Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lustereczko 1981

do tych ktore palily przed ciaza

Polecane posty

Gość lustereczko 1981

na chwile obecna nie jestem w ciazy ale planujemy, niestety jestem osoba palaca. zastanawia mnie jedno powiedzcie jak u was bylo- czy w momencie zajscia poczulyscie odrzucenie od papierosow, a jezeli nie kiedy przestalyscie palic i czy to wplynelo na wasza wage???prosze ciekawi mnie to bardzo jak to moze byc

Gość penelopa pomponia
ja paliłam dużo przed ciążą, bardzo ograniczyłam palenie jak sie dowiedziałam o ciąży, potem był czas, że od palenia mnie odrzucało i nie paliłam. Odrzucenie niestety nie trwało długo, cały czas chce mi sie palić ale robie to bardzo sporadycznie powiedzmy 0.5-3 papierosów na tydzień. Lepiej rzuć przed zajściem w ciążę ja do końca nie poradziłam sobie z nałogiem, były okresy kiedy nie palilam w ogóle, ale jednak zawsze predzej czy później a to wziełam macha od kogoś a to wypaliłam całego. Ah szkoda gadac.

Gość penelopa pomponia
wiesz w tym okresie przyrost wagi jest naturalny, tym bym sie nie przejmowała! Najważniejsze to wytrwac wiem ze są mamy które rzuciły w ciąży korzystając z etapu odrzucenia i wytrwały, a sa tez taki które dalej kopcą 1-2 paczki dziennie. Lepiej przytyc dużo i urodzic zdrowe dziecko! Uwazam, że to wstyd palić w ciąży i jestem na siebie zła ze taka mam słabą wolę:( przytylam ok 10 kg rozwiazanie za m-c.

Ja przed ciążą paliłam bardzo dużo ... wstręt do papierosów był pewnie moim objawem ciążowym bo występował tydzień przed zrobieniem testu :) ... A co do tycia to ja nie uważam , że osoba która rzuca tyje .

Paliłam sporo przed ciążą. Jeszcze jadąc do laboratorium po wynik testu z krwi paliłam w samochodzie. A jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży, to coś mi przeskoczyło w mózgu. Wyrzucilam papierosy i zapalniczkę i od tamtej pory nie wypaliłam ani jednego peta (a jestem w 8 tygodniu ciąży). Da się ;)

Gość palilam duzo
przed pierwsza i przed druga moja obecna ciaza. W pierwszej ciazy rzucilam odrazu jak tylko test wyszedl pozytywny, natomiast w drugiej odrzucilo mnie w drugim miesiacu ciazy i od tamtej pory nie pale - jestem w 8 miesiacu. Da sie nie palic :)

Gość lustereczko 1981
dzieki za odp, ja rowniez naleze do osob co pala niemalo. zbyt nie matwie sie waga bo wiem ze przytyje, ale wiadomo jak to jest brak papierosa wiecej sie je-tak mialam jak probowalam rzucic.A zeby bylo smieszniej mam na prawde sklonnosci do tycia nie wyobrazam sobie mnie po ciazy z np 30 kg wiecej hehe. Pytam tu bo podejrzewam ze sie pospieszylismy ale dwa dni musze czekac do testu. mam tylko nadzieje ze jak juz to mnie odrzuci bo nie chcialabym palic i truc maluszka. Ale co dziwne moja mama, a jest nas 3, nigdy nie palila w ciazy a jest palaczka od zawsze ok 35p dziennie i figure ma swietna..moze to po niej odziedzicze hehe

Gość lustereczko 1981
moj na szczecie nie pali i wiem ze go troszke denerwuje ze ja pale

A mój nie pali tylko przy mnie . I myśli , że nie poczuje że palił przed minutą ...

Gość lustereczko 1981
hehe no coz moze mu sie wydaje ze nie czuc hehe a skoro juz tu jestem moze mi poradzicie w innej kwesti- cykle 28-32dniowe ostatni 32, dzis jest 30 dzien, czekac z testem te dwa dni czy robic??

ja rzucilam papierosy w momencie kiedy na tescie wyszly 2 kreski.od tego momentu ani papierosow,ani alkoholu w moim zyciu.nie bylo ciezko,bo wiedzialam,ze jak juz bede w ciazy trzeba bedzie rzucic dla dobra dziecka.przez pierwsze miesiace nic nie przytylam.dopiero pozniej nabralam kilogramow,ale wszystko w granicach normy.co prawda zamierzam po ciazy popalac znowu tak od czasu do czasu,ale to nigdy przy dziecku czy podczas karmienia.a moj maz nie pali na szczescie:)

mnie test wyszedl na 2-3 dni przed okresem popoludniu.mozesz zrobic jak chcesz

Gość lustereczko 1981
ale z tego wzgledu ze te cykle sa rozne moze za szybko? juz sama nie wiem. co do papieroskow to jestem pewna palic nie bede, nie bede narazala malenstwa ale wiecie jak to jest pierwszy raz, ciesze sie ze tu traafilam i uzyskalam odpowiedzi:)