Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

OlciaCK

1000g w 30 tygodniu ciazy

Polecane posty

dziewczyny wlasnie leze w szpitalu i strasznie sie martwie wyslali mnie z podejrzeniem ze moje malenstwo ma hipotrofie, czy jezeli dziecko wazy o 300g za malo bo moje wlasnie tyle powinno wazyc ok 1300 to jest bardzo zle? Nic mi nie mowia, leze i robia mi badania. Strasznie sie martwie.

Gość dokładność badania
dokładność badań wykonanych aparatem USG wynosi plus minus 70dag. Tak mi mówiono przynajmniej podczas mojej ciąży i w szpitalu. Może raczej najpierw konsultacje z innym ginekologiem, z może nieco lepszym sprzętem?

Gość dokładność badania
Acha, mówiono mi na podstawie badań i pomiarów USG, że synek będzie ważył ok4,5kg a ważył 4050g:)

ja mialam usg robione najpierw w gabinecie, a dzisiaj w szpitalu bo siedze tu juz od 2 dni i na tym usg wyszlo to samo, dziecko wyglada na 26 tydzien, a jestem w 30 tygodniu, strasznie sie martwie, na dodatek naczytalam sie ze dzieci z hipotrofia moga byc opoznione psychicznie i fizycznie, jestem zalamana....

Moze ktos jeszcze tak mial? Czy waga o 300g za malo w 30 tygodniu to az taka duza roznica?

Gość bgttyy
Jeśli to jest taka duża różnica to ile wazył w 30 tyg. mój synek skloro w 38 tyg (poród) miał 2500g?....Tez powinnam leżec w szpitalu? Zwłaszcza, że moje łożysko nie spełniało swojej roli od połowy ciąży....a przy porodzie było czarne i rozpadło się na kilka czesci (lekarz miał do mnie pretensje, że paliłam w ciaży..a ja jestem osoba niepalącą)...to było 10 lat temu, a dzisiejsi lekarze robią z igły widły..

Mam nadzieje, najgorsze jest to ze naczytalam sie ze taki dzieci rodza sie z roznymi wadami i teraz siedze i sie martwie.....

Gość kuki123
moja córka ważyła2350 w 40 tyg ciąży i jest dziś zdrową matką mojego wnuka głowa do góry:)

Gość przyszła mama:)
Hej. Nie martw się na zapas. Ja myślę, że lekarze mogą troszeczkę przesadzać. Ty się najesz strachu a okaże się że wszystko jest dobrze. Pozdrawiam i powodzenia

Gość pies-ogrodnika
spokojnie, widocznie dzidzius drobny bedzie :) fakt, 1kg w 30tc to malo, ale przeciez jest jeszcze pozostale 10 tyg aby dzidzia przybrala na wadze :) moja corka cala ciaze miala za niska wage, a 'przytyla' wlasnie w ostatnich tygodniach i urodzila sie 3250 :)