Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 cudo wazelinka 123

zbawienna moc wazeliny

Polecane posty

Go艣膰 cudo wazelinka 123

mam 40 lat i odstawi艂am kremy do st贸p, balsamy do cia艂a, nawil偶acze do ust, kremy do r膮k i stosuj臋 tylko wazelin臋 rewelacja, polecam wszystkim alergikom, atopowcom, wszystkim z such膮 i um臋czon膮 sk贸r膮

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ghjkl
O to tez spr贸buje,w sumie wazeline kupilam ale z mysl膮 o butach.Tez mam problem z alergia i b such膮 sk贸r膮.O wysuszonych dloniach nie wspomn臋.Dzieki za rade

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cudo wazelinka 123
tak tak ja buty te偶 ni膮 smaruj臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 barchanowe gacie
wida膰,偶e ciemnota w narodzie si臋 szerzy:( wazelina jest obcym,nienaturalnym dla sk贸ry w臋glowodorem nasyconym,a owa 'mi臋kko艣膰' sk贸ry,kt贸r膮 mo偶na zauwa偶y膰 na pocz膮tku jej stosowania wynika z jej w艂a艣ciwo艣ci okluzyjnych! Tak samo zreszt膮 dzia艂a parafina.Obydwie substancje 'obklejaj膮' sk贸r臋 bardzo s艂abo przepuszczaln膮 warstw膮,zaburzaj膮c jej naturalne funkcje.W dodatku maj膮 tendencj臋 do nawarstwiania si臋 na powierzchni sk贸ry,jak pasta do pod艂ogi:( Radz臋 wi臋c dobrze,aby poszuka膰 innego (mo偶e mniej dora藕nego,ale bezpieczniejszego) sposobu na poradzenie sobie z przesuszon膮 sk贸r膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do barchanowe gacie
Hmmm,dobrze wiedzie膰,ze wazelina nie jest jednak tak rewelacyjna.A co polecasz w takim razie na bardzo wysuszone i spierzchni臋te,p臋kaj臋ce usta? Znasz mo偶e jakie艣 dobre pomadki ochronne itp.?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 barchanowe gacie
w aptekach jest taki balsam do ust Tisane,dobra jest te偶 pomadka z olejkiem z wiesio艂ka (te偶 w aptekach). Bardzo dobrze dzia艂a delikatny (ok. 3 min) masa偶 ust szczoteczk膮 do z臋b贸w dla dzieci-musi by膰 mi臋kka-a potem posmarowanie ust grub膮 warstw膮 miodu na ok. 15 min.' Peeling' szczoteczk膮 mo偶na robi膰 raz na kilka dni,w zale偶nosci od potrzeb,a mi贸d mo偶na nak艂ada膰 nawet kilka razy dziennie:) tylko nie mo偶na go zlizywa膰:) lepiej nadmiar zmy膰 po prostu wod膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Tisane i pomadke z wiesio艂ka to se w dupe wsad藕,Ile ja ju偶 opakowa艅 tego gowna zuzylam.Efekt 偶aden,chyba lepszy byl po zwyklym kremie Nivea

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do barchanowe gacie
"Wida膰,偶e ciemnota w narodzie si臋 szerzy wazelina jest obcym,nienaturalnym dla sk贸ry w臋glowodorem nasyconym"... - wypowied藕 zdawa艂oby si臋 cz艂owieka wykszta艂conego, kt贸ry wszed艂 na forum aby szerzy膰 wiedz臋 i o艣wiat臋. "To si臋 kretynie smaruj kremem Nivea i nie zawracaj ludziom g艂owy jak dla mnie,to mo偶esz stosowa膰 nawet urynoterapi臋 na swoje spierzchni臋te oble艣ne usta" - c贸偶, wszystko jasne "barchanowe gacie" doskona艂y nick wybra艂 ten kulturalny i wykszta艂cony b艂azen, nieprawda偶?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ghjkl
BARCHANOWE GACIE,to dopiero musi byc prymityw i t臋pak,takie t艂umoki to nie powinny sie w og贸le nie wypowiada膰 .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cudowna wazelinka
jest szczeg贸lnie dobra do stosunk贸w analnych. POLECAM !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ggggggggggggg5
do ust carmex albo chapstick do st贸p gewohl med. zamiast zwyk艂ej wazeliny polecam ma艣c witaminow膮( 2 z艂 w aptece)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zonia30
ja te偶 u偶ywam wazeliny- ostatnio odkry艂am wazeliny smakowe do ust Flosleku - kupi艂am sobie czekoladow膮 i waniliow膮 :D mniam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ahaaaaaaaada
http://www.jaworek.net/kosmetyki/czarne_owce.php "Dla organizmu ludzkiego parafina to chemiczne 艣mieci, kt贸re tylko szkodz膮. Parafina tworzy na sk贸rze nieprzepuszczaln膮 dla gaz贸w (r贸wnie偶 dla tlenu i powietrza) i wody warstw臋. Sk贸ra pod t膮 warstw膮 czuje si臋 mi臋kkka i g艂adka. Ale co tak naprawd臋 dzieje si臋 pod t膮 warstw膮? Oddychanie sk贸ry jest zablokowane, ch艂odzenie powierzchni sk贸ry przez wydzielanie potu jest uniemo偶liwione. Sk贸ra jest rozgrzana i wydziela coraz wi臋cej potu. Wszystkie wydzieliny sk贸ry zostaj膮 pod warstw膮 parafiny. sk贸ra puchnie i dusi si臋, niekt贸rzy m贸wi膮, 偶e znikaj膮 zmarszczki ;-). Warstwa parafinowa jest trudna do zmycia, takie normalne mycie zmywa j膮 tylko cz臋艣ciowo. W贸wczas powstaj膮 dziury w warstwie i ca艂a wilgotno艣膰 sk贸ry ulatnia si臋. Pozostaje sucha odwodniona tkanka. Stosowanie kremu z parafin膮 przez d艂u偶szy czas powoduje przesuszenie i szybsze starzenie si臋 sk贸ry, ale zobaczy膰 mo偶na to dopiero po zaprzestaniu u偶ywania kosmetyk贸w z parafin膮 i dok艂adnym zmyciu warstwy parafiny. Przedtem "uduszona" sk贸ra jest wci膮偶 napi臋ta i spuchni臋ta. Parafina jest komedogenna. Warstwa parafinowa skutecznie zapycha pory, sebum nie mo偶e si臋 wydosta膰 i tworz膮 si臋 zask贸rniki i pryszcze."

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 taka ta czarna
Ale gadacie od rzeczy.Wazelinka jest super.Od lat kupuje t膮 z Ziaji.Nie ma nic lepszego do ust i 偶aden b艂yszczyk nie potrzebny bo usta 艂adnie si臋 swiec膮

Udost臋pnij ten post

Wazelina nie wch艂ania sie przez sk贸re przez co nie podraznia jej,ma szerokie zastosowanie w masciach leczniczych!Zatkane pory?!Stosuje si臋 j膮 g艂ownie na pi臋ty i 艂okcie a w tych miejscach nie musisz si臋 martwi膰 o zatkane pory!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ......................********

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ahaaaaaaaada
evonne, w na 艂okci i pi臋ty to ja stosuj臋 kremy z mocznikiem, kt贸ry jest naturalnym sk艂adnikiem nawil偶aj膮cym sk贸r臋, a nie sztuczn膮 "foliow膮" warstw膮 jak wazelina. Owszem, wazelin臋 te偶 kiedy艣 stosowa艂am i dzi臋kuj臋 chwili, w kt贸rej dowiedzia艂am sie, 偶e s膮 lepsze rzeczy Teraz u偶ywam np. Hasceralu z 10-krotnie lepszym efektem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wsws
Wazelina jest najlepsza do stosunk贸w analnych. Polecam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 etruska
Witam. ja od zawsze kiedy pami臋tam mia艂am spierzchni臋te usta. Stosowa艂am mn贸stwo pomadek Nivea, Tisane r贸wnie偶 i zbytnio nie pomaga艂y, chyba ze bym sie nimi smarowa艂a co 10 minut. Ale ostatnio w aptece kupi艂am bardzo dobr膮 pomadk臋 ochronn膮 " OEPAROL PL" kosztowa艂a oko艂o 3 z艂 i naprawd臋 po 3 dniach stosowania jest rewelacyjna :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 barchanowe gacie
Do wszystkich zwolenniczek wazeliny: proponuj臋 tak偶e dodawa膰 wazelin臋 do posi艂k贸w-to b臋dzie takie " nawil偶anie od 艣rodka"...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cudo wazelinka 123
a mi pomaga i to si臋 liczy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 polecamm krem
PHYSIOGEL , sk贸re mia艂am sucha na twarzy jak wi贸ry a po tym kremie wyglada jak nowa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mariusz-LR
Polecam wszystkim specjalistyczn膮 serie piel臋gnacyjn膮 Aloe Vera,pomadka do ust,kremy,maseczki,pilingi do twarzy,szampony,od偶ywki,balsam do cia艂a,specjalny koncentrat lub krem z propolisem,wszystkie produkty dla zdrowej sk贸ry,certyfikaty jako艣ci i czysto艣ci wydane przez Dermatest i IASC.Dla zainteresowanych dbaniem o siebie z naturalnymi kosmetykami powiem wi臋cej na GG 1262674 lub mariusz0010@poczta.onet.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cudo wazelinka 123
tak tak stosowa艂am r贸偶ne cudowne kremy i mazid艂a i by艂o tylko gorzej dawniej ludzie nie mieli tych cud贸w i ich sk贸ra jako艣 sobie radzi艂a

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mariusz-LR
r贸偶ne to nie znaczy TE,nie mo偶na wk艂ada膰 wszystko do jednego worka,ja polecam bo ich u偶ywam,nie zale偶y mi by kto艣 odrazu kupowa艂

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wazelinowa 234
Ja te偶 stosuj臋 wazelink臋 i jako艣 nie zauwa偶y艂am jej szkodliwo艣ci ,wrecz przeciwnie, Szczeg贸lnie polecam na mrozy!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Tipsiareczka69
No tak, by膰 mo偶e dla os贸b z problemami ze sk贸r膮 jest to faktycznie bardzo dobre rozwi膮zanie. Ale szczerze powiedziawszy nie wydaje mi si臋, 偶eby na mnie smarowanie wazelinom dobrze podzia艂a艂o. Tym bardziej, 偶e nie znosz臋 mie膰 przet艂uszczonej sk贸ry.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 spr贸bowa膰 warto i spr贸bowa艂am
...kupi艂am, u偶y艂am i si臋 zadziwi艂am.... Moja sk贸ra wcale nie zrobila sie t艂usta, jest jakby nawilzona, ca艂kiem mi艂a w dotyku. Wieczorem spr贸buje na no偶ki.

Udost臋pnij ten post

A nie lepsza oliwka po kapieli. I do piet tez sie sprawdza. Ja stosuje raczej zim膮 i przy okazji jest mi o wiele cielpej :)

Udost臋pnij ten post