Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Taka sobie niska

WZROST!

Polecane posty

Gość Taka sobie niska

Pytanie do dziewczyn: Czy któraś z Was urosła jeszcze po 18 roku życia? Ja mam obecnie 19 lat, od osiemnastki urosłam jakiś 1 cm ale dalej mam tylko 160 cm :/ Chciałabym mieć chociaż 2-3 cm więcej :(

Gość Bogumiła
To może spróbuj hormonu wzrostu.

Gość Taka sobie niska
Hormon wzrostu podaje się osobom nieletnim z karłowatością, a mój wzrost jest w normie. Po prostu jestem ciekawa, czy mogę jeszcze urosnąć w naturalny sposób. Moja mama ma ok. 157-8, tata 182-3. Konfabulantka, a Ty ile masz wzrostu? :)

Gość lkdndd
ja mam 156cm ;) wiec mogło być u Ciebie gorzej;) ja mam nadzieje ze dociągnę do 160 ;)i to bedzie akurat jak dla mnie;)

Gość taka sobie niska
lkdndd, a ile masz lat?

Gość xcdzsc
ja urosłam po 20 jakis 1cm chyba

Gość cyganeczka zosia 19
ja mam 168, a chcialabym 170 mam 19lat

Gość Taka sobie niska
Cyganeczka, właśnie masz fajny wzrost. Ja osobiście nie chciałabym mieć nigdy 170 i więcej (chociaż wysokie dziewczyny też są bardzo ładne). Chciałabym urosnąć 4-7 cm, ale wiem, że to już niemożliwe, więc się zastanawiam czy dobiję chociaż do 163 :(

Gość barchanowe gacie
jest szansa,że dobijesz:) ja rosłam do ok.18 roku życia,póżniej się zatrzymałam, a w wieku 21 lat zaczęlam znowu rosnąć-przez ponad rok przybyło mi 3cm:) (nieżle się zdziwiłam,jak rękawki bluzek zrobiły się "jakieś krótsze") :) więc chociaż teoretycznie nie powinnam już rosnąć-jak widać wszystko możliwe.

Gość Taka sobie niska
Oooo:) A robiłaś w tym czasie coś specjalnego? Jakieś ćwiczenia rozciągające, zwisy na drążku, piłaś tran? Czy to tak samo z siebie przyszło? Chciałabym, żeby ze mną było podobnie. Ale podobno jeśli się ma małe stopy to znaczy że się będzie niskim, a ja noszę rozmiar 35 :(

Gość Moja koleżanka
w wieku 18 lat miała 172, rok później 174.

mam 20lat i nie rosnę od 3 klasy podstawówki. mam 152 cm i dobrze mi z tym. a to wszystko dlatego, że baaardzo wcześnie zaczęłam dojrzewać:O chyba w ksiedze guinesa ppowinnam być.:O

Gość ta niedobra pupa
Ja mam też taki wzrost jak kciukiem. Ale mi z tym strasznie źle. Znalazłam jakieś ćwiczenia na takiej angielskiej stronie, co podobno można urosnąć ok. 1-2 cale...

nie ma takich ćwiczeń i nie przejmuj się, wzrostu możesz sobie dodac ile chcesz obcasami i nie masz problemu z doborem butów(ja mam 35/36) pzdr🖐️

Gość Taka sobie niska
Tylko czy z tymi ćwiczeniami nie jest tak, że jak się przestanie je wykonywać to wraca się do poprzedniego wzrostu? Bo ponoć np. w jodze można urosnąć 1-2cm, ale jak się przestaje ćwiczyć to ciało wraca do początkowego stanu.

Gość między 18 a 21 rż
urosłam 2 cm, potem już przestałam całkowicie rosnąć

Gość barchanowe gacie
e no mnie to się jednak wydaje,że coś takiego jak "ćwiczenia na wzrost" to nie istnieje,i nawet jeśli po superrozciągających wygibasach przybędzie nam 1-2 cm to jest to tylko chwilowy skutek uboczny:) Ważne jest,żeby się zdrowo odżywiać,uprawiać jakiś sport (najlepiej taki,który sprawia nam najwięcej radochy:) ) no i najważniejsze- wysypiać się,bo hormon wzrostu uwalnia się w trakcie snu. Ale niestety naszych genów nie damy rady przechytrzyć...

Gość Taka sobie niska
No ja właśnie staram się dużo spać, ale nic to nie daje :( A ćwiczenia chyba nawet jeśli pomagają urosnąć, to potem kiedy się ich zaprzestanie, człowiek znowu "kurczy" się do wyjściowej formy :( Co do genów to mimo wszystko chyba powinnam być wyższa, bo mój tata jest dość wysoki. No ale wyszło jak wyszło :(

Gość ta niedobra pupa
e no mnie to się jednak wydaje,że coś takiego jak "ćwiczenia na wzrost" to nie istnieje,i nawet jeśli po superrozciągających wygibasach przybędzie nam 1-2 cm to jest to tylko chwilowy skutek uboczny To co się źle wydaje. Poczytaj na tej ang. stronie. To nowa metoda, która wykorzystuje odkryte niedawno mikrostruktury w kościach. Przy wykorzystaniu tych mikrostruktur wygłużają też nogi w Japonii w klinice Kodzimy - tylko oni mają jeszcze inne techniki - jakieś masaże... Piszą o tym na topiku "wydłużanie nóg" w chirurgii plastycznej. Tyle że owe "ćwiczenia" są nieco ryzykowne - jeśli chodzi o kolana. Na ang. stronach są całe fora temu poświęcone... Nie ma to nic wspólnego ze zwykłym rozciąganiem, jak np. za pomocą jogi...

Gość Taka sobie niska
Czytałam ten artykuł, bardzo ciekawy i dziękuję :) Tylko przyznam, że to wszystko brzmi tam trochę strasznie, zwłaszcza jak ktoś tak jak ja często cierpi na bóle kolan, a tu jeszcze zakłada się na nogi ciężarki. Chyba przed rozpoczęciem takiej metody warto by skonsultować się z ortopedą, żeby nie wyrządzić krzywdy kolanom.

Gość ta niedobra pupa
No przyznam że tego nie próbowałam jeszcze i tez mam obawy co do kolan, zwłaszcza lewego, które kiedy mam jakiś czas nogę zwisającą swobodnie, mnie boli :( Czytałam na jednej z tych stron, że lekarze to raczej będą odradzać tę metodę, jako niebezpieczną. Chociaz myślę, że spróbuję i tak - w końcu sportowcy jeszcze bardziej przeciążają kolana i stawy.

Gość Taka sobie niska
A ile masz wzrostu i ile byś chciała urosnąć? Mnie przeraża zwłaszcza to, że z tymi ciężarkami trzeba wytrzymać aż 1-2 godziny. I jeszcze ten tekst później, że można je zdjąć wcześniej, jeśli ból będzie nie do zniesienia. Brrrr....

Gość takasobiemala
ja właśnie wyczytałam że po ćwiczeniach rozciągających(np.zwis na drążku) też można urosnąć; jestem dorosła i mam lekką skoliozę więc jest to dla mnie jakaś szansa na chociaż 1 cm.Więc od dziś zaczynam ćwiczenia no i zobaczymy mam 162

Gość ta niedobra pupa
Ja mam dokładnie 152,5 cm czyli 5 angielskich stóp. Ucieszyłyby mnie nawet 3 cm...Zastanawiam się tylko skąd wziąć tak duże ciężarki bo tam było chyba 10 kg na jedną nogę?

Gość Taka sobie niska
Ja mam 160 i też ucieszyłabym się z 3 cm, chociaż moim marzeniem jest mieć 165-167. Nigdy nie chciałam mieć więcej niż 170. Ciężarki mają mieć 10 funtów czyli około 4,5 kg. A takie ciężarki można zrobić samemu jako worki zapinane na rzep (takie chyba zresztą były pokazane na zdjęciu). Czyli podsumowując, czy wszystko dobrze zrozumiałam z tego artykułu (czytałam bez translatora, a mój angielski jest średniawy): 1. Najpierw przez ok 15 minut intensywnie ćwiczymy nogi - jakieś podskoki itp. 2. Potem nakładamy na nogi te ciężarki i siadamy na łóżku tak żeby stopy nie dotykały podłogi. 3. Wytrzymujemy tak godzinę do dwóch, Później zdejmujemy ciężarki i od razu kładziemy się spać (absolutnie nie wolno po zdjęciu ciężarków wstawać) i śpimy 8 godzin. No i powtarzamy to przez jakieś 4 miesiące, jeśli mnie pamięć nie myli.

Gość ja urosłam
pod koniec LO.Mama 155,ojciec 185.Podobno zawsze bylam niska.Po studiach okazalo się,ze jestem wyzsza niz większosc kolezanek,ktore przerastaly mnie w szkole,teraz 170 cm,nie bardzo duzo,ale mi wystarcza,prawdę mowiąc wolalabym byc niższa:D Moja siostra 164 cm