Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja nizej podpisana

podejrzewajace/bojace sie ze sa wciazy... testujemy sie razem?

Polecane posty

Gość ja nizej podpisana

Zakładam ten topic, bo obawiam się, że mogę być w ciąży...mam 19 lat Stresuję się bardzo... Serdecznie zapraszam kobietki, ktore podejtzewaja ciaze zarówno te ktore sie z tego ciesza i te ktore sie stresują. Będzie nam raźniej;)

Gość Anja88
Ja boję się co miesiąc. Wcześniej nigdy tak nie było, ale od kilku miesięcy zawsze ok. 2 tyg. przed okresem zaczynam się stresować. Zabezpieczam się zawsze prezerwatywą i nigdy nie zdarzyło się, żeby pękła itd. ale i tak mam schizy...;|

Gość ja nizej podpisana
oj to i tak jestes w komfortowej sytuacji:) a dlaczego nie zdecydowałas sie na tabletki?

Gość Anja88
Bo mam początki żylaków i gdybym zaczęła brać hormony to nasiliłyby się.

Gość fdsfs
Tylko tablety... a potem bedziecie plakac ze dzieci miec nie mozecie wg mnie terapia hormonalna powinna byc dla osob co juz maja dzieci, a nie dla lasek co nigdy ich nie mialy !!

Gość ja nizej podpisana
Aj no rozumiem, jak sie ma skutki uboczne to trzeba zrezygnowac;/ a nic nie daje (przynajmniej mnie) takiego komfortu jak tabletki:( Ja właśnie brałam qlaire przez 2 miesiace, ale okres sie zatrzymał, musiałam odstawić... no i prezerwatywa nam pękła: nieciekawie. A Ty masz zamiar sie testowac??

Gość basiaaa__
Chyba każda laska któa nie planuje dziecka się boi co miesiąc, nawet gdy się zabezpiecza. Ja mam 30 lat, więc niby czas najwyższy? ale i tak za nim nie chcialabym na razie dzidziusia, więc co miesiąc czekam z niepokojem na okres

Gość basiaaa__
Ja też nie używam tabletek, ale nie z powodu jakichś zdrowotnych przeciwwskazań, tylko z powodu poglądów. Słyszalam o kilku przypadkach negatywnych skutków (np. zakrzep) i znam jeden osobiście - laska miala raka po używaniu tabletek (12 lat brała), lekarz jej sam powiedział że to od tego.

Gość Anja88
Pewnie tak, ale najwcześniej za jakiś tydzień. Chyba, że nie wytrzymam...Najlepsze jest to, że każdy mi mówi, że nie powinnam się bać, a ja nadal swoje.

Gość Anja88
Teraz zostały mi niecałe 2 tygodnie do okresu, ale boli mnie brzuch na dole od kilku dni, jestem zmęczona i zaczęły mi już puchnąć piersi. I dlatego też boję się.

Gość ja nizej podpisana
ale anja, na prawde, jesli nic nie peklo chyba nie ma mozliwosci;) ale wiem wiem stres absurdalny i tak pozostaje. tez tak mialam... a do kolezanki wyzej: wiem... duzo jest przeciwwskazan i negatywnych skkutków... no ale cos za cos. Masz prawie trzydziestkę, ale to nie oznacza, że masz czuc sie juz gotowa. Kazdy indywidualnie dorasta do macierzynstwa, a sa i ludzie ktorzy po prostu nigdy nie beda na to gotowi;) Ty tez jestes w grupie ryzyka w tym miesiacu? testujesz?

Gość Anja88
No właśnie...To "chyba" zawsze pozostaje.

Gość basiaaa__
Eee... Ja się co miesiąc boję. :) Termin okresu mam na pojutrze. :) Oczywiście - jakoś byśmy dali radę z dzieckiem, ale na razie go nie chcę. Mam wprawdzie wspaniałego mężczyznę, jesteśmy zaręczeni, ale wiadomo - chcę by wszystko było po kolei: ślub, potem jakiś kredyt, mieszkanko (na razie wynajmujemy).... dopiero potem dzidziuś.

Gość Anja88
Niektórzy wcale się nie zabezpieczają, nie wiedzą nawet co to dni płodne i dziecka nie mają. A tu człowiek się zabezpiecza i stresuje...Najczęściej niepotrzebnie.Eh...Gdzie tu logika?;|