Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

taka co nie lubi zmywac

uslugi stomatologiczne w uk po ciazy

Polecane posty

czy ktoras z was korzystala z darmowej opieki po ciazy? musze isc do dentysty, ale nie wiem czy nie lepiej isc prywatnie...czy jest tak tragicznie z obsluga jak w polsce na kase chorych?

Gość edrftgyhujik
a co ma do tego,ze jestes "po ciąży"?W ciąży niektóre usługi masz nieodpłatnie a teraz to płacisz prv jak kazdy inny.

Gość jakakakkakakakaka
nie wiem na 100% bo sie tym nie interesowalam ale cos mi sie chyba obilo o uszy ze w czasie ciazy masz dentyste za darmo i rok po urodzeniu dziecka... ale glowy nie dam sobie uciac

Gość anna maria...
Tak, rok po ciazy jest za darmo - mowa tu o karcie maternity expemption - GP musi podpisac forme i wyslac i 2 tygodnie pozniej przychodzi do domu. Kolezanka po ciazy korzystala z darmowego dentysty i byla w miare zadowolona.

edrftgyhujik wlasnie to ma do rzeczy, ze jeszcze nie minal rok od mojego porodu i mam prawo do darmowej opieki stomatologicznej z tego tytulu. chcialam sie tylko dowiedziec czy w uk leczenie darmowe jest tak beznadziejne jak w polsce :O chodzi mi o opinie osob, ktore z niej skorzystaly lub maja pojecie na ten temat :)

Gość anna maria...
Tylko karte sie zalatwia przez GP (ja jestem w ciazy i juz ja mam), ale wizyte bezposrednio przez dentyste. Nie wiem tylko, czy jak nie masz tej karty to nie musisz jej wczesniej zrobic zanim sie wybierzesz do stomatologa... Na te karte tez recepty na leki sa bezplatne zdaje sie.

Gość anna maria...
Chyba jakas inna masz, ja z mojej jeszcze nie korzystalam. Najlepiej zadzwon do dentysty i zapytaj, czy na podsatwie tej karty przysluguje Ci darmowa wizyta albo GP sie zapytaj.

witam własnie dzisiaj byłam u dentysty na nhs,tzn korzystałam z karty którą się dostaje w ciąży i ważna jest jeszcze rok po urodzeniu dziecka.Upoważnia ona do darmowych recept i darmowego dentysty.Na karcie jest data ważności ta karta to maternity ex,a tą co Ty masz to też są darmowe recepty,dojazdy do lekarza,szpitali,darmowy dentysta-tą kartę dostałaś z tytułu dodatków WTC I CTC. A kartę tą maternity -dostałam pocztą w czasie ciąży.Moja położna o nia wysyłała -ja chyba się podpisywałam.