Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marlut

DO kolejarzy lub ludzi pracującch w pkp.

Polecane posty

Gość marlut

mam pytanie:pracuje 80 km od miejsca zamieszkania-bilet m-ny kosztuje w granicach 300 zł.znajomy kolejarz poweidział,że może mi załatwic leg kolejową.bilet m-ny do takiej leg kosztuje bagatela 20 parę zł.propozycja kusząca, bo też i suma zaoszczedzona niemała i w zwiazku z tym chciałabym dopytac-czy zwykły konduktor jest w stanie wykryc dobrze podrobioną fałszywkę?nadmieniam,że sprawdza on tylko bilet,ale może się trafic jakiś nadgorliwiec,który bedzie tez chciał legitymację.jeśli tak,to jakie sankcje ze strony kolei mi grożą i czy wogóle warto pchac sie w taki biznes??????????????????

Gość marlut
kurcze,pewnie teraz wszyscy kolejarze są w robocie.

Gość marlut
help!!!!!!!!!1

To co zamierzasz zrobić jest niezgodne z prawem. Jeśli ten kolejarz proponuje Ci fałszywkę to nie z dobroci serca bo Cię lubi, ale dlatego, że ma w tym jakiś interes - pieniądze, które dostanie od Ciebie za owa fałszywkę. I zapewne takich ''fałszywek'' rozprowadził już więcej niż tylko tą proponowaną Tobie. Jak ktoś wpadnie - niekoniecznie Ty, wystarczy, że jedna z osób, która posługuje się taką fałszywą legitymacją - to zrobi się nagonka, na sprawdzania każdej legitymacji i wpadniesz. I zapewniam Cię, że nikt Ci nie podaruje tego przewinienia. Będziesz ciągany, przesłuchiwany i ukarany. Zaoszczędzisz do czasu ''wpadki'' powiedzmy, że tysiąc złotych, potem oddasz to z nawiązką. I w papierach będziesz miał odnotowane ''karany'' itp. Warto? Pominęłam fakt, że jest to niemoralne.

Gość marlut
a etyczne jest płacic 3stówy za miesieczny,do tego syf w pociagach i ta ich niepunktualnośc.

Gość moja mama pracuje na kolei
Powiedz mi ile masz lat? Jak na mój gust ten ktoś wciska Ci kit i to totalny. Legitymacji kolejowych nie maja już nawet pracownicy kolei... Zostały wycofane.

Gość sprawa jest prosta
oczywiście że mają, nie wciskaj kolesiowi kitu

Jeżeli ewentualnie ktoś jeszcze ma to musi za nią płacić a co jeśli konduktor spyta w jakiej lini kolejowej pracujesz? Bo nie ma tylko jednej... Nie pakuj się w to

Do wypowiedzi wyżej. Mają a le nie we wszystkich rejonach. U mojej mamy zostały wycofane.

Gość marlut
mają,mają i do takiej leg kupuje się bilet m-ny za smiesznie niską kwotę.takie bilety maja też żony pracowników pkp.normalne,że jak ktos mi coś takiego by załatwił to mu zapłacę,ale koszty zwrócą mi się po miesiącu.