Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cudo wazelinka 123

zbawienna moc wazeliny

Polecane posty

Gość cudo wazelinka 123

mam 40 lat i odstawiłam kremy do stóp, balsamy do ciała, nawilżacze do ust, kremy do rąk i stosuję tylko wazelinę rewelacja, polecam wszystkim alergikom, atopowcom, wszystkim z suchą i umęczoną skórą

Gość ghjkl
O to tez spróbuje,w sumie wazeline kupilam ale z myslą o butach.Tez mam problem z alergia i b suchą skórą.O wysuszonych dloniach nie wspomnę.Dzieki za rade

Gość cudo wazelinka 123
tak tak ja buty też nią smaruję

Gość barchanowe gacie
widać,że ciemnota w narodzie się szerzy:( wazelina jest obcym,nienaturalnym dla skóry węglowodorem nasyconym,a owa 'miękkość' skóry,którą można zauważyć na początku jej stosowania wynika z jej właściwości okluzyjnych! Tak samo zresztą działa parafina.Obydwie substancje 'obklejają' skórę bardzo słabo przepuszczalną warstwą,zaburzając jej naturalne funkcje.W dodatku mają tendencję do nawarstwiania się na powierzchni skóry,jak pasta do podłogi:( Radzę więc dobrze,aby poszukać innego (może mniej doraźnego,ale bezpieczniejszego) sposobu na poradzenie sobie z przesuszoną skórą.

Gość do barchanowe gacie
Hmmm,dobrze wiedzieć,ze wazelina nie jest jednak tak rewelacyjna.A co polecasz w takim razie na bardzo wysuszone i spierzchnięte,pękajęce usta? Znasz może jakieś dobre pomadki ochronne itp.?

Gość barchanowe gacie
w aptekach jest taki balsam do ust Tisane,dobra jest też pomadka z olejkiem z wiesiołka (też w aptekach). Bardzo dobrze działa delikatny (ok. 3 min) masaż ust szczoteczką do zębów dla dzieci-musi być miękka-a potem posmarowanie ust grubą warstwą miodu na ok. 15 min.' Peeling' szczoteczką można robić raz na kilka dni,w zależnosci od potrzeb,a miód można nakładać nawet kilka razy dziennie:) tylko nie można go zlizywać:) lepiej nadmiar zmyć po prostu wodą.

Gość hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Tisane i pomadke z wiesiołka to se w dupe wsadź,Ile ja już opakowań tego gowna zuzylam.Efekt żaden,chyba lepszy byl po zwyklym kremie Nivea

Gość do barchanowe gacie
"Widać,że ciemnota w narodzie się szerzy wazelina jest obcym,nienaturalnym dla skóry węglowodorem nasyconym"... - wypowiedź zdawałoby się człowieka wykształconego, który wszedł na forum aby szerzyć wiedzę i oświatę. "To się kretynie smaruj kremem Nivea i nie zawracaj ludziom głowy jak dla mnie,to możesz stosować nawet urynoterapię na swoje spierzchnięte obleśne usta" - cóż, wszystko jasne "barchanowe gacie" doskonały nick wybrał ten kulturalny i wykształcony błazen, nieprawdaż?

Gość ghjkl
BARCHANOWE GACIE,to dopiero musi byc prymityw i tępak,takie tłumoki to nie powinny sie w ogóle nie wypowiadać .

Gość cudowna wazelinka
jest szczególnie dobra do stosunków analnych. POLECAM !

Gość ggggggggggggg5
do ust carmex albo chapstick do stóp gewohl med. zamiast zwykłej wazeliny polecam maśc witaminową( 2 zł w aptece)

Gość zonia30
ja też używam wazeliny- ostatnio odkryłam wazeliny smakowe do ust Flosleku - kupiłam sobie czekoladową i waniliową :D mniam

Gość ahaaaaaaaada
http://www.jaworek.net/kosmetyki/czarne_owce.php "Dla organizmu ludzkiego parafina to chemiczne śmieci, które tylko szkodzą. Parafina tworzy na skórze nieprzepuszczalną dla gazów (również dla tlenu i powietrza) i wody warstwę. Skóra pod tą warstwą czuje się miękkka i gładka. Ale co tak naprawdę dzieje się pod tą warstwą? Oddychanie skóry jest zablokowane, chłodzenie powierzchni skóry przez wydzielanie potu jest uniemożliwione. Skóra jest rozgrzana i wydziela coraz więcej potu. Wszystkie wydzieliny skóry zostają pod warstwą parafiny. skóra puchnie i dusi się, niektórzy mówią, że znikają zmarszczki ;-). Warstwa parafinowa jest trudna do zmycia, takie normalne mycie zmywa ją tylko częściowo. Wówczas powstają dziury w warstwie i cała wilgotność skóry ulatnia się. Pozostaje sucha odwodniona tkanka. Stosowanie kremu z parafiną przez dłuższy czas powoduje przesuszenie i szybsze starzenie się skóry, ale zobaczyć można to dopiero po zaprzestaniu używania kosmetyków z parafiną i dokładnym zmyciu warstwy parafiny. Przedtem "uduszona" skóra jest wciąż napięta i spuchnięta. Parafina jest komedogenna. Warstwa parafinowa skutecznie zapycha pory, sebum nie może się wydostać i tworzą się zaskórniki i pryszcze."

Gość taka ta czarna
Ale gadacie od rzeczy.Wazelinka jest super.Od lat kupuje tą z Ziaji.Nie ma nic lepszego do ust i żaden błyszczyk nie potrzebny bo usta ładnie się swiecą

Wazelina nie wchłania sie przez skóre przez co nie podraznia jej,ma szerokie zastosowanie w masciach leczniczych!Zatkane pory?!Stosuje się ją głownie na pięty i łokcie a w tych miejscach nie musisz się martwić o zatkane pory!

Gość ......................********

Gość ahaaaaaaaada
evonne, w na łokci i pięty to ja stosuję kremy z mocznikiem, który jest naturalnym składnikiem nawilżającym skórę, a nie sztuczną "foliową" warstwą jak wazelina. Owszem, wazelinę też kiedyś stosowałam i dziękuję chwili, w której dowiedziałam sie, że są lepsze rzeczy Teraz używam np. Hasceralu z 10-krotnie lepszym efektem.

Gość wsws
Wazelina jest najlepsza do stosunków analnych. Polecam.

Gość etruska
Witam. ja od zawsze kiedy pamiętam miałam spierzchnięte usta. Stosowałam mnóstwo pomadek Nivea, Tisane również i zbytnio nie pomagały, chyba ze bym sie nimi smarowała co 10 minut. Ale ostatnio w aptece kupiłam bardzo dobrą pomadkę ochronną " OEPAROL PL" kosztowała około 3 zł i naprawdę po 3 dniach stosowania jest rewelacyjna :)

Gość barchanowe gacie
Do wszystkich zwolenniczek wazeliny: proponuję także dodawać wazelinę do posiłków-to będzie takie " nawilżanie od środka"...

Gość cudo wazelinka 123
a mi pomaga i to się liczy

Gość polecamm krem
PHYSIOGEL , skóre miałam sucha na twarzy jak wióry a po tym kremie wyglada jak nowa

Gość Mariusz-LR
Polecam wszystkim specjalistyczną serie pielęgnacyjną Aloe Vera,pomadka do ust,kremy,maseczki,pilingi do twarzy,szampony,odżywki,balsam do ciała,specjalny koncentrat lub krem z propolisem,wszystkie produkty dla zdrowej skóry,certyfikaty jakości i czystości wydane przez Dermatest i IASC.Dla zainteresowanych dbaniem o siebie z naturalnymi kosmetykami powiem więcej na GG 1262674 lub mariusz0010@poczta.onet.pl

Gość cudo wazelinka 123
tak tak stosowałam różne cudowne kremy i mazidła i było tylko gorzej dawniej ludzie nie mieli tych cudów i ich skóra jakoś sobie radziła

Gość Mariusz-LR
różne to nie znaczy TE,nie można wkładać wszystko do jednego worka,ja polecam bo ich używam,nie zależy mi by ktoś odrazu kupował

Gość wazelinowa 234
Ja też stosuję wazelinkę i jakoś nie zauważyłam jej szkodliwości ,wrecz przeciwnie, Szczególnie polecam na mrozy!

Gość Tipsiareczka69
No tak, być może dla osób z problemami ze skórą jest to faktycznie bardzo dobre rozwiązanie. Ale szczerze powiedziawszy nie wydaje mi się, żeby na mnie smarowanie wazelinom dobrze podziałało. Tym bardziej, że nie znoszę mieć przetłuszczonej skóry.

Gość spróbować warto i spróbowałam
...kupiłam, użyłam i się zadziwiłam.... Moja skóra wcale nie zrobila sie tłusta, jest jakby nawilzona, całkiem miła w dotyku. Wieczorem spróbuje na nożki.

A nie lepsza oliwka po kapieli. I do piet tez sie sprawdza. Ja stosuje raczej zimą i przy okazji jest mi o wiele cielpej :)