Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jojko

pomóżcie mi Pit 11

Polecane posty

Gość jojko

W tym roku będe się pierwszy raz rozliczać. Mam 4 pity 11.Jak tu oblicza się wzrost podatku? Na jednym mam przykładowo Żródło dochodów: Należności ze stosunku pracy: przychód 2648 koszty uzyskania dochodów 495,54 dochód 2152,46, zaliczka 27 Działalność wykonywana osobiście, w tym umowy zlecenie i o dzieło przychód 402, koszty uzyskania dochodów 80,40 dochód 321,6 zaliczka 58. To jaki mam zwrot podatku? i gdzie to wpisać w Picie?

Gość baba z mopem
weż pit 37 z urzędu skarbowego i dane ze wszytkich pitów 11 wpisz w odpowiednich rubrykach , niemam pod ręka aktualnego arkusza na ten rok ale np część C pozycja 1 kratka 39 : ze stosunku do pracy ; przychód 2648 , kratka 40 koszty uzyskania przychodu 495.54 , kratka 41;dochod 2152.46 , kratka 43 ; zaliczka 27 , niżej pozycja 3 działalność osobista i umowa o dzielo itd kratka 47; przychod 402 , kratka 48 ; koszty 80.40 , kratka 49; dochód 321.60 , kratka 51 ; zaliczka 58 i tak samo wpisujesz następne pity 11 zalezności z jakiej pracy pochodzą , np zasiłek dla bezrobotnych poz 2 , na koniec wszyskie rubryki sumujesz , tam gdzie pisze razem i dalej krok po kroku jak coś nie wiesz pytaj

Gość lamella
ściągnij sobie z netu program do rozliczeń - będziesz miała czarno na białym co gdzie wpisać (są podpowiedzi z których rubryk PIT11 przepisać kwoty), samo się policzy.