Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BejJbi

Nerwica natręctw!!!

Polecane posty

Gość BejJbi

Witajcie. Nie wiem, czy znajdzie się tutaj ktoś choć odrobinę podobny do mnie.. Chodzi mi o moją chorobę- mam nerwicę natręctw. Jest to okropna choroba, z którą już nie daję sobie rady ? Skąd wiem, że to akurat to ? Dużo czytałam o tym.. Najpierw nie wiedziałam jak szukać jakichś istotnych informacji na ten temat, więc wpisałam w google o denerwujących, natrętnych myślach.. Pierwsze co wyskoczyło, to właśnie nerwica. Z początku się w ogole nie przejęłam i tylko przeczytałam objawy.. Ale teraz postanowiłam poczytać więcej, i okazuje się, że mam wszytskiego tego objawy.. To straszne, ja mam prawie 19 lat, a ta choroba nęka mnie już od podstawówki.. Bardzo szybko się denerwuję, jestem bardzo wrażliwa, płaczę za każdym razem kiedy pokłócę się z narzeczonym czy mamą.. Jak to się objawia ? U mnie tak : Kiedyś jak byłam mała słyszałam rozmowę, mama mowiła coś do taty, a ten jej odpowiedział "wypluj to słowo " od tamtej chwili, kiedy powiem coś złego, pluję nie patrząc gdzie jestem.. Kiedy leżę już w łóżku, pluję w kołdrę, kiedy o czymś pomyślę, to jest silniejsze ode mnie.. Albo idę chodnikiem i coś mi mówi, że jak się nie wrócę to będzie coś nie tak.. i wracam się, a ludzie patrzą na mnie jak na kretyna.. Kolejny mój objaw to np, wychodząc z domu, wezmę jabłko, zjem ale ogryzkę niosę w torbie z powrotem do domu.. Jest to strasznei uciązliwe, to tylko kilka tysiąca objaw, z którymi nie daję rady.. Nie mówię o tym nikomu, bo nie chcę żeby wzięli mnie za idiotkę.. Może tutaj ktoś mi coś poradzi ?

Gość BejJbi
podnoszę

Gość pllllallallalalla
wyrywam wlosy, gryze paznokcie, rycze jak ktos podniesie glos

Gość Nerwica natręctw
Mam to samo, ale walczę z tym i udaje mi się powoli wychodzić z tego samej. Jeśli podasz swój numer gg to mogę się do Ciebie odezwać i porozmawiamy o tym :) Jestem na komunikatorze głownie wieczorami.

Ja miałam to chyba w przedszkolu. :o nie ma się z czego śmiać dobrze ,że teraz tego nie mam :o Kiedyś był program o tym w MTV i jak ludzie się z tego leczyli. Problem leży w twojej głowie to Ty sobie wmawiasz ,że musisz coś zrobić. :( może udaj się do psychologa?? :(

Gość dsgrsgfs
ja miałem w podstawówce. u mnie się objawiało, że w myślach sobie mówiłem- ,,jeśli nie dotkniesz tego, lub nie przejdziesz po tym to coś ci się stanie'' to było okropne. ale to dawno już ustało. niestety zauważyłem kiedyś że mój ojciec ma nerwicę natręctw. to strasznie irytuje. często kilkanaście razy (!) zapala światło, albo kilka sekund ustawia pewien przedmiot, by był prosto ułożony (np pilot)