Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lidka38

zespół jelita drażliwego

Polecane posty

Gość Lidka38

Wczoraj gastrolog powiedział mi że mam zespół jelita drażliwego. Hmm podejrzewałam to od jakiegoś czasu, no ale musiałam przedtem poddać się badaniom (m.in, kolonoskopia :() ...Jak sobie z tym radzicie?

Nie martw sie nie jste to takie zle.Ja tez to mam.Nie powiem kiedys cierpialam jak nic.Teraz staram sie nie jesc"smieci" smazonych potraw itp

Gość jgghaja
Ja prawdopodobnie też to mam, lekarz tak podejrzewa, ale najpierw trzeba by wykluczyć inne choroby, miałam skierowanie na gastroskopię, ale ze strachu zrezygnowałam. U mnie są takie objawy: mam ciągle wzdęcia, zaparcia na zmianę z biegunkami, bóle brzucha po jedzeniu, burczy mi w przełyku, czuję jak jedzenie przechodzi przez jelita, jak położę rękę na dole brzucha czuję, jak jedzenie się przesuwa:/Też tak macie? Zauważyłam, że najgorzej jest, kiedy jestem wśród ludzi i chciałabym dobrze wyglądać, a tu zawsze wywala mi brzuch, przez co wyglądam jak w ciąży, skręca mi jelita z bólu, nie mogę jeść przy ludziach, bo czuję jak mi się robi kamień w żołądku i brzuch zaraz wygląda jak balon. W domu zwykle jest lepiej. Przez to wszystko chodzę w szerokich bluzkach, żeby nie było widać tego brzucha, źle się z tym czuję, tym bardziej, że jestem szczupła i ten wysadzony brzuch jest widoczny. Zaczęło się to jakieś półtora roku temu i jednocześnie zaczęłam mieć objawy nerwicy, kłucie w klatce piersiowej, napady lęków, nerwobóle w różnych częściach ciała, nagłe skoki pulsu i ciśnienia i różne inne objawy, dlatego podejrzewam, że te problemy z układem pokarmowym też są wynikiem nerwicy.

Ja to mialam tez podobne objawy.Jednak zaczelo sie dziwnie,takie uczucie jakbym byla glodna ,no i wtedy jadłam,bo nie wiedzialam co tj.Wtedy na chwilke przeszlo,ale za chwilke znowu.Wiec tak jadlam i jadlam.Dzis juz raczej nie mam tych "bóli głodowych"Zmienilam diete ,wiecej ziolek i pomoglo.To wszystko jest od jedzenia.

Gość Lidka38
Mam te same objawy..te ciągłe burczenia w jelitach, przy większym stresie ból okropny, no i ten nienaturalnie wywalony brzuch :(...A kurdę czasami to przecież nie można się porządnie "wypierdzieć" ;) ...Bo te gazy to kurczę jak broń biologiczna :)