Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

SYLWIA1992

finanse i rachunkowosc a zarzadzanie

Polecane posty

czy sie roznia kierunki wymienione w temacie?? wybieram kierunek studiów i mam dylemat

Gość L.
Zarządznie to kierunek raczej ogólny, trochę zarządzania, rachunkowości, statystyki. Wszystko i nic. A FiR konkretnie skierowane jest na rachunkowość. Ja bym sie nie zastanawiała. Licencjat robiłam z Zarządzania i nic mi to nie dało, a magistra z rachunkowości i od razu podwyżka w pracy.

Gość L.
No i jeszcze jedno zarządzanie jest bardziej nauką teoretyczną, a RiF praktyczna dużo zadań.

Gość opaksP
ja mogę - jestem na rachunkowości i tak- była matma, statystyka ale taka mocno rozbudowana (nieźle na niej u nas kosili), ekonometria, podstawy ekonomii, full różnego rodzaju finansów i takie tam, matma finansowa, oczywiście rachunkowość, prawo podatkowe, prawo cywilne, makroekonomia i mikroekonomia (to wszystko w sumie praktyczne zadania i takie tam - samo liczenie) no i jeszcez pare przedmiotów teoretycznych - to tak w skrócie

w ogole jak ktos byl na tych kierunkach niech napisze mi swoje przezycia, czy bylo warto studiowac ten kierunek, czt bylo ciezko

Gość ja studiuje fir i sobie
chwalę , no ale mnie interesuje księgowość, podatki etc. Wybierz to co Cię naprawdę interesuje, a najlepiej na tym wyjdziesz. Co do przedmiotów-koleżanka wcześniej wymieniła

Gość ja studiuje fir i sobie
no więc fir

a czy poradze sobie na matmie skoro w liceum na rozrzezzeniue matematyka geografia mam 4??

Oceny najczęściej nie są adekwatne do poziomu wiedzy, więc na to pytanie raczej nikt Ci nie odpowie :P

Gość awawaw
nie polecam fir