Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia222

podaję dziecku mleko modyfikowane i ....

Polecane posty

Gość kasia222

podaję synowi mleko modyfikowane, wypije cała butelkę tzn 180 ml i za niecałe 3 godz znowu domaga się picia, a z opisu na opakowaniu wynika,że powinien wytrzymać ok 5 godz.... może któraś z was miała to samo z maluszkiem???

Gość to ja wasza pchła
ile ma wytrzymac 5 godzin????? kobieto czys ty zgłupiała do konca????????? ile to dziecko ma??? i co to za mleko co na opakowaniu takie brewerie ma napisane????????/

Gość maaajjjaaa
a ile maluch ma m-cy mialam ten sam problem, dane na opakowaniu sa taka wskazowka, moj maly jadl tak niecala butelke wiecej niz podawala tabelka, zaczelam podawac mleczko dla glodomorow i pomoglo, dluzej byl najedzony, dawlam tez pol miarki mniej proszku, bo bardzo dobrze przybieral na wadze poza tym dawalam cherbatke, niewiele to pomagalo, ale zawsze cos

Gość to ja wasza pchła
no ale nie uwierze ze na opakowaniu mleka jest wskazowka zeby karmic dziecko co 5 godzin!!!!!!!!

Dziecko je średnio co 3 godzinki, między tym dopajaj wodą ewentualnie herbatką dla niemowląt. Mój po obiadku je po ok 4 -rech godzinach ale na obiad zjada zupkę z mięsem i deserek owocowy wiec ma prawo ;) pierwsze słysze żeby niemowle przez 5h nie jadło .

Mleczko dla dzieci bardzo głodnych jest bardzo kaloryczne, a moim zdaniem lepiej dać czesciej zwykłe niż to wysokotłuszczowe. Mleka modyfikowanego nie wolno zagęścić przez podanie więcej miarek niż wskazuje opakowanie ani też odwrotnie, z reguły należy podawać 1 miarkę na 30 ml. Zagęścić mleko możesz kleikiem kukurydzianym (rozwalnia kupkę) lub ryżowym (działa odwrotnie) ewentualnie kaszką ale to wszytko dopiero po 4 miesiącu życia. Jeśli maluch dobrze przybiera na wadze to tylko się cieszyć :)

no ale kurde ile to dziecko ma miesiecy bo to jest wazne!! a autorka sobie poszla:-o

Gość giuguigigi
Odpowiem za autorkę bo takie same wskazania mam na mleku. To zalecenia np z Nan Active. Ale ja sie ich nie trzymam bo moja córcia życzy sobei więcej i częściej. Choć pediatra staszyła że jej żołądek rozepcham i w sumie też nie wiem czy dobrze robię...

Gość gdzie autorka