Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mary-Alison

FARBOWANIE WŁOSÓW!!!!!!

Polecane posty

Gość Mary-Alison

Moim naturalnym kolorem włosów jest ciemny brąz. Chciałabym trochę poeksperymentować z wyglądem, jakiś jasny brąz, albo rudy. Czy mając ciemne włosy mogę samodzielnie je farbować czy też muszę iść do fryzjera na rozjaśnianie? Czy mogę stosować szamponetki? Będę wdzięczna za rady.

Gość przyszla niedoszla fryzjerka
Nie musisz rozjasniac wlosow, nawet mysle ze nie powinnas. Wystrczy ze kupisz farbe, ona ma w sobie wode utlenioną. Musisz jednak zdawac sobie sprawe z tego ze kolor jaki wyjdzie jest zalezny od wyjsciowego. Szamponetkami raczej nic nie zdziałasz.

Gość akurat fanka ma racje
lepiej idz do fryzjera...sama sobie mozesz tylko kuku zrobic...a potem zalozysz sto tematow pomocy zniszczylam wlosy jak z takiego koloru zrobic taki albo pomocy farbowalam wlosy 4 razy w ciagu miesiaca i teraz mi wypadają i zostaja w rekach co robic..

jestem fryzjerka i myślę ze powinnaś iść do fryzjera jeżeli chcesz mieć śliczny kolor i nie zniszczone włosy,możesz także po eksperymentować w domu ale szkoda później twoich łez i włosów

Gość Mary-Alison
No tak, ale jakoś kusi mnie, żeby spróbować samemu, bo jak wiadomo jest znaczna różnica w kosztach, a poza tym tyle dziewczyn farbuje sobie włosy samodzielnie. Kiedyś musi być ten pierwszy raz. :) Chciałabym spróbować w wakacje, bo w roku szkolnym faktycznie lepiej nie eksperymentować.

Gość Mary-Alison
A co mogłoby mi wyjść na głowie gdybym nałożyła farbę np. o takim wiśniowym odcieniu?

Gość takie cudo
polecam szamponetki

bedziesz miala tylko poswiate wisni .Jest roznica w kosztach ale pomysl z tej strony kupisz rozjasniacz farbe moze dwie nie wiem jakie masz dlugie wlosy zrobisz w domu i co ... nie bedziesz mogla spojrzec w lustro... i co zrobisz .... wezmiesz pieniadze i chcac nie chcac pojdziesz do tego fryzjera i wydasz po raz drugi pieniadze.Ale nie kazda z dziewczyn ma ciemny naturalny kolor wlosow

Gość takie cudo
szamponetka wiśniowa zrobi taki pobłysk wiśniowy na ciemno brązowych włosach, może to być piękny efekt, bez szkody dla włosów., łatwy do powtórzenia ;) na wiosnę w sam raz, na sezon, do nowego roku spokój ... włosy będą normalne

jagodka20 sie boji ze przez takie jak ty jej biznes zmaleje :)

Gość Mary-Alison
A więc fryzjerko może jednak warto spróbować z szamponetką? To chyba nie spowoduje jakiejś drastycznej zmiany. Jak uważasz?

Gość Mary-Alison
A poza tym może powiecie mi jeszcze czy szamponetki mocno niszczą włosy?

ja sie niczego nie boje bo na moj interes nie narzekam .... jezeli masz taka ochote to spróbuj kazde wlosy reaguja inaczej moze wyjsc fajny kolorek ale nie koniecznie sa wlosy na ktore szamponetki nie dzialaja. szamponetki nie niszcza wlosow

szamponetki w ogole nie niszcza wlosow, ale daja bardzo delikatny efekt i baaardzo szybko schodza :(

no nie każda szamponetka szybko schodzi sa niektóre takie ze do końca nie schodzą

Gość Anq26
Słuchaj, jeżeli masz dość żyłkowate i ciemne włosy to trudno je rozjaśniać i bardzo dostają po dupie i domowe metody mogą się źle skończyć zwłaszcza przy pierwszym rozjaśnianiu (potem odrost to już pikuś)... Może poeksperymentuj na początek z tonerami i różnymi odcieniami? Firma Matrix ma specjalne tonery, które farbują włosy na różne odcienie ale na poziomie bliskiemu Twojemu naturalnemu. Mogą pojaśnieć optycznie o jeden to i przyciemnić o kilka. Są różne odcienie rudości, czekoladowych, kasztanowych...Kosztują ok. 22-24zł.W zależności od długości włosów starcza tuba na 1-3 razy. Do tego musisz kupić butelkę aktywatora 1l i masz na kilkanaście razy aktywator a kolorami możesz się bawić ile chcesz. Toner utrzymuje się na włosach do miesiąca a potem zaczyna schodzić. Dlatego można często zmieniać odcienie. Poszukaj sobie informacji i aukcji na allegro: ColorSync Matrix.

Gość takie cudo
mi wychodziły bardzo fajne sezonowe kolorki z szamponetki, nie zauważyłam by niszczyły..., co innego farba.. niszczy oj, a czasem lepiej mieć ładne zdrowe włosy w nietypowym kolorze, polecam

Gość Mary-Alison
takie cudo a jaki jest twój naturalny kolor włosów?

Gość kolusia55
Chciałabym zrobić sobie szamponetką Malinowy kolor włosów. Czy jak mam włosy średnie brąz to kolor mi wyjdzie?