Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość angelaaa18z

Czy można takim sposobem rozjaśnić włosy???

Polecane posty

Gość angelaaa18z

Więc tak jakieś 4 lata temu zaczęłam farbować włosy na ciemny brąz a później już na czarno.. Mój naturalny kolor to średni blond , niestety już nie podoba mi się kolor włosów i zastanawiam się czy można stopniowo rozjaśnić włosy bez używania rozjaśniaczy itd... chodzi mi o to aby mieć jasny brąz i stopniowo farbować włosy np . ciemny brąz średni brąz ,brąz i w końcu jasny brąz. Tylko nie jestem pewna czy to mi wyjdzie.. Proszę o komentarze.!:)

Gość Anq26
Możesz, ale zafarbują się tylko odrosty, bo jaśniejszą farbą nie zafarbujesz ciemniejszej. I w ogóle nie przeciągaj na całość. Rób tylko odrosty i całość przed spłukaniem zwilż i pomasuj z 2 minuty żeby reszta włosów nabrała połysku. Powinnaś też systematycznie podcinać włosy. Co miesiąc 1 cm. I co 2 miesiąc brać dosłownie ciut jaśniejszą farbę żeby przejście nie było widoczne (najlepiej mieszać pół na pół ciemniejszą z poprzedniego farbowania z nieco jaśniejszą do następnego, potem tą jaśniejsza samą, potem tą jaśniejszą z jeszcze jaśniejszą pół na pół itd), . Ja tak z czarnej zeszłam o 3 tony w 1,5 roku. W efekcie końcowym miałam średni brąz i końce nieco ciemniejsze z brązowym połyskiem. Zrobiłam kąpiel rozjaśniająca na końcach i nałożyłam na całość kasztan i teraz mam równe. Włosy zdrowiutkie, nieco na końcach zniszczone tą dekoloryzacją podcięłam (i to płynem do dekoloryzacji a nie rozjaśniaczem!).