Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak sie zastanawiammmm

Czy taki domowy kebab jest tak samo tuczacy jak ten w restauracjach

Polecane posty

Wiecie z ta nowa przyprawa do kebaba co jest....jak myslicie??mieso z kurczaka,do tego bulka albo tortilla no i jakies warzywa

Pewnie, że nie. Jeśli tylko upieczesz mięsko i sama zrobisz sos czosnkowy (z jogurtem greckim najlepiej) to będzie dość mało kaloryczny. Poza tym jest zdrowszy bo sama wiesz co jesz.

Gość ...........oj............
trudno utyć po jednej bułce:P Moim zdaniem będzie pewnie tak samo kaloryczne ale przynajmniej będziesz wiedziała co jesz

Na pewno nie bedzie tak samo kaloryczne jesli zrobisz sama sosy z jogurtem zamiast majonezem i zamiast bulki, uzyj brazowego chlebka pita.

a pewnie to ze miesko bedzie smazone to tezz jest niezbyt zadowalajacy fakt??

Jeśli usmażysz je na niewielkiej ilości oliwy z oliwek to nie będzie zbyt kaloryczne.

Gość ...........oj............
tak się zastanawiam: masz nadwagę? jesteś na diecie? wnioskuję że rzadko jesz takie rzeczy więc bez obaw, od jednej buły z mięchem i surówką nie przytyjesz:O

no nadwaga moze nie ale chce zrzucic troche kg...a czesto wlasnie jadlam na miescie...jakos raz w tygodniu

zalezy jakie mieso- bo jezeli wrzucisz na patelnie gulaszowe to raczej bedzie tluste, ale kurczak? przeciez to jedno z najzdrowszych mies na ziemi :D ulzyj sobie, bo widac jak cie kusi. przeciez nie utyjesz od nawet kilku :P zawsze mozesz isc po takim posilku na spacer :)

dobry pomysl:)pojjde sobie na spacerek po tym,troszke cieplej sie zrobilo to mozna skorzystac:)

ja wogóle nie wiem jaki jest sens kupowania takiej drogiej przyprawy,to szczyt lenistwa robić sos czosnkowy z proszku :o przecież można wykorzystać najzwyklejszą do gyrosa a sosik zrobić samemu,na bank będzie smaczniejszy i bardziej aromatyczny(ale tylko czosnek wyciskany przez praskę) Najbardziej tucząscy jest sos gdy zrobisz go z majonezu i śmietany,najmniej kaloryczny będzie ten z przewagą jogurtu naturalnego i odrobiną majonezu

Gość pytajnikos
co to jest jogurt grecki?

Gość pytajnikos
co to jest jogurt grecki?

no i problem rozwiazany :) tylko pamietaj, ze jak przyjdzie ci ochota na frytki z oleju to bedziesz musiala spacerowac w podskokach :D to taki zarcik :D czasami czlowiek musi- inaczej sie udusi :) smacznego

Gość pytajnikos
w jakich sklepach mozna dostac ten knorr kebab? w zabkach, piotrach i pawlach a nawet w realu nie spotkalam dzieki za odp o jogurcie greckim

w carrefourze jest ta przyprawa

jest w i carrefourze i realu,tylko po co wydawać na nią 2 zł :o samemu robi się sos i wystarczy zwykła przyprawa do gyrosa :)

Gość tak sie zastanawiammmmm
zwykla przyprawa do gyrosa nie smakuje tak samo;)

kazdy lubi co innego, ja tez bym wolala juz kupic ta przyprawe do kebabu jakbym chciala zjesc kebab :) ja na przyklad mam manie, ze nie tykam niczego typu "light". wole zaspokoic sie normalnym jedzeniem lub piciem co jakis czas niz spozywac te swinstwa, ktore w ogole mi nie smakuja. bez urazy oczywiscie :)