Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 gdgdgdgegege

skonczylam studia, zero doswidaczenia, boje sie

Polecane posty

Go艣膰 gdgdgdgegege

zaczynam wysylac cv, nie wiem co to bedzie. boje sie, nie mam dosiwdcazenia, nigdy nie bylam na rozmowie kwalifikacyjnej, boje sie ze nerwy od srodka mnie zezra :( powiedzcie mi, jak mnie gdzies przyjma to czy przez pierwsze dni ma sie jakies szkolenia czy od razu tak wchodzi sie na stanowisko i wykonuje swoja prace? niby na studiach wiele program nauczylam sie, ale tez duzo nie pamietam. a szukam raczej w dziale kadr, jako asystentka, w biurze. nie wiem co to bedzie :( boje sie ze sie zalamie po pierwszych niepowodzeniach. jak dlugo szukaliscie pracy???

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 wolontariat
wyjedz na rok za granice na wolontariat. wrocisz pewniejsza siebie, z doswiadczeniem i nowym jezykiem. do czego sie tak spieszysz? jak juz zaczniesz pracowac to koniec zycia...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gdgdgdgegege
angielskiego na studiach nie mialam, wiec kiepsko idzie mi sie doagadywac, a zniemieckim tez nie za bardzo. wiec jezyki to moja pieta achillesowa :O nie wiem czy taki wolontariat dalabym rade :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wolontariat
sprobuj EVS nie ma wymagan co do jezyka, nikt nie szuka perfekt mowiacych ludzi, a naprawde mozna znalezc fajne zajecie za granica. http://ogloszenia.ngo.pl/organizacja_szuka_wolontariusza czytaj te ogloszenia, ktore mowia o EVS (European Volunteery Service) a tu masz o programie. moze warto sprobowac, zamiast sie podlamywac. http://www.youth.org.pl/index.php/ida/739/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 omg dziewczyno
to ja tez niedawno studia skonczylam ale wiem nieco wiecej o rynku pracy niz ty, moja rada- dowiedz sie czegokolwiek o rynku pracy bo jak nie wiesz nawet jak dlugo sie szuka pracy, jak wygladaja ogolnie rozmowy to kiepsko to widze :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 omg dziewczyno
poza tym taki wolontariat to nic fajnego, nie zarabiasz na nim, nie placisz skladek emerytalnych wiec rok zleci a ty masz mniejszy staz pracy, bo to ci sie nie wlicza nia do urlopu, ani do emerytury ani do stazu pracy.. a pracodawcy wcale tak nie skacza z radosci na ludzi po czyms takim, bo co to bedzie mialo wspolnego z twoja praca? teraz liczy sie doswiadczenie, wiec dodatkowa dzialalonosc, jakis wolonatariat-jak najabrdziej ale tylko w dodatku do pracy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wazzellina
No tak, wielka tragedia, 偶e rok p贸藕niej zacznie p艂acic sk艂adki. Ty taka strasznie m膮dra jestes, a nie wiesz, ze jak my b臋dziemy w wieku emerytalnym, to emerytur pewnie zadnych nie bedzie, bo ca艂y system sie posypie? Oczywiscie, ze jest sens jechac na wolontariat. Zdobywa si臋 szersze spojrzenie na 艣wiat i sie wie, ze nie ko艅czy sie on na tej pipid贸wie, w kt贸rej sie siedzi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 trzeba by艂o pracowa膰 na studia
a nie teraz jeczyc nawet w weekeendy a nie balowac, po studiach bez doswiadczenia jest sie zerem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 omg dziewczyno
pewnie ze wiem ze my emerytury z zusu miec nie bedziemy, ale cos tam bedzie z ofe to raz, a poza tym trzeba dodatkowo samemu oszczedzac a tutaj rok to juz duzo daje no i od razu znajdzie prace, kto wie czy nie potrwa to rok? wiec rok wyjazdu plud szukanie pracy... lepiej zaczac od razy, racje ma ktos ze praca trzeba sie bylo interesowac duzo wczesniej, ale tu juz po ptokach wiec nie trzeba biadolic tylko brac sie do szukania

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 omg dziewczyno
swoja droga to straszne ze placimy tym zlodziejom tyle kasy a i tak musimy sami oszczedzac na emerytury ... ciekawe czy sie uda zreformowac system, bo na razie to kolejne rzady sie boja jakichkolwiek malo populistycznych decyzji.... a czas ucieka...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gdgdgdgegege
czyli tylko ja po studiach taka ofiara jestem bez dosiwadczenia? :( znalazl ktos prace po studiach nie majac dosiwdaczenia? tzn taka co jest z niej zadowolony? a co do rynku pracy to przegladam informacje, wiem o co pytaja, ile ludzie sie staraja i jeszcze bardziej sie zalamuje. poza tyym to ze wiem jak przebiegnie rozmowa nie znaczy ze cholernie sie na nia stresuje i boje sie ze wypadne fatalnie. w stresie zaczynam sie jakac, czerwienic.... :( :O

Udost臋pnij ten post

a to niespodzianka jak Ty te studia sko艅czy艂a艣 z takimi b艂臋dami? Masz jaki艣 papierek o dysortografii?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to jest lenistwo
a nie dysortografia pare razy po dupie by dostala za dziecka to by sie szybko naucyzla pisac analfabetka po studiach

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 艣miech na sali /
ja tez jestem absolwentk膮, ktora nie pracowa艂a podczas st贸di贸w. STUDI脫W !!!! nie dziwi臋 si臋, 偶e nikt ci臋 przyj膮膰 nie chcia艂 :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 艣miech na sali /
sprubowac :O :O:O z ksi臋偶yca spad艂a艣? :O

Udost臋pnij ten post

wy偶ej udzielono jej rad. Ja jej nie pomog臋, bo nawet nie zacz臋艂am jeszcze liceum nie sko艅czylam. Dziwi mnie, 偶e masz wykszta艂cenie wy偶sze a walisz byki jak dzieci w podstaw贸wce.

Udost臋pnij ten post

艂o艂 ale waln臋lam xd bo nawet nie zacz臋艂am jeszcze liceum nie sko艅czylam. - w sensie nie zacz臋艂am studi贸w i nie sko艅czy艂am liceum :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ghtyhtyhtryhrtyhjtryjh
to jest lenisto - widac ortografia nie by艂a je do niczego potrzebna, jest dobra z innych dziedzin i ma orace wie膰 stul pysk :D A ty nie jeste艣 prezydentem, 偶eby si臋 zastanawia膰 czy cos poprawnie do ciebie napisa艂am :D:D Nie jestes warta nawet takiego my艣elnia u艂omie :)

Udost臋pnij ten post

ghtyhtyhtryhrtyhjtryjh mo偶na by膰 dobrym jednocze艣nie z dziedzin 艣cis艂ych i pisa膰 w miar臋 bezb艂臋dnie. Pos艂ugiwa膰 si臋 poprawnie ojczystym j臋zykiem to by nawet wypada艂o. No chyba, 偶e ma dysortografi臋. Mo偶e nawet o tym nie wie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bary艂艂a
No to sie podbudowaliscie, nie? Bo mogliscie komus dosrac, ze zrbi艂 2 b艂臋dy. A swoj膮 drog膮, jesli wy swoje dzieci bijecie za b艂臋dy ortograficzne, to serdecznie gratuluj臋. Wed艂ug mnie nie ma co p艂aka膰, wielu znam student贸w, kt贸rzy nie skalali sie prac膮 podczas studiow. Za艂ap sie na sta偶, mo偶esz poszuka膰 czegos w swojej dziedzinie za granic膮. Mozesz te偶 wyjechac za granic臋 jako au pair, zeby sie nauczy膰 j臋zyka. To w ko艅cu jest wa偶ne - zeby jaki艣 zna膰. Moj ojciec zatrudnia ludzi i patrzy na to, zeby to by艂y osoby otwarte, ciekawe swiata, majace zainteresowania, a nie fachowi idioci, ktorzy nie maj膮 poj臋cia na 偶aden temat opr贸cz swojej pracy. R贸偶ni s膮 pracodawcy, bo to te偶 sa ludzie, a nie jakie艣 maszyny, co tylko daty umiej膮 zestawiac i patrzyc, czy nie ma gdzie艣 dziury

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to jest lenistwo
mnie rodzice nie bili a w szkole za takie b艂edy dostawa艂o si臋 100 razy je do przepisania jakby艣 si臋 porz膮dnie uczy艂a to szybko by Ci b艂臋dy z g艂owy wyszly i rozum wr贸ci艂 , niem ma zadnej dysortografii to jest zwyk艂e smierdzace lenistwo i zas艂anianie si臋 tylko chorob膮 !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bary艂艂a
to jest lenistwo a nie dysortografia pare razy po dupie by dostala za dziecka to by sie szybko naucyzla pisac analfabetka po studiach To twoja wypowied藕.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pedagoggg
od 8 lat prowadze zaj臋cia z dzie膰mi z dysortografi膮 i wiem co艣 o tym. To nie jest 偶adne lenistwo, to poprostu taka przypad艂o艣膰 "choroba". Nieraz nie da si臋 z niej dzieciaka"wyleczy膰". Ale itak gorsza jest dysleksja. Mia艂am takiego jednego dyslektyka, kt贸ry jest geniuszem z matematyki i fizyki, uwierzcie mi, m艂ode nauczycielki przy nim wysiada艂y :) Ten to sobie w 偶yciu da rade, matury z matematyki i fizyki pozdawa艂 na ponad 90% na rozszerzeniu, wi臋c leniem raczej nie jest :) Jego rodzice zbieraj膮 pieni膮dze na studia MBA, na uczelni na kt贸rej studiuje ju偶 zaproponowali mu doktorat, tak偶e nie m贸wcie, 偶e ka偶dy kto robi b艂臋dy jest leniem czy g艂膮bem, bo on z pewno艣ci膮 zajdzie dalej ni偶 wy wszyscy razem wzi臋ci :D

Udost臋pnij ten post

to jest lenistwo chyba jeste艣 'starej daty'. Moi rodzice te偶 twierdz膮, 偶e ludzie sobie to wymy艣lili. ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pedagoggg
to jest lenistwo - masz chyba sporo kompleks贸w, nie? :D Wiesz co, 偶ycz臋 ci, 偶eby tobie urodzi艂 si臋 dziecko/wnuk z dysortografi膮, to zobaczysz co to jest :), i b臋dziesz, tak jak rodzice dzieci z kt贸rymi ja pracuj臋 za艂amywa膰 r臋ce :) Wtedy dopiero zobaczysz jak to jest, bo teraz to du偶o ujada膰 potrafisz, nic wi臋cej :D:D:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to jest lenistwo
tak jestem starej daty 29 lat ko艅膰ze w tym roku , nie ma choroby to jest zwyk艂e lenistwo by艣 tysi膮c razy napisa艂a wyraz z b艂臋dem to by Ci szybko choroba przesz艂a uczy膰 si臋 uczy膰 tumany a nie na choroby wymy艣lone zwala膰 30 lat temu nikt si臋 nie obija艂, za艣wiadcze艅 do szko艂y nie przynosi艂 tylko si臋 uczy艂

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pedagoggg
to jest lenistwo - lubisz sie wypowiada膰 na tematy na kt贸re nie masz poj臋cia? :D Dobrze ze tu, anonimowo, przypadkiem nie b艂y艣nij w towarzystwie kiedy艣 jak膮s swoj膮 m膮dro艣ci膮 偶e "zesp贸艂 downa to lenistwo a nie choroba", bo cie ludzie wy艣miej膮 :D:D:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bary艂艂a
Nie wiem, o co sie tu k艂贸ci膰. U niekt贸rych to jest lenistwo i rzadkie obcowanie z literatur膮 czy w og贸le s艂owem pisanym, u innych jest to choroba czy tam u艂omno艣膰. Tak jak nie mo偶na kazdego usprawiedliwiac chorob膮, niezdiagnozowana zreszt膮 (tak jak i oty艂os膰 nie zawsze jest spowodowana choroba, a w艂a艣ciwie rzadko kiedy jest), tak te偶 nie mo偶na twierdzic, 偶e ci, u kt贸rych potwierdzono naukowo taka u艂omno艣膰 - u艂omnosci tej nie maj膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 idz do ksi臋garni
i poszukaj jaki艣 ksia偶ek nt rozm贸w kwalifikacyjnych i tego jak napisa膰 dobre cv od czego艣 trzeba zacz膮膰 wi臋kszo艣膰 moich znajomych jednak dochodzi do wniosku 偶e lepiej jest pracowa膰 na swoim i staraj膮 sie zak艂ada膰 w艂asne firmy, ot znak czasu, ja te偶 偶a艂uj臋 偶e do takiego wniosku dochodz臋 dopiero teraz czyli po 7 latach bujania si臋 po kolejncyh firemkach (艣rednio p贸艂 roku w ka偶dej) czasami trzeba zaryzykowa膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to jest lenistwo
15:16 [zg艂o艣 do usuni臋cia] pedagoggg to jest lenistwo - lubisz sie wypowiada膰 na tematy na kt贸re nie masz poj臋cia? Dobrze ze tu, anonimowo, przypadkiem nie b艂y艣nij w towarzystwie kiedy艣 jak膮s swoj膮 m膮dro艣ci膮 偶e "zesp贸艂 downa to lenistwo a nie choroba", bo cie ludzie wy艣miej膮 Ty masz poj臋cie por贸wnywa膰 chorob臋 genetyczn膮 ze zwyk艂ym obiboctwem zamiast do ksi膮偶ek to si臋 po imprezach z dup膮 lata to tak potem si臋 m贸wi 偶e ma si臋 dysortografi臋 ... kiedy艣 tego jako艣 nie by艂o teraz g贸wniarstwo zamiast si臋 uczy膰 debili udaje

Udost臋pnij ten post