość mJoasia
Też tak mysle z jednej strony ale meczarnie ktore trwaja dwa tygodnie czytanie innyc artykółow już mnie wykańcza i chcce żeby był już ten piątek żeby wszystko się wyjaśniło :(

Gość mJoasia
Dziekuje za wszystkie odp :) Okres przyszedł 19 dni po terminie ale dostałam dzisjaj go :) bardzo obfity wiec wizyte u lekarza mogę odwołac :)