Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marek1

Wożek dziecięcy.

Polecane posty

Gość Marek1

Witam wszystkie Panie. Jestem na etepie kupna wózka. Oczywiście córka ma już upatrzony ale ja mam pytania związane z użytkowaniem. Np. koła pełne z pianki czy pompowane z dętką? Fotelik czy nosidełko ? Czy droższy znaczy lepszy? Przeglądając oferty nie widzę specjalnych różnic oprócz ceny. Proszę o podpowiedzi.

koła pompowane u nas świetnie sie sprawdzają , w każdą pogode (( przy sniegu jak teraz normalnie jeżdzimy ) , i teren plaża, góry fotelik i najlepiej wpinany w syelaz łatwo to ulatwia życie aa czy drozszy ;lepszy zazwyczaj tak jest ... a różnice widać "namacalnie " jaki wózek wybrała córka moze cos wiecej uda sie powiedziec

Gość mama...
Niestety drozsze sa lepsze,widze to chocby na przykladzie kolezanek,takze lepiej zainwestowac. Kola pompowane,fotelik wpinany,to wygoda jak nic.

Gość -TyTaN-
Roznicy nie widac na zdjeciu, ani w sklepie nie widac, widac po 2 miesiacach uzywania, jak w tym tanim material zacznie sie pruc, z ramy odpryskiwac farba i inne atrakcje made in china ;)

Gość ja mam 8 miesięcznego
bobasa i juz załuję że tyle wydałam na wózek - a nie wydałąm wcale duzo - bo 1200zł za wózek z fotelikiem- powiem tak -wózek mam jak nowy - a już mysle o sprzedaniu go i zakupie lekkiej spacerówki! z gondoli własciwie mogłam zrezygnowac - bo moja spacerówka rozkłada sie na płasko - szczególnie w lecie - to wyrzucanie pieniędzy! a moje dziecko urodziło się w czerwcu... najbardziej przydał się fotelik montowany na kołach - dla mnie wazne było to - że bez zadnych dziwnych przejsciówek - tylko małe prowadnice przy foteliku - bardzo wygodne na wyjazdowych spacerkach czy na zakupach - ale korzysta sie mniej więcej od 3 do 6 miesięcy - wczesńniej dziecko jest zbyt wiodkie a później ma za mało miejsca i zbyt lezacą pozycję... ze spacerówki korzystam obecnie i powiem tak - na zime ok bo duze pompowane koła swietnie radza sobie z zaspami - ale wózek to za duzo miejsca zajmuje w samochodzie - pakowanie i rozpakowaywanie go robi się uciazliwe - a ja duzo z dzieckiem podrózuje i mam kłopot ... ... dlatego chyba ze stopnieniem sniegu skończy sie moja współpraca z tym wózkiem na korzysc lekkiej spacerówki - a więc nie na ten niepełny rok wydawac jakies niebotyczne sumy? moim zdaniem głupota.

Gość mama...
Tyle,ze jesli zainwestujesz w dobry wozek nie musisz zaraz po roku latac za nowym,bo starczy do konca i jeszcze w dobrym stanie sprzedasz

Gość -TyTaN-
Dory wozek zawsze sie sprzeda. Made in RPC rozpadnie sie zanim przyjdzie czas sie go pozbyc, wiec to inwestycja bezzwrotna i do tego ryzykowna, odpadnie kolo w centrum miasta i co taka mama zrobi z dzieckiem i wozkiem ;) dzieki, lepiej doplacic i sprzedac jak przyjdzie pora.

widzisz zalezy chyba co rozumie sie pod pojeciem dobry i drogi .... dlatego najlepiej byłoby napisac jaki wozek autor ma na mysli ja za swój dałam 2800 i nie zamieniłabym go na żaden w świecie w foteliku mała mogła od urodzenia jeździc na płasko wpinany jedna raka do stelaza ... spacerówka tez składa sie jedna reka teraz i lekka (8kg) wszystko jest wzgledne

jak do końca? kazdy wózek z pompowanymi kołami zajmuje duzo miejsca w porównaiu tego wózka take off ABC designe :P moim zdaniem wato wiecej w ten 2 typowo spacerowy wózek zainwestowac - bo on nawet do 3 roku zycia dziecka może okazac sie przydatny! ale oczywiscie, kazdy ma prawo do swojego zdania ....no i oczywiscie zalezy od trybu zycia - jak ktoś mieszka na wsi i wyjezdża samochodem tylko na wakacje - to ok moze miec taka duza spacerówke cały czas - a parasolke kupic za 60zł na wakacje... ale prowadzac aktywny tryb zycia -pracując, korzystając z samochodu na codzień - nie wyobrazam sobie.

Gość taka sobie mądrala
częste korzystanie z samochodu nazywasz aktywnym życiem, nie rozśmieszaj mnie :-D :-D :-D

my czesto przemieszczamy sie samochodem ... jeździmy tez w góry i nad morze z małą spacerujemy po mieście i po lesie a i wózek jest lżejszy od tego co podałas ..... :) wiec nie ma najmniejszego problemu z wkładaniem do auta mimo ze ma pompowane koła http://dino.sklep.pl/nowy/jane-slalom-pro-2009-torba-budka-koszyk-dostawa-gratis-p-3457.html

Gość hidkshixbjlqwb
ja kupilam swietny wozek na pompowanych kolach i spacerowka rozkladana na plasko za 1000zł, mowa tu o coneco toledo wozek rewelacyjny nie odstaje od innych kosmicznie wygladajacych firmowek za minimum 3000zl, w aucie po zlozeniu nie zajmuje calego bagaznika

no a jak to inaczej nazwać?- wychodze z dzieckiem conajmniej 2 razy dziennie i nie chodze z nim koło domu tylko właśnie pakuje do samochodu i jedziemy na spacer to tu to tam w rózne miejsca - do tego nie bede kisic dziecka na weekendy w miescie - mamy 2 mieszkanie w miejscowosci rodziców w której są blisko górki i jezioro i na kazdy weekend tam jeździmy - powiem tak mamy paska kombi i po zapakowaniu wózka i tak niewiele miejsca zostaje na rzeczy- a maz jeszcze czesto musi towar zapakowac bo mamy tam 2 sklep - no i tam tez jeździmy duzo to na narty to na spacer to nad jezioro... na kregle.... wszedzie trzeba dojechać i ciągle trzeba ten wózek ze soba ciagnać juz nawet sobie nosidło i chuste sprawiłam - ale na dłuzsze wyjscia one się nie nadają ...

dla mnie 3 kołowce odpadają.... po za tym nie o sama wage chodzi! popatrz jak skład się ten wózek co podałam! ... masz malutka walizeczke, którą wrzucasz do bagaznika i zapominasz! moze tam własnie 2 lata lezeć i nawet nie zauwazysz - a przyda się na pewno jak dziecko sie zmęczy :P

no czy w taka malutka to nie wiem ... chodzi o to że tzreba pomyślec zanim kupi sie wózek i nieraz dołożyć a nieraz nie po prostu tzreba wybrac madrze... i do czego bedzie nam pasował i jak ... ty tego nie zrobiłaś a teraz psioczysz jakie to wózki są be... a staeczyło pomyśleć no wiesz my jak kupowaliśmy to pierwsze co to aby był dla małej wygodny , dobrze sie składał i było miejsce w bagazniku w aucie wszystko tzreba dopasowac pod siebie dziewczyna wyzej pisała ze kupiła coneco i jest zadowolona bo grunt to dobrze wybrac

ja uważam ze dobrze wybrałan - tylko gondolke nie potrzebnie kupilismy - tak uważam. teraz ten wózek sprzedam od reki za 500zł - bo jak pisałam materiały sa solidne i wygląda jak nowy mimo ze go wcale nie szanowałam :P i kupie w tej cenie na allegro ten co napisałam - wyjdzie mnie na 0 - może dołozę 50 zł ....jakbym kupiła wózek za 2800 to na pewno byłabym "w plecy" ... małych oszczednosci biora sie duze pieniądze - tak uważam - a mam dla kogo oszczedzać :D

tylko wez pod uwage ze ja mojego nie mam zamiaru sprzedawac :) a podejzewam ze za 2 lata chcemy miec 2 dziecko i ten wózek tez bedzie ok. ( podejzewam ) a skad taka pewność że sprzedasz? a jak bedzie leżał w piwnicy bo go nikt nie zechce ? i tak tak dobry wybór niepotrzebna gondola i spacerówka na spzredarz bo za duża .....

ja w handlu jestem dobra :D - jak pisałam mamy 2 sklepy- jeszcze nie było rzeczy, której bym nie sprzedała... niektóre szły drożej niż kupiłam :D - no ale zkaładam zawsze wariant minimalny - poza tym ty tak samo nie możesz miec pewnosci że twój wózek "pójdzie" w przyszłości - ja już mam 2 dzieci i na razie wiecej nie planuję :P

do ja mam 8 miesiecznego ---- ale ja nigdzie nie pisałam ze mam zamiar sprzedawac bo planujemy 2 gie dzicko :) marek1 --- wiesz kazdy kupuje według siebie wózek jedno co mi w nim nie pasuje na dzien dobry to waga jak nie bedzie wnoszony po schodach to ok. ale w innym wypadku idzie sie zajechać sprawdzcie jak bedzie z bagaznikiem czy sie bedzie miescił bez zdejmowania kół , bo to dość uciazliwe przy małym dziecku jak tzreba szybko ...

mnie chodziło o to, ze JAKBYŚ chciała sprzedać to tak samo nie masz pewnosci -nikt nie ma dopóki ktos nie wyciągnie pieniędzy i nie zapłaci :P ale faktem jest, że mnie nawet znajomi podsyłają rzeczy do sprzedania zebym im pomogła :D dlatego o to nigdy sie nie martwiłam... Marek jak dla mnie wady tego twojego wózka to: 1 brak skrętnych kół z przodu - fajnie sie dzięki nim manewruje w waskich alejkach w parku czy w sklepie - no ale sa przeciwnicy i zwolennicy tego rozwiazania - mi bardzo pasuje 2 brak mozliwosci zamontowania fotelika bezposrednio na stelażu - ładowanie go do spacerówki uwazam za nieporozumienie co do wnoszenia po schodach - przy takich duzych kołach wózek sie świetnie wciąga na tylnych kołach z dzieckiem w srodku- ja tez tak robię ze swoim i na prawdę nie potrzebuje niczyjej pomocy nigdzie- a wiadomo jak u nas jest z podjazdami ...