Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buszującawzbożu

Dobrze wychowani mężczyźni - rzadkość?

Polecane posty

Gość buszującawzbożu

Miałam dzisiaj dwa niezbyt przyjemne zdarzenia. Najpierw wchodziłąm do budynku z kolegą, który przy drzwiach wepchnał się przede mnie, a następnie popchnał je tak mocno, że nimi oberwałam. Póżniej jechałam tramwajem z innym zajomym, który zawsze przy wsiadaniu bądź wysiadaniu odpycha mnie, bo jak sam się tłumaczy "musi wsiadać pierwszy, bo boi się że przczasną go drzwi":). Po tych zdarzeniach zaczęłam sie zastaniawiać, gdzie podziali się wszyscy dobrze wychowani panawie? Tacy, którzy zawsze przepuszczą w drzwiach, odsuną krzesło itp. A może ja jestem zbyt wymagająca jak na dzsiejsze czasy??? pozdrawiam

Gość BlueBaby
Ogladali w TV program o rownouprawnieniu i wzieli go bardzo doslownie do serca :D hehhehehehe

Gość
rzadkośc ... zanim na takiego trfilam dluuuugo szukalam hehe a ON :) ... jest bardzo dobrze wychowany i idealny :D

to czekalas az drzwi Cie jeebna ,trzeba bylo sie uchylic ,,kolega,, to nie wszyscy

Jeszcze żyję to chyba nie wygineli tak do końca...

Gość BlueBaby
"Tacy, którzy zawsze przepuszczą w drzwiach, odsuną krzesło itp." Masz wymagania ;p , pojedz sobie gdzies w swiat to zobaczysz ze normalne jest ze kto pierwszy ten lepszy, nie ma odsuwania krzesel, calowania w raczke i uj wie jakiej wazeliny jeszcze :D

Gość Black Eyes
a w USa też całują w ręke? czy to tylko polski zwyczaj:)?

Gość
ja jestem z facetem 4 miesiące i zawsze ale to zawsze otwiera mi drzwi do auta ( nie od wewnątrz jak większosc uzna hehe ) drzwii wejsciowe krzeslo płaszcz wszystko ... nie abym wymagala tego bez przesady ale on jest taki i ... nie powiem bardzo ujmujące :D a ma 25 lat więc nie jakis zabytek hehe

Gość BlueBaby
To o co maja pretensje polki to nie wychowanie tylko zwyczaje :P za takie wychowanie w niemczech serio mozna dostac w ryj :P hhehe "niby z jakiej paki on mnie puszcza, co ja inwalidka jestem?"

Gość
a czy ktos mówi o niemczech ? he ?? zyjemy w polsce więc piszmy o polskich realiach a nie cosmopolici od siedmiu bolesci zyjezdzaja z USA heheh

Gość BlueBaby
Zwyczaje maja to do siebie ze zanikaja albo pojawiaja sie nowe... a pozniej sie slyszy - niewychowany bo nie przepuscil, a moze normalny bo nie sra wazelina na prawo i lewo :P

Gość BlueBaby
Bo co, bo to meskie szowinistyczne swinie ? Widac nikomu to nie przeszkadza ;)

Gość
uwazasz iz jesli ktos kulturalny to wazelina ??? prostackie dosyć ... Pewne zasady kinder sztuby i savoir vivre nigdy nie ulegna przedawnieniu ... ba ! większośc owych zasad zawsze będzie aktualna dla ludzi dobrze wychowanych

Gość BlueBaby
Nie podoba sie w polsce to do niemiec na miesiac, szybko wrocisz z podkulonym ogonkiem do chama i prostaka polaczka hehehhehehehe

Gość BlueBaby
Co ma kultura do nadskakiwania ? Idzie facet a pare metrow za nim babka i co , ma ja przepuscic w drzwiach i jeszcze drzwi przytrzymac , taaaa dama kameliowa :P

Gość modra po szkodzie
przepraszam ale po co ci kulturalny facet? zeby był szarmancki dla kolezank? jeszcze sie im spodoba :D

Gość a co ty dziewczyno
niepełnosprawna jesteś, że trzeba krzesełka odsuwać i w drzwiach przepuszczać? :o Sama jesem kobietą, ale denerwuje mnie takie coś. Po to jest równouprawnienie itp. :o

Gość
dokladnie !!!! napisalam wyraznie iz nie oczekuje ale swiadczy to de facto o kulturze i sa sytuacje kiedy powinien ... a ze robi to zawsze ... tym lepiej :D

no i chuj po kulturze i dobrym wychowaniu jak i tak wolicie "bad boyow" ? no własnie jestescie zakłamane :O🖐️

Gość no wlasniee
na chuuj to?:o

Gość buszującawzbożu
Nie chciałam w moim poscie generalizowac, iwem, ze ludzie sa przerózni. Nie mam też wielkich wymagań, nie chce żeby ktoś przenosił mnie przez kałużę, całował po rękach czy też otwierał przede mną wszystki drzwi i kłaniał się w pas. Ale kiedy facet odpycha mnie dość mocno, żeby pierszemu wejść do tramwaju to chyba jedank kwestia wychowania i kultury a nie obyczajów.

Gość eee tam tam
a ja tego nie wymagam od facetów, wyluzuj trochę, nie jesteś księżniczką przecież

Gość test0003
tak tak moja droga a gdzie się podziały dobrze wychowane kobiety które zachowują się jak na kobietę przystało nie użwyająca brzydkich słów w towarzystwie nie przeklinjącaitp. itd. jeśli nie jesteś jgego laską tylko koleżanką to widomo że nie musi być szrmancki bo CZY NA ULICACH ma się być szatmabkim nie ludzie dziś są niekulturalni i chamsy.

Gość rzeczywiście to rzadkość
z tym przepuszczaniem w drzwiach to taki test - ten kto przepuści i jeszcze przytrzyma drzwi naprawdę ma u mnie wielkiego plusa, a ten kto sie wepchnie ma minusa nie do naprawienia chocby nie wiadomo jak piękny był

Tekst z tymi "bad boys" trochę trąci kupą. Ale prawda jest taka że nikogo to nie obchodzi, to że otwieram drzwi czy pomogę wnieść wózek to sprawa wyłącznie moja, ani to kobiet nie razi ani nie podnieca ;)

Gość no wlasnieee
:o