Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardo ciekawe

Jak dobrze przygotować ważywa na patelnię

Polecane posty

Gość bardo ciekawe

Celowo wstawiłem błąd w wyrazie warzywa aby przyciągnąć więcej osób. Mi wychodzą jakieś lekko przypalone a daję trochę więcej niż łyżkę oleju, a dodatkowo wychodzą strasznie tłuste. :O Co robię źle.?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość może patelnię zmień
?? Za mocny ogień?? Jak są zamrożone, to trzeba je powoli na małym ogniu dusić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zapowiedź
przygotuj je w paroważe, będą zdrowsze:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ooolubie
ja też uwielbiam takie warzywa, robie również na oleju, czasami daje więcej niż łyżke, nie smaże pod przykryciem! doprawiam wegetą i są pyszne. ale chętnie poczytam o innych sposobach

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość może patelnię zmień
a zamiast oleju trochę wody - jesli są zamrożone. Od łyżki oleju chyba się tłuste zaraz nie zrobią ....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bardo ciekawe
właśnie dlatego pytam, bo zawsze coś robię źle, jak to stary kawaler :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zapowiedź
z tym parowarem mówię serio. Jak robiłam na patelni to zawsze wychodziły surowe i przypalone, a w dodatku tłuste. Teraz wrzucam do parowaru i wychodzą świetne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość defcsdfcsdfcsdf
mały ogień, długo dusic pod przykryciem nawet 20 minut

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość parowarowi też trzeba
poprawić "byka" !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bardo ciekawe
Zawsze mi się przypala groszek, kukurydza, a twarde wychodzą brokuły .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zapowiedź
ojej przecież błąd w parowarze był nawiązaniem do błędu w warzywach. ;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bardzo ciekawe
przeczytaj pierwszą linijkę :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zapowiedź
miauuu ---------- idź bałwana lepić to ci ciśnienie spadnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bardzo ciekawe
A ja jakie mam Ciśnienie, jako stary kawaler marzę o soczystej brzoskwince ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zapowiedź
skoro marzysz o owocach to co zagajasz o warzywach ? :-D :-D :-D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość irytacja...
i własnie wychodzi, ze ludzie nie czytaja, tylko zobacza jeden wyraz i juz leca sie wymadrzac!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja maszynką faceta
Zapraszam na degustację mojego korniszona, niestety żadna z pięknych dam nie doceniła oferty i nie skorzystała . Zagajam o uprawie papryki w Polsce nakreślając trudności jakie przysparza nam aura. Niestety moje wywody niczym z kalendarza rolnika 1984 spotykają się z ostracyzmem społecznym.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bardzo ciekawe
:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ta niedobra pupa
dokładnie - jak pisze BNB. W Biedronce mają bardzo dobrą mieszankę warzyw na patelnię...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kasiek94
Uwielbiam warzywa na patelnie i do tego daje ryz i wymieszam pyychotaaa!!!!!i zawsze smaze na oleju pod przykryciem ja mam patelnie metalowa i wychodza swietnie zawsze daje na srednim ogniu i zawsze trzeba sie przy tym pilnowac!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość troche wody i pod
rxzykrycien,ja oleju dodaje cwierc łyzki lub wcale.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bardzo ciekawe
Kupiłem nawet wok z IKEA ale za duży i za dużo zachodu a że jest aluminiowy a nie żeliwny to jedna cholera, uważam że podstawą byłaby patelnia z żeliwa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja się dałam złapać na ten błąd ortograficzny :D Więc w takim razie się wypowiem, ja w przypadku warzyw na patelnie, w ogóle nie używam oleju. Kuchenka nie powinna być nastawiona na zbyt dużym ogniu, i co jakiś czas wystarczy podlać małą ilość wody. Woda wyparowuje, więc nie zrobi się zupa :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×