Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiak788

alimenty

Polecane posty

Gość kasiak788

witam mam problrm jak napisac uzasadienie w pozwie o alimenty?!bardzo prosze o rade jakas jak to powinno wygladac!!

Gość Mamuska123
UZASADNIENIE Pozwany Jan Kowalski jest ojcem mojego syna Marcina Kowalskiego (dowód: skrócony odpis aktu urodzenia dziecka). Nie jesteśmy małżeństwem. Obowiązek alimentacyjny wobec naszego syna nie został do tej pory ustalony. Od czasu wyprowadzenia się jego ojca z domu, tzn. od 3.02.2008 r., pozwany dobrowolnie co jakiś czas dawał na syna 300–400 zł, czasami kupował mu ubrania lub zabawki. Jednak od 4 miesięcy nie kontaktuje się ani z synem, ani ze mną. Nie przekazał też na niego żadnych pieniędzy. Potrzeby dziecka są duże. Syn ma obecnie 7 lat i chodzi do szkoły. Kupiłam mu podrę-czniki, wyprawkę szkolną, pomoce naukowe. Syn jest utalentowany muzycznie, uczęszcza więc do szkoły muzycznej. W związku z tym konieczny był zakup skrzypiec, nut itp. W tym roku syn rozpocznie też prywatne lekcje języka angielskiego. Przeciętne miesięczne koszty utrzymania syna wynoszą 1600 zł (dowód: wykaz kosztów utrzymania syna z ostatnich 3 miesięcy i rachunki). Ojciec dziecka ma wykształcenie wyższe ekonomiczne i dobrze zarabia. Ja pracuję jako pielęgniarka. Zarabiam 2200 zł miesięcznie (dowód: zaświadczenie o zarobkach). Wnoszę o alimenty w wysokości 1000 zł miesięcznie.

Gość kasiak788
pwiem tak niejestesmy malzenstwem niemieszkamy razem czasmai przychodzil do dziecka odwiedzal go ale ostatnio wogole nieprzychodzi i nieinteresuje sie nim maly ma 14miesiecy !wiem ze niepracuje on nigdzie a ja jestem na wychowaeczym!jak to wszystko skompetowac!

Gość nfddfnfmf
tekst moze być ale kwoty raczej z kosmosu:o ze dwa lata temu byla taka sprawa ze okazalo sie ze posłowie którzy zarabiaja ze 12tys/miesiac placa po 600zł alimentów, dlatego jezeli facet zarabia przecietnie to jesli sad da 400zl to bedzie duzo:o

Gość kasiak788
matko niewiem jak napisac uzasadnienie do tego glupiego pozwu mam pustke w glowie!!!

Gość Mamuska123
nfddfnfmf tekst moze być ale kwoty raczej z kosmosu ze dwa lata temu byla taka sprawa ze okazalo sie ze posłowie którzy zarabiaja ze 12tys/miesiac placa po 600zł alimentów, dlatego jezeli facet zarabia przecietnie to jesli sad da 400zl to bedzie duzo to tylko wzór sciagniety z netu, nie kaze przeciez autorce kopiowac w 100% jest to poprostu jakis pomysł na...

Gość kasiak788
troche czytalam na necie ale dzieki za odpowiedzi!chociaz dalej niewiem jak napisac to uzasadnienie?:(:(:(

napisz do mnie na gg ja niedawno zakladalam sprawe i moge ci pomoc. Zapraszam gg:11148769

Gość kasiak788
ewela bardzo chetnie bym napisala na gg ale niemam :(((((((((

Gość kasiak788
juz na poczte ci napisalam

Gość kasiak788
ewela chyba mi nieodpiszesz?