Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anonimowooooo

krepujacy problem

Polecane posty

Gość anonimowooooo

mam niezly problem ;/ uprawialam ostatnio z chlopakiem sex...dlugo i intensywnie. 1 dzien po stosunku poczulam ze mam ranki, podczas oddawania moczu strasznie pieklo. Czesto tak mialam ale po max.2 dniach przechodzilo. Teraz mija 4 dzien i jest masara...wzielam lusterko zeby zobaczyc co tam dokladnie jest...i mam tych obtarc pelno...rowniez w okolicy cewki moczowej ;/ sa dosc duze te rany i pewnie dlatego tak szczypie... Z pochwy leci mi doslownie woda...;/ no i co najgorsze i pierwszy raz takie cos widze to dolsownie miedzy pochwa a odbytem mam az 15 'pryszczy' ;( !! Jestem zalamana bo nigdy tak nie mialam do tego zawsze dbam o higiene...wiec nie wiem skad to sie wzielo ;( chociaz ostatnio mam problemy wlasnie z takimi pryszczami po goleniu. Jak wychodzi ropa to widac maly wlosek ktory zle rosnie i pojawia sie wlasnie taki pryszcz....jak dzisiaj sie przyjrzalam to tam na dole rowniez te pryszcze maja czarne wloski w srodku... Jak mam sobie pomoc bo ja normalnie umieram jak mam isc sie zalatwic ;( chodzi mi o te rany...bo na razie sotsuje tylko krem bambino. Aha...i te pryszcze wyskoczyly mi dooiero wczoraj a wraz z nimi goraczka 39stopnii....a dzisiaj juz normalnie, 36,6

Gość budimax
Myślę,ze powinnaś isc do lekarza-ginekologa.Na razie posmaruj się np Clotrimazolum lub nawet Alantanem..

Gość Blekit Oka
możesz też przyłożyc sobie rywanol... bez problemu....też tam miałam przykładany... nawet lekarz mi zalecił... i maśc crotlimazolum

Gość anonimowooooo
ale skad te pryszcze i to az tyle?? :( a co bardziej polecacie, rivanol czy alantan?? bo mi musza te ranki szybko sie zagoic bo normalnie robienie siku to jest dla mnie teraz taka masakra ze szok...jakby mi ktos nozem wszystko rozcinal :(

Gość Blekit Oka
Ja miałam rywanol i mi pomógł... a te pryszcze możesz miec od tego że ktoś sie golił twoją maszynką....

Gość bojabojaboja
Alantan to dobry pomysł, ewentualnie jak masz pod ręką rumianek to też możesz zaparzyć i przemyć te miejsca. A do lekarza i tak powinnaś iść.

Po pierwsze zastanawiam się co Ty musiałaś robić w czasie seksu, żeby sobie takie coś zrobić.. Crotrimazol jest głównie na infekcje grzybicze, więc nie wiem czy w tym wypadku pomoże. Nigdy wcześniej nie wrastały Ci włoski? Często jak włos wrasta to się zbiera ropa w środku. Kolejne pytanie.. Czy to Twój stały partner? Bo gorączka, wyciek z pochwy itp to może być choroba weneryczna. Na Twoim miejscu jak najszybciej poszłabym do lekarza. To nie żarty.

Gość budimax
Przyszło mi do głowy,że moze masz zapalenie mieszków włosowych?

Gość budimax
Kredka ma rację.Lepiej idz do lekarza

Gość anonimowooooo
a ten rivanol nie sprawial ze wsyztsko bardziej pieklo przy uzywaniu go? jak go w ogole stosowalas i po jakim czasie zeszly Ci ten ranki??

Gość anonimowooooo
od ok pol roku wrastaja mi takie wloski ale na nogach przede wszystkim i walsnie wtedy zbiera sie ta ropa... tak jest to moj staly partner i z tymi wyciekami z pochwy to zawsze tak mialam...tzn.sporo ze mnie leci moze tak. ale mnie ogolnie nastraszylyscie taka choroba weneryczna...a jak jest ona szybko wykryta to mozna to jakos latwo wyleczyc??

Gość a ja tam uwielbiam
idź szybko do ginekologa... my ekspertami medycyny nie jesteśmy

Szybko wykryta jest wyleczalna całkowicie, ale czekać i bagatelizować nie można bo potem dochodzą różne powikłania. Stały partner- prawdopodobieństwo bardzo małe, że to choroba weneryczna, ale jeśli wcześniej miałaś innego partnera to już inna sprawa. Poza tym jest coś takiego jak czas utajenia, potem pojawiają się mało znaczące objawy a jak choroba dowali i ludzie idą do lekarza to się okazuje, że już jest za późno. Martwią mnie te wycieki z pochwy. To nie jest naturalne do końca. Co na to Twój ginekolog?

Gość ja powiem tak........
anonimowooooo....jak najszybciej idź do ginekologa i nie stosuj sama żadnych maści skoro nie wiesz co Ci jest bo możesz jeszcze sprawę pogorszyć każda choroba weneryczna wykryta odpowiednio wcześnie jest do wyleczenia ale jeśli jesteś chora wenerycznie to znaczy że Twój partner też

jaka choroba weneryczna, po rpostu zapalenie mieszków włosowych. włoski Ci wrastają i tyle. nie dość że depilacja, to jeszcze ostre akcje z chłopakiem, skóra podrażniona, to i masz. a nogi i cipkę golisz jedną golarką?

I co frufru uważasz, że woda lecąca z pochwy to od zapalenia mieszków włosowych??:D To, że włoski wrastają jedna sprawa, a to druga. Ale nie ma co dywagować bez sensu. Lekarz zobaczy i będzie wiedział co i jak.

Gość anonimowooooo
tak gole jedna i ta sama golarka... ale mnie zestresowalyscie ta choroba ;( wole zeby mi to najpierw minelo...bo sie zle z tym wszystkim czuje...najwyzej ginowi powiem pozniej co i jak to wygladalo...i najwyzej wtdy zrobi mi jakies odpowiednie badania... moj ginekolog powiedzial ze to wynika z tego jaka wielkosc mam czegos i wtedy wiecej jest tych rzeczy produkowanych poza tym mam rowniez pecherzyki w jajnikach co rowniez podobno zmienia sluz...

no rpzecież pisze że zawsze jej tak leci. niektóre kobiety po rpostu tak się "ślużą" :) to o o chodzi?...

Gość anonimowooooo
mam podejrzenie zespołu policystycznych jajników, dopiero zaczelam leczenie wiec niewiadomo jeszcze co i jak, mam isc z tym poraz kolejny do gina jakos za tydzien i wtedy przy okazji powiem o tych 'pryszczach' i goraczce itd. ale powiedzcie ze to nie jest choroba weneryczna ;( bo ja mialam goraczke ale tylko jeden dzien...dzis juz jest ok

to nie jest choroba weneryczna. chociaż oczywiscie całkowitą pewnośc da ci wizyta u ginekologa tylko :)

A rośnie Ci broda i wąsy?? Masz poziom testosteronu powyżej górnej granicy?? Śmieszy mnie, że teraz ginekolodzy co drugiej dziewczynie mówią, że ma zespół policystycznych jajników.. Który praktycznie wyklucza posiadanie dzieci.

Gość anonimowooooo
tak mnie zestresowalyscie....ze zaczelam szukac wiecej informacji...i chyba juz wiem co to jest...zlapalam chyba opryszczke na narzadach plciowych ;/ bo pamietam ze podczas zabaw oralnych z moim facetem jakies wlasnie 2tyg.temu mial opryszczke na ustach...nie pamietam czy to byl jej poczatek czy koniec...w kazdym badz razie nie sadzilam ze mozna sie tym TAM zarazic ;( bo objawy wlasnie mam takie jak na ta opryszczke...wiec niestety lekarz obowiazkowo ;/ ale juz jestem troche spokojniejsza przynajmniej....

Gość ho ho ho
To faktycznie może być opryszczka narządów płciowych. Do fru fru --> jakie zapalenie mieszków włosowych, skoro ona pisze, że ma krosty między pochwą a odbytem? Zapalenie mieszków mogłaby mieć na wzgórku łonowym i na wargach sromowych (większych). Autorko: piszesz, że Twoj chłopak mógł zarazić Cię opryszką, bo miał ją na ustach. Muszę Cię zmartwić, ale wirus opryszczki, którą ma się na ustach (wargowa) to HSV1, a opryszki płciowej to HSV2. Nie mógł Cię zarazić, bo wirus z jego warg nie przenosi się na okolice intymne. Albo zaraził Cię poprzedni partner, a objawy wystąpiły teraz, albo to Twój partner zaraził się od jakiejś dziewczyny...

"Do fru fru --> jakie zapalenie mieszków włosowych, skoro ona pisze, że ma krosty między pochwą a odbytem? Zapalenie mieszków mogłaby mieć na wzgórku łonowym i na wargach sromowych (większych)." omg, no chyba ze ma tam włosy i je podgala. skąd ja mam wiedziec co ona ma miedzy nogami? ale jak pisze "chociaz ostatnio mam problemy wlasnie z takimi pryszczami po goleniu. Jak wychodzi ropa to widac maly wlosek ktory zle rosnie i pojawia sie wlasnie taki pryszcz....jak dzisiaj sie przyjrzalam to tam na dole rowniez te pryszcze maja czarne wloski w srodku..." to chyba jednak jest coś na rzeczy. tym bardziej że goli oba miejsca ta samą maszynką, na nogach jej wrastają i ropieją, wiec mogła sobie przenieść te bakterie ropne na okolice intymne. opryszczka - niekoniecznie. wysięki opryszczkowe nie są ropne, tylko surowicze, bezbarwne, wodniste. poza tym byłby potworny świąd, a o tym autorka nic nie pisze. nie straszcie jej bo to nie ma sensu. nawet jesli podłapała jakąś infekcję weneryczną (infekcję! - nie chorobę) to niech spokojnie idzie do lekarza, a nie robicie larum jakby umrzec miała.

Gość anonimowooooo
tzn.te 'pryszcze' sa w roznych miejscach, rowniez na mniejszych wargach sromowych i w okolicach wejscia do pochwy ale i jest to tez rozlane bardziej na boki i tam sa wloski i je gole.. No a w sumie to zle napisalam, nie ma ropy tylko wlasn ie taki przezroczysty plyn leci...chyba wole miec opryszczke niz jakas chorobe weneryczna....

Gość anonimowooooo
a swedziec to mnie swedzialo przed tymi bablami ;/

Gość ho ho ho
Fru fru, po pierwsze to nikt jej tu nie straszy, czasem lepiej jest założyć, że to "najgorsze" czyli opryszczka, niż, zbagatelizować bo to może zapalenie mieszków włosowych. Musi iść do ginekologa i to szybko, jeśli to faktycznie opryszczka, a sądzę, że tak po kolejnym opisie autorki, to lepiej ją leczyć jak najwcześniej, bo wtedy leczenie jest krótsze. skoro piszesz, że nie wiesz co autorka ma między nogami i nie wiesz gdzie ma włosy, to także nie pisz, że to tylko zapalenie mieszków włosowych, bo przez takie wypowiedzi może zbagatelizować problem i leczyć się na własną rękę.

Gość opyszczka
to choroba weneryczna

Gość anonimowooooo
niestety opryszczka...bylam u gina...:( Dziewczyny nie bagatelizujcie tego bo nieleczone moze miec naprawde ciezkie powilkania z tego co sie dowiedzialam...a ile cierpienia...;/ juz zaczelam stosowac lekarstwa...mam nadzieje ze szybko zaczna dzialac bo juz nie moge zniesc tego bolu...