Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grgtrrd

ANTYKONCEPCJA TO SYF !!!

Polecane posty

Gość grgtrrd

Kobiety są głupie, że się na to godzą i przyjmują takie rozwiązania. Cena jest wysoka, np. nikt głośno nie mówi, że kobieta stosująca antykoncepcję w tabletkach będzie w przyszłości miała udar mózgu ( wiedzą to neurolodzy). Tabletki rozwalają cały organizm i tak naprawdę zamiast służyć człowiekowi niszczą go. Libido spada prawie do zera, to przykre ale prawdziwe. Antykoncepcja to największy biznes po narkotykach i niestety znajduej coraz więcej zwolenników, ktoś na was zarabia drogie Panie.

mi tam libido nie spadło, wręcz przeciwnie ;) badania, również te płatne robię sobie co pół roku i wszystko ze mną ok, naprawdę straszne

Gość grgtrrd
będę za was zmawiać zdrowaśki to może zmądrzejecie.

Gość i znów ta krecia robota
mocherków :):):) Duża cena to niechciana ciąża

Gość grgtrrd
O widzę, że ktoś się podszywa. Z antykoncepcją jest tak, że na początku libido jest ok, ale z czasem spada i osiąga poziom zerowy, wtedy najczęśćiej zaczyna się kryzys w związku. A wracając do szkód, które wyrządzają tabletki to niestety są bardzo duże. Antykoncepcja rozwala najbardziej delikatny system hormonalny, więc taka ingerencja w organizm zawsze jest szkodliwa.

Gość jesteś idiotką
czy tylko prowokujesz/

Gość dsfdsdf
a skad ty to mozesz wiedziec??? stosujesz??

Gość powiedz to cukrzykom
którzy codziennie biorą insulinę :) A może sądzisz że tylko hormony płciowe są be...... a inne cacy?

Gość ona ma racje
to prawda poczytajcie troche madrych artykulow na necie , nie koniecnzie w jezyku polskim i przekonaiceie sie . Wiel srodkow antykoncepcyjnych w Polsce uznawanych na super juz w krajach zachodnich budzi watpliwosci pod wzgledem szkodliwosci

Gość grgtrrd
Tylko, że insulinę człowiek bierze w celu ratowania życia.

Gość jesteś idiotką
tabletki antykoncepcyjne też. Niechciana ciąża częstokroć bywa powodem zabójstwa/samobójstwa.

Gość grgtrrd
A dlaczego mnie wyzywasz, bo mam inne zdanie? Insuliny nie da się nie brać w przypadku tej ciężkiej choroby jaką jest cukrzyca. Antykoncepcja niszczy cały organizm a bez niej można żyć i nie jest ona potrzebna organizmowi. Dziś po środkach dochodzi do coraz większej ilości bezpłodności, można też niestety urodzić chore dziecko.

Gość masz racje i popieram cie

to było oczywiście do "jesteś idiotką" W Sparcie, niepełnosprawne dzieci zabijano. A niepełnosprawne dzieci brały się oczywiście z tego, że mamusie brały tabletki antykoncepcyjne. Durna jesteś autorko ja worek ministrantów

to bylo ze ta dziewczyna ma racje mowiac ze tabletki anty to nic dobrego

Gość grgtrrd
4.ŚRODKI HORMONALNE- tabletki, iniekcje, implanty podskórne, plastry -zawierają sztuczne hormony- estrogeny i progesteron w dawkach przekraczających wielokrotnie poziom hormonów wytwarzanych fizjologicznie przez organizm kobiety. Mają działanie wielokierunkowe- hamują jajeczkowanie, utrudniają przechodzenie plemników przez śluz szyjkowy oraz zagnieżdżenie się zarodka w jamie macicy. Skuteczność bardzo wysoka ( porównywalna do naturalnej metody objawowo-termicznej). Działania uboczne: Wczesne- nudności, wymioty, biegunka, przyrost masy ciała, obrzęki, dodatkowe krwawienia, upławy śluzowe, wzmożone napięcie piersi, kurcze łydek, bóle żylaków, libido (obniżenie popędu seksualnego), senność, brunatne przebarwienia na skórze (mają one charakter nieodwracalny), a w przypadku niektórych preparatów- łojotok, trądzik, męski typ owłosienia twarzy, i kończyn oraz wypadanie włosów. Dalsze-uszkodzenie lub zniszczenie płodności ( wiele kobiet ma potem poważne problemy z zajściem w ciążę), - nadciśnienie tętnicze, - wylew krwi do mózgu (tzw. udar mózgu), - choroba niedokrwienna mięśnia sercowego i zawał serca, - zakrzepica żył (ryzyko wzrasta 7,2 razy w porównaniu do kobiet nie stosujących antykoncepcji hormonalnej), - żółtaczka, uszkodzenie wątroby, - zwiększone ryzyko chorób nowotworowych, m.in. rak piersi, rak szyjki macicy, rak wątroby, gruczolak wątroby (jest to nowotwór niezłośliwy, ale może powodować śmiertelne krwotoki), rak jajnika i torbiele jajnika, - zaburzenia neurologiczne, jak np. choroba Parkinsona, - choroby psychiczne, często depresja, - pogorszenie przebiegu cukrzycy lub wcześniejsze jej ujawnienie w przypadku osób predysponowanych genetycznie, - wady wrodzone u dzieci poczętych w trakcie przyjmowania pigułek lub wkrótce po ich odstawieniu ( minimalny okres od odstawienia antykoncepcji hormonalnej a zaplanowaniem poczęcia dziecka powinien wynosić 3- 6 miesięcy, zaś powrót do równowagi hormonalnej organizmu kobiety trwa 2 lata!). Środki hormonalne są szczególnie niebezpieczne dla: - Młodych dziewcząt – z badań Światowej Organizacji Zdrowia wynika, że u kobiet do 20 roku życia większość cykli jest nieprawidłowa- są to przeważnie cykle bezowulacyjne lub z krótką fazą progesteronową. Długotrwałe zablokowanie jajeczkowania u tych dziewcząt uniemożliwia osiągnięcie dojrzałości i równowagi hormonalnej ustroju, czego następstwem są m.in. problemy z zajściem w ciążę. - Kobiet palących papierosy- współczynnik ryzyka wystąpienia chorób sercowo- -naczyniowych (m.in. zawał serca, udar mózgu) zwiększa się 21- krotnie, bez względu na wiek. Uwaga! Krwawienie w przerwach zażywania pigułek nie jest prawdziwą miesiączką- jest to tzw. krwawienie z odstawienia hormonów.

tak tak, napisz jeszcze że to wymysł żydokomuny i masońskiego lobby. Bo na takim poziomie bajorka intelektualnego egzystujesz.

Gość 6 lat używam
nie dostałam żadnego udaru mózgu, i jestem nimfomanką mogłabym seks cztery razy po dwa razy osiem razy raz po raz o polnocy ze dwa razy i nad ranem jeszcze raz ;)

Gość grgtrrd
Udar mózgu to efekt końcowy.

Gość grgtrrd
wiem po sobie :)

Gość grgtrrd
Kobieta stosująca antykoncepcje traci coś bardzo ważnego , mianowicie traci swoją kobiecość i faceci doskonale to wiedzą.

Gość podaj źródło tych rewelacji
pewnie jakieś kościelne wywody

Gość o rany julek
No tak - kościół.pl :O

Gość grgtrrd
No i co z tego, że Kościół? A nie pomyślałyście, że nikt nie głosi bardziej Prawdy niż własnie on.

Gość AQQ4U
popieram autorke topicu! i basta!

Gość meeeeeeeeeg
co za bezsens. lepiej inwestowac co miesiac 40zl w tabletki anty niz potem martwic sie za co wyzywic dziecko kazdego dnia. koniety czasem mnie zaskakuja, co jest tak zlego w hormonach? skutki uboczne masz nawe na ulotce glupiej witaminy C.

Gość grgtrrd
No właśnie problem polega na tym ,że kupowanie tabletek to żadna inwestycja tylko wyniszczanie swojego organizmu. Dlaczego kobiety są tak naiwne i dają się zapędzić w ten ślepy zaułek antykoncepcji? Są wspaniałe naturalne metody planowania rodziny, które są bezpieczne, służą miłości i co najważniejsze ich skuteczność jest porównywalna z działaniem pigułki. Byłabym nie uczicwa , gdybym powiedziała , że są metody w 100% pewne. Otóż pewności nie można mieć przy żadnej metodzie, ale chyba lepiej wpaść w nmpr niż w czasie brania tabletek i urodzić chore lub kalekie dziecko.

Gość no tak zapewne
witamina c może doprowadzić do zakrzepicy, udaru, uszkodzeń wątroby itp. Poza tym kto bierze witaminę c codziennie latami? Wiele negatywnych skutków antykoncepcji pojawia się dopiero po jej odstawieniu. Ale każdy sam decyduje o swoim zdrowiu, ważne żeby robić to świadomie a nie lekceważyć możliwych konsekwencji, a wiele kobiet bagatelizuje negatywny wpływ sztucznych hormonów, albo myśli w kategoriach "wiem, ze to się może zdarzyć, ale na pewno nie mnie". I mówię to ja - kobieta, która zaczęła brać tabsy będąc okazem zdrowia i nie mając żadnych przeciwskazań (na podstawie badań i wywiadu) a teraz lecząca zakrzepicę potabletkową.

Gość podaj źródło tych rewelacji
hmm, przeczytałam wszystko. I szlag mnie trafia jak można wszystkimi manipulować i przekłamywać. Antykoncepcja nie jest PRZYMUSOWA. Antykoncepcję stosują dorośli ludzie (dorośli, skoro uprawiają seks) A skoro dorośli, to większość z tych kobiet nie jest analfabetkami i potrafią czytać ulotki dołączone do tabletek. Rozmawiają też z ginekologiem, a nie księdzem, który im te tabletki przepisuje po uprzednim wywiadzie i badaniach. I podejmują decyzję co dla nich lepsze. Czy niechciana ciąża (bo dla nich seks wiąże się z przyjemnością również a nie wyłącznie obowiązkiem prokreacji do czego dąży kosciół), czy ewentualne zagrożenia zdrowia, które mogą wystąpić. Skutki uboczne mają WSZYSTKIE lekarstwa. Nie tylko tabletki anty. Więc proszę tu nie uprawiać czarnowidztwa i nie straszyć kobiet. A to, że społeczeństwo Europejskie się starzeje, to już najmniej mnie obchodzi. Wolę to niż głódi śmierć głodową na Czarnym Lądzie