Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ziabio

Problemy z jelitami rujnuja mi zycie...

Polecane posty

Gość Ziabio

Jak czytam o nowotworach i innych chorobach to wydaje mi sie ze to nic, ze czym ja sie przejmuje, ale... Problemy z jelitami rujnuja mi zycie, ciagle mi sie w nich przelewa, wydaja dziwne odglosy, mam gazy. Doszedl do tego stres, co poteguje objawy gdy jest cicho, przestalam chodzic na wyklady, do kina, na rozne spotkania, jezdzic na wycieczki z noclegiem, zycie uczuciowe tez mi sie rozsypalo. Nie mam komu o tym powiedziec :( Z reszta i tak nikt kto tego nie przezywa nie bedzie wiedzial o co mi chodzi i jak to utrudnia zycie...

a bylas u lekarza z tym?? u gastrologa - powinnas miec zrobiona kolanoskopie jesli to faktycznie sa jelita

Gość Ziabio
Myslalam o tym, ale raczej panstwowo skierowania nie dostane, musialabym zrobic prywatnie a ostatnio ledwo mi starcza na zycie

wiec sprobuj zmienic nawyki zywieniowe, poszukaj sobie info o diecie rozdzielnej- zwanej dieta nielaczenia, uwazam, ze moze Ci pomoc

Gość Ziabio
Zastanawiam sie nad kilkudniowa glodowka polaczona z lewatywami i potem dieta nielaczenia, moze cos pomoze

Dobra decyzja! Od czegos trzeba zaczac. Obserwuj siebie, swoj organizm, a odkryjesz przyczyne swoich dolegliwosci. Na kafe jest sporo topikow o oczyszczaniu organizmu, poczytaj sobie

możesz mieć zespół jelita drażliwego idź do lekarza, nawet rodzinnego zmień dietę, nie powinnaś jeść pieczywa zawierającego drożdże, ogranicz cukier! wzdymające warzywa i niektóre owoce pij ziołowe herbatki -rumianek, miętę nie rób żadnych lewatyw! to niebezpieczne, a nie wiesz co ci dolega? wgogluj zespół jelita....

Tak poczytaj o diecie prawidlowego laczenia.Ja tez mam problemy z jelitami.Dzis jest tyle chemi w zarciu,ze organizm nie daje rady,wiec jakos nam to okazuje,zebysmy sie opamietali.Acha nie pij w trakcie jedzenia,to tez powoduje wzdecia.