Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DARIA560765

Kupilam sobie soczewki i nie potrafie ich wlozyc-Pomocy

Polecane posty

Gość DARIA560765

mecze sie juz z nimi 2 godziny

Gość to zależy
Ja męczyłam się z zakładaniem chyba pół godziny. Myślałam, że będzie łatwiej :(

mi 1y raz zajal 15 min, za to kolejne czasami nawet 30 min. Za to 1e zdjecie 45 min nauczysz sie - to proste tylko oko musi sie przyzwyczaic do zaprzestania mrugania w chwili zakladania soczewek

Gość przede wszystkim spokojnie
bez pośpiechu uszykuj sobie soczewkę, zrób taką łódeczkę z lewej ręki i tam ją włóz, przepłucz płynem, potem połóż na palec wskazujący prawej ręki, lewą ręką rozszerz oko i do dzieła! - oczywiście najlepiej robić to patrząc w lusterko po kilku razach nabierzesz wprawy i pójdzie szybko, powodzenia!

Gość ertyuioiuyt
looo matko 2 h szok:D... ja tez wlasnie hcialam sobie kupic soczewki ale po to aby zmienic kolor oczu nie mam zadnej wady mozna takie kupic????

Otwórz szeroko oko, soczewkę musisz mieć na palcu tak, że tylko jej czubek będzie stykał się z opuszką. Przyłóż do rogówki z boku, bo jak będziesz mierzyła w tęczówkę to nigdy nie założysz :P I jak już soczewka dotknie oka to możesz sobie palcem drugiej ręki pomóc, żeby brzeg górny dobrze przylegał do oka. Potem trochę poruszaj gałką oczną i soczewka powinna wskoczyć na miejsce;)

mozna takie kupic - kolorowe, nie korekcyjne, tylko pamietaj, ze nie zaleca sie ich nosic po zmroku bo przyciemniaja - czyli gozej widac - tak mowia okulisci ale ja tego nei sprawdzilam

Gość to zależy
Ja wkładałam centralnie w tęczówkę, nie wiedziałam, że powinno się z boku. Dzisiaj poćwiczę :)

Trzymasz na czubku palca prawej ręki (jeśli praworęczna jesteś), przepłucz ją wcześniej jak ktoś już tu pisał to raczej się nie przyklei. Lusterko- polecam takie powiększające, łatwiej. Lewą ręką łapiesz oko- wskazującym palcem górną powiekę, kciukiem dolną, tuż przy linii rzęs, rozciągasz powieki i przytykasz soczewkę do oka. Zamykasz oko, mrugasz parę razy, ewentualnie palcem przez powiekę przesuwasz.Nie wiem czemu tu ktoś pisze żeby nie w tęczówkę celować, jak dalej bardziej z boku to większe prawdopodobieństwo że zaczepisz soczewką o rzęsy albo powieki, na środku oka przecież najwięcej miejsca masz.

Gość DARIA560765
Dzieki wszystkim za rady dzieki wam wlozylam w koncu te soczewki:):) uffff ulga;)