Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna.murka

nadmierne owłosienie

Polecane posty

Gość smutna.murka

cześć, mam 16 lat i od kiedy zaczęłam dojrzewać, moje owłosienie zrobiło się bardzo mocne i gęste. problem jest głównie z nogami, ale mam też włosy na brzuchu. robiłam badanie na hormony, w tym wieku wszystko się ciągle zmienia, ale wygląda na to, że są w miarę w normie. zastanawiam się co z tym zrobić. muszę golić nogi codziennie, jest to bardzo męczące. jestem jeszcze bardzo młoda, ale może powinnam depilować się woskiem? czy powinnam najpierw iść do dermatologa czy od razu do kosmetyczki? możecie mi kogoś polecić? jestem z Warszawy.

Gość erka187
No na pewno wosk jest skuteczniejszy niż taka zwykła golarka. Jeśli się tak męczysz to koniecznie spróbuj czegoś innego.

Gość wooosk
Spokojnie :). Wosk to może być rozwiązanie i wieku tu nie ma nic do rzeczy. Przeczytaj sobie o przeciwwskazaniach, trochę ich jest, ale jeśli nie cierpisz na nic, co tam jest napisane, to spokojnie możesz od razu iść do kosmetyczki. Poza tym jeśli zabieg jest dobrze zrobiony i dobrej jakości woskiem, to podrażnienia są minimalne nawet jak masz wrażliwą skórę.

Gość wooosk
Nie chce robić tu kryptogramy, ale jest masa kosmetyczek, poczytaj na necie ewentualnie...

Gość wooosk
miało być kryptoreklamy. Spokojnie znajdziesz dobrą kosmetyczkę w Warszawie ;)

Gość też mam problemy z włosami
:( am 16 lat i niby hormony w normie, a owlosienie nóg jest straszne. Musiałabym się codziennie golić, a niestety u mnie każde golenie końćzy się dużą ilością krwi :/ Dlatego ciągle nosze długie spodnie, bo wstyd mi :O

Gość wooosk
No to spróbujcie woskiem w kosmetyczki, polecam.

Gość Lauretta1674
też chciałam napisać o laserze. pozbywasz się problemu i to na całe życie. fakt, że troszkę trzeba zainwestować, ale może udałoby Ci się przekonać rodziców, bo skoro jest to dla Ciebie taki problem, warto byłoby sobie jakoś z nim poradzić zanim Cię całkiem sfrustruje. miejsc z laserem jest sporo, ja osobiście polecam Cece spa na Świętokrzyskiej, bo tam mają bardzo silny, który, ze tak powiem, szybko załatwia sprawę. jestem po takim zabiegu i naprawdę jest to niesamowity komfort.

Gość wooosk
lauretta---> a ile zabiegów miałaś wykonywanych i na jakie części ciała?

Gość Lauretta1674
hej, przepraszam, wracam do wątku - nie miałam netu w weekend :( jestem po w sumie 3 zbaiegach na łydki i teraz nie muszę ich golić i bardzo ale to bardzo mnie to cieszy :)

Gość mam podobnie...
moze rzeczywiscie ten laser... zawsze sie jakos balam, ale z drugiej strony ile moza sie meczyc..

Gość ggggatta
tez mi problem. wszyscy gola nogi codziennie. kup sobie dobra maszynkę i naucz sie jak to robić. brzytwa dziadka sie golisz, że wszędzie sika krwią?