Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paszkowy węzeł

czy dobrze daję posiłki 4,5 m-cznemu?

Polecane posty

Gość mam też takie dziecko
ja dawałam o 17 deser i o 19.30 kaszkę i dopiero kapanie.Przecież deser to owoce.Jak długo nie jesteś głodna po owocach??:)pomyśl

Gość paszkowy węzeł
męczyło mnie karmienie co 1, co 2 h.padalam na twarz, alergiczny był, krostki, żółtaczka sie trzymała.strasznie było....nie miałam siły wstawac bo w piersi było mało...dlatego chciałam by o 23.00 dal mi spokój i się udało. potem jakos samoczynnie o 2.00 przestał sie domagac, i o 4.00tez......aczkolwiek bywają nocki ze sie wybudza

Gość paszkowy węzeł
niby owoc to deser- widzis.a ja tak go ostro traktuję:) tylkoze o tej 16.30 nie zawsze ma owocek.ma tez mleko czasami i mimo to nadal o 18.40 mije mleko. czyli o 16.30 i o 18.40 mleko.chyba sama widzisz ze jakis głodomor czy co? ale zawsze 210 ml mam przygotowane- nie żaluję mu,ale skoro 170 chce......o własnie dowaliłam mu 80 ml bo sie wybudził..:0 chyba za szybko zasnął bo o 18.40 dzis wyjątkowo

w takim razie dawaj mu na noc kaszkę.Albo zagęścić możesz mleko kleikiem. tylko zrobisz sobie problem natępny:dziecko bez butli nie będzie umiało zasypiać. strasznie jesteś ostra dla dzieciaczka.:)Nie wszystko musi być tak jak tabelki nakazuja

ja mam synka 6 miesiecy: 10- mleko 180ml. 13- owoce 100ml + cherbatka albo soczek 80ml (czasami zamiast owocow owsianka na mleku- sloiczek) 16-obiadek 130ml (teraz podaje mu juz z kurczakiem)+ herbatka albo soczek 60ml 19- kaszka na mleku na gesto 150ml 22- mleko z dodatkiem kaszki 210ml

Gość paszkowy węzeł
ale kaszki są na mleku a ja mam alergika przeciez. mamkaszkę sinlac ale on jej nielubi. jakbym mu ją na noc dała to by się nie najadł tym:) i więcej by płaczu było niz najedzenia sie. niech ma butlę. muszę dopasc kaszkę bezmleczną, jakąś ryżową bez zawartosci mleka. no muszę byc ostra i wychowywac go:) niech sie słucha. No ale ma duzo miłości,bawimy sie duzo, prztulamy, naprawde mu jest dobrze. martwi mnie ze nie przewraca sie na boki i nie lubi byc na brzuszku:(

Gość paszkowy węzeł
ojej 6 m-czny to faktycznie róznica ogromna. O 10.00 pierwszy posiłek? myslałam ze to drugie sniadanko a tu proszę o 10.00 sniadanko i o 13.00 jedzonko i obiad na 16.00. Tylkoze o 2.00 to ja juz spię a nie w głowie by mi było karmienie:)

przecież mnóstow jest kaszek ryzowych bez mleka.Do wyboru do koloru.Różne smaki

Gość paszkowy węzeł
to kaszke mozna podawac z butelki?

przeciez kaszke do nutramigenu możesz dosypać,nie?z bobovity jest dużo moja też słabo na boki:) parę razy dopiero.Na brzuchu lubi dosyć i przewraca się z brzucha na placy swobodnie.W druga stronę nie:)

Gość paszkowy węzeł
cos mi sie wydaje ze zle bede karmila dziecko. Nie chce tak póżno go karmic. czy sam sie przestawi im bedzie starszy? i będzie mniej tych posiłków? czy ten pierwszy posiłek o 10.00 to kazde dziecko 6-mczne ma?

kurde:) serio ty piszesz czy ja taką głupią roamowę prowadzę:o jaja robisz sobie ze mnie?:) z butelko mozesz wszystko podać,kwestia proporcji tylko:) zrób na płynno kaszke o daj

Gość paszkowy węzeł
na razie musze sie skupic na 5 miesiącu. zobaczymy jakie będa zmiany") nie wiem czy dobrze zrobiłam.wsypałam łyzeczkę sinlac kaszki do butelki z nutramigenem.i wiecie co? kaszka osiadła nabutli. nie wypił jej. czy moze nie przeszła przez smoczek?

ty byś chciała zeby dziecko w miesiać hop i jakdło jak w zegarku:) jedne jedzą o 10 jak mają pół roku inne jak 2 lata.I atk dobrze i tak dobrze

Gość paszkowy węzeł
bardzo chciałabym aby kkaszkę wypił z butli ale skoro osiadła na butli stwierdziłam ze niesnadaje sie do picia z butli. na 125 ml wody dalam 7 płaskich łyzek sinlacu tak jak pisali. i faktycznie nie była gęsta i mozna by ją pić, ale do licha dlaczego nie wylatywała ze smoka? moze woda zła była? ma byc wrzątek czy letnia?

ma być smoczek odpowiedni po prostu.Pewnie odfiltrował rzadkie a kaszka została

Gość paszkowy węzeł
wytłumacz mi jak mam tą kaszkę dac do nutramigenu? dlaczego kaszka osiadła na butli? miała byc woda wrzątek? .smoczek nr 2 jest z tomee tipee a wtedy nr 1 miałam i moze nie przelatywało?

Gość paszkowy węzeł
taka wodnista kaszka jak robiłam była kiepska, karmiłam łyzeczką ale nie chciał. dlatego chce ponownie wlac nieco do butli z mlekiem.alejaka ta woda ma byc?.i czy nie osiądzie znów nabutelce?

nie wiem,ja mam butelki aventu.I przez dwójkę samo mleko cieżko juz leci a co dopiero kaszka.Z aventu są trójprzepływowe potem i mają duzy strumien.Z tej twojej firmy nie wiem.Ale tak na zdrowy rozum: z jednego smoka ma pić samo mleko i kaszkę?no nie sadzę

Gość paszkowy węzeł
hmmmmmm moze faktycznie z nr 2 poleci. muszę spróbowac/poszukam wnecie nr 3:) nie musiałabym wtedy karmic łyzką.

a nie sadzisz że łyżka lepiej?do kiedy planujesz z butli?;)

Gość paszkowy węzeł
w neci widze napisz do kaszki 6+ czyli nr 3

Gość paszkowy węzeł
do kiedy planuję z butli? jejku jeszcze mamplanowac co do kiedy? a bo ja wiem do kiedy trzeba? nic nie wiem...idzie mi cięzko to karmienie i wychowywanie.normalnie nic juz nie wiem