Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martusjaa

zaczely robic mi sie blizny po pryszczach wczesniej tego nie mialam

Polecane posty

Gość martusjaa

od jakiegos czasu zaczely mi sie robic blizny po pryszczach. wczesniej tak sie nie dzialo. nie wiem dlaczego tak sie zaczelo... w dodatku te blizny czesto sa ciemne i bardzo iwdoczne... prosze pomozcie

Gość Lidka38
hej martusjaa. Najpierw poczekaj aż Ci się wszystko wygoi, a potem idź do dermatologa. On powinien Ci przepisać maść na złuszczenie naskórka. Nazywa się chyba Acneroxid lub podobnie( nie pamiętam dokładnie bo to dawno było;). To będzie wyglądać dość paskudnie przez jakiś czas (kilka dni) ale blizny, dziury i sine plamy znikną. Wiem bo miałam okropne blizny po czyrakach.

Gość oferuszkaaaa
o widzisz ten sam przypadek i problem co u mnie..właśnie miałam krostki i nagle zeszły ale pozostawiły po sobie ciemne plamki i małe dziurki..i niestety nic nie pomogło próbwałam peelingi,maski,nwet dolarium żeby zeównac kolor i nic.. dzis byłam na pierwszym zabiegu mikrodermabrazji efekt narazie malutki musi byc cała seria zrobiona,za tydzien jestem umówiona na mikro+ kwasy o niskim stężeniu a oprocz tego kupiłam krem z kwasami owocowymi i mam go używać codziennie na noc.. podobno wystarczy seria 3,4 zabiegów i powinno pomoc..choc wiadomo ze to rożnie bywa bo to zalezy od skóry.ja jestem dobrej myśli:)pozdrawiam

Gość martusjaa
wlasnie przeraza mnie to bo nigdy nie robily mi sie zadne blizny ani plamy po tradziku a tu nagle... nie wiem czemu tak sie dzieje nagle. pozostaja mi tez dziury po wiekszych pryszczacj mimi ze ich nie wyciskam. zostaje mi ciemny slad prawie po kazdym pryszczu

Gość Lidka38
DZIEWCZYNY!!!! TYLKO NIE SOLARIUM!!!!

Gość upssss

Gość martusjaa
??

Gość Lidka38
nie wolno pryszczy i blizn opalać& na solarium. To szkodzi. Plamy robią się ciemniejsze- a nie wyrównują się z kolorem skóry, a jeśli chodzi o pryszcze to promienie powodują wysuszenie porów, zamknięcie ich ujścia i bakterie pięknie rozwijają się w głębi skóry (blee) :/

Gość EVVyCi
a jak sie pozbylyscie tych okropnych krostek , pryszczy . mozecie mi polecic cos skutecznego . ja z tego co slyszalam na blizny jest dobra mikrodermabrazja . ale trzeba najpierw wyleczyc krosty , i z tym wlansie mam problem . :(

Gość Lidka38
hmm to zależy ile macie lat ;) . Jeżeli jeszcze dojrzewacie, to niestety trzeba poczekać cierpliwie, aż "dojrzejecie" , wspomagając się kosmetykami do takiej cero , dostępnymi w sklepach. Na pryszcze dobrze działa taki punktowy żel z Evelline. Tani, ale ładnie i szybki goi pryszcze( wypróbowałam na moim nastoletnim synu;) . Nie zapominajcie o żelu do mycia twarzy i toniku ( tylko nie ze spirytusem!). No a jeżeli jesteście już dojrzałe to radzę iść do dermatologa, może przepisać antybiotyk w kremie albo płynie i poleci dalszą kurację. Mnie ostatnio jak coś wyskoczy ( a jestem już dużą dziewczynką hihi) to pomaga mi świetnie maść propolisowa. Taka maść jest właściwie dobra na wiele schorzeń skórnych, bo działa antybakteryjnie i łagodząco.