Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pekinska pekinka

NOWOŚĆ Znacie tę metodę depilacji???

Polecane posty

Gość wooosk
Ja nie radzę przesadnie eksperymentować... Ostatnio zdecydowałam się na depilację woskiem u kosmetyczki, byłam już 2 razy, jestem zadowolona. Najtańsze to nie jest, ale robi to szybko, nie mam podrażnień, poza tym ma mocne i ciemne owłosienie, więc mam nadzieje, że w ten sposób je osłabie.

Gość wooosk
Też jakiś czas używałam depilatora niby efekt na dłużej, ale miałam rany na łydkach, więc jaki jest tego sens skoro i tak głupio się pokazać latem z takimi łydkami w ranach....Depilator jest dobry, jak ma się niewrażliwą skórę.

Gość albo pocieranie ta
wkladka powoduje dretwienie skory ze nie czuc jak wyrywasz wlosek z cebulka albo to zwykla sciema :)

Gość pekinska pekinka
z racji ze jestem studentka(a studenci wiadomo ze biedni:D) to raczej kosmetyczka odpada. Wlasnie myslalam ze depilator to bedzie strzal w dziesiatke, ale depilowalam nogi ze 2 godziny a i tak nie byly gladkie i strasznie nieregularnie odrastaja :/ po za tym wlasnie czerwone nogi od podraznien i wygladaly jak poligon.. masakra narazie jestem na klasycznej metodzie- zwykla maszynka... ale zastanawiam sie nad czyms innym. Pozdrawiam

Gość wooosk
To chociaż na lato radzę zaoszczędzić i pójść do kosmetyczki na wosk ;). Maszynka to masakra, no chyba że ma się słabe owłosienie, to wtedy wystarczy, no i szyba metoda.

Gość wooosk
Poza tym ja też jestem średnio sprawna manualnie, więc wiadomo robiłam to niedokładnie, no a już o dokładnym wydepilowaniu bikini, to już nie ma mowy. Jak jesteś sprawna manualnie, to może sama się w wosk zabaw.

Gość pekinska pekinka
a ile taka przyjemnosc kosztuje? I jak szybko wlosy odrastaja?

Gość wooosk
Ja płacę 100 zł za całe nogi plus bikini klasyczne, no i ja mieszkam w Warszawie, więc tanio nie jest. Same nogi kosztują coś ok. 80 zł, wszystko trwa ok.pół godziny. Oczywiście nie jest, to metoda cud, zostają pojedyncze włoski i w moim przypadku, to nie jest aż 4 tygodnie bez włosów, no ale dopiero byłam 2 razy, więc jeszcze nie zdążyły się osłabić. No u chce się przejść też do innej kosmetyczki żeby porównać, bo kosmetyczka kosmetyczce nie równa, czasem cena ta sama, a jakość usług diametralnie różna.

Gość wooosk
No ale dużym plusem jest to, że na nogach nie mam podrażnień. Po pierwszej depilacji woskiem miałam tylko małe podrażnienie przy bikini, które zeszło po 3 dniach, a teraz to miałam tylko minimalne, które zeszło przez noc! więc jest to metoda dla mnie, bo mam naprawdę bardzo wrażliwą skórę.

Gość wooosk
Mi zaczęły odrastać po około 2 tygodniach, no a podobno do ok. 3 powinien być spokój. No i nie wiem, czy to jest po prostu normalne, bo mam mocne owłosienie i później będą później odrastać, czy kosmetyczka nie była zbyt dokłada i sporo włosów nie wyrwała z cebulkami...

Gość pekinska pekinka
Dzuiekuje za rade :) jak sie dorobieto pewnie sie przezrzuce na ten sposob :D Pozdrawiam:)

Gość wooosk
Proszę bardzo :). Ja już miałam serdecznie dość golenia ciągle nóg...